tiistai 6. huhtikuuta 2021

Hieno junnukoira!

Caru rakentuu kisakoiraksi kuten se kuuluisa Iisaakin kirkko, mutta väliäkö sillä. Pääasia, että voisin vielä joskus olla tyytyväinen lopputulokseen. Myyn kanssa taidettiin olla Carun iässä jo lähes bh-valmiita, kun nyt ollaan tehty vasta ihan pelkkiä pohjia pk-liikkeisiin. Edistymistä on kuitenkin näkyvillä monessa asiassa, ja olen oikein tyytyväinen Carun kehitykseen. Pk-liikkeiden lisäksi on harjoiteltu kentälle tuloja, ilmoja parin kanssa ja henkilöryhmää. Myyn jälkeen osaan painottaa esimerkiksi juuri tuota kentälle tulon tärkeyttä, ja koiran tunnetilaa eritavalla kuin ennen. Oikea tunnetila ja aktiivinen koira on se mitä haluan ennen kuin aloitetaan treenit. On niin paljon pieniä juttuja joita tulee ottaa huomioon, ja antaa myös koiralle aikaa kehittyä. 

Carun kanssa on vierailtu myös Nuorten koirien kisaamaan tähtäävien pk-tottisvalmennuksissa Motivaatiohallilla. Ryhmätreeneissä Caru on nähnyt pk-rotuja laidasta laitaan, ja ollut useiden koirien kanssa touhuamassa samaan aikaan kentällä. Tämä on ollut erittäin hyvää häiriötreeniä nuorelle koiralle! Caru on pystynyt myös hienosti keskittymään yhdessä tekemiseen, ja koska se ei puhku tosille koirille, sen kanssa on ollut todella kiva treenata myös ryhmässä. Ryhmässä työskentely nostaa myös mukavasti Carun viettiä ja tämä näkyy pelkästään hyvänä ilmeenä Carun tekemisessä. Ryhmäcaru onkin ihan paras Caru treenejä ajatellen. 

Keski-Suomessa on vielä sen verran paljon lunta metsissä, että hakutreenit ovat olleet toistaiseksi pelkästään ilmaisutreenejä. Carun haukkuilmaisu etenee toivotulla tavalla pikku hiljaa. Caru on vielä sellainen haukkuva, herttaisen söpö pikkupoika. Carun ollessa sitten  joskus "iso poika" uskon, että sen haukussa on silloin  mukana myös enemmän itsevarmuutta, ja hyvää röyhkeyttä, joka kuuluu myös sen äänestä. Valjasleikityksellä saadaan varmasti työstettyä vielä lisää itsevarmuutta vieraalle haukkumiseen. Caru aloittaa haukun viipymättä nyt maalimiehelle saavuttua, ja etäisyys maalimieheen on erittäin hyvä! Painotan maalimiehille, että pallon tulee olla kokonaan kämmenen alla, jotta mikään näkyvä naru tai lenksu ei houkuttele Carua kaivamaan palloa. Carulla tulee olla nyt selkeä targetti, jolle se haukkuu, koska muuten Caru on sylissä. Pallon heittosuunta on oltava myös Carun taakse, jotta odotusarvo pysyy takana, eikä edessä. Maalimies myös leikittää Carua kahdella pallolla, jotta maalimiesmotivaatio rakentuu oikeaan suuntaan. Leikityksiä ei videoille ole kuvattu, mutta koiralle mieleinen palkkaustapa on hyvin keskeinen, ja tärkeä osa koiran maalimiesmotivaation kehittymistä ja hakukoiran rakentamista. 

Loppuun pari videota Carun ilmaisutreeneistä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti