maanantai 4. lokakuuta 2021

Tottiksia, umppareita ja eläinlääkärissä käyntiä

Syksy menee hurjaa vauhtia, ollaan jo lokakuun puolella. Viimeisen vuoden opinnot pitävät kiireisenä, mutta ehtii sitä onneksi treenatakin. Mukava vuodenaika treenata kun ei ole enää liian kuumaa, tosin pimenvät illat rajoittavat jo arkitreenejä. 

Carun tottiksissa tehdään edelleen paljon tunnetilaa; valjasleikityksiä, siitä seuraamaan lähtöä ja perusasentoon siirtymistä nopealla palkalla. Carulla on todella hyvä saalisvietti ja sitä on päästy hyödyntämään nyt hyvin koulutuksessa. Caru kypsyy aiemmista koiristani poiketen hyvin hitaasti, ja maltti on edelleen valttia. Kiirehtimällä ei saa mitään hyvää aikaiseksi, tauot sen sijaan vievät asioita eteenpäin ja kehitystä tapahtuu koko ajan. 

Luoksetuloon on saatu uudenlaista buustia nyt kun luoksetuloa treenataan niin, että Caru on valjaissa ja jätän sen apparille kunnon hetsin kautta. Palkkaus jalkojen välistä taaksepäin toimii hyvin. Seuraamispaikka jäi Carulla hieman liian taakse, kun keskityin varmistelemaan sitä, ettei ainakaan tule liian eteen. Nyt sitä sitten seuraamispaikkaa yritetään korjata hieman edemmäksi. Lelu pois kainalosta ja palkka piiloon auttaa jo paljon tätä asiaa. Ilmoittautumiset ovat Carusta mielestä aivan tosi outoja, koska sen mielestä höpötän sille, eikä se ymmärrä mitä tarkoitan. Tässä vähän videokuvaa meidän viimeisimmistä treeneistä. 


Carun pk-hypyt näyttävät mukavan vaivattomilta ja Caruhan rakastaa hyppäämistä.   Haussa Carulle on otettu yhä enemmän mukaan myös umppareita, eli erilaisia umpipiiloja. Alkuun piilot aiheuttivat pientä pyörimistä piilojen ympärillä, mutta nyt piilot jo ilmaistaan hyvällä haukulla. Maalimiehet on ohjeistettu odottamaan muutama sekunti haukun aloitusta Carun saavuttua piilolle, ja jos se ei ala haukkua itsenäisesti niin sitten annetaan kehotus. Palkka tulee haukun aloituksesta, jotta saadaan vahvistettua haukun aloittaminen heti piilolle tultaessa. Loppukausi vahvistetaan ilmaisua ja sen aloitusta ja tehdään vähän myös sisääntulotreeniä.  

Ensi kaudelle lisätään hallintaa ja ilmaisun pidennystä. Tyhjiä en sen kummemmin erikseen tule treenaamaan, koska niitä tulee sitten luontevasti mukaan kun on sen aika. Jos koiralle on rakennettu hyvä maalimiesmotivaatio, se saa koiran etsimään, eikä tyhjät tule olemaan ongelma. Paljon vaan aluksi palkkaa tyhjiltä. Tämä on plääni, katotaan sitten miltä näyttää. Videolla vähän maalimiehen näkökulmaa Carun ilmaisuun. Romeo kävi pitkästä aikaa eläinlääkärissä, jossa kuunneltiin Rompsun sydän ja keskusteltiin Romeon yleisvoinnista. Romeolla on kaihia silmissä, ja eläinlääkäri ihmetteli sitä, että Romeolla on vielä näkö tallella. Romeon silmät ovat näyttäneet jo vuosia todella epäilyttäviltä (omaan silmään Myynkin silmät näyttivät terveemmiltä..), mutta hyvin se edelleen näkee oravat ja muut sille merkitykselliset asiat. 

Romeolle annettiin kuukauden ajan vaikuttava kipulääkeinjektio Liberla. Lääke sopii käytettäväksi myös kortisonin kanssa, eikä lääkkeen sivuvaikutuksia pitäisi olla. Romeo kalvaa aika paljon tassujaan, joten kipulääkkeen lisäyksestä ei varmasti haittaakaan ole. Romeon vointi vaihtelee aika paljon päivittäin, mutta pääosin Romeo on mieleltään virkeä. Lenkillä käydään kaksi kertaa päivässä ja ruoka maistuu vähän liiankin hyvin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti