maanantai 27. syyskuuta 2021

Uudenlainen arki


Siinä ne ovat, ihanat pojat yhdessä. 💓💓 Voi, kun voisikin pitää ne molemmat vielä monia, monia vuosia tästä eteenpäin. 💔 Valitettavasti tälläkään kokoonpanolla ei mennä enää pitkään. Romeon mieli on yhä virkeä, mutta vanhan koiran keho ei enää paljoa jaksa. Palautuminen pienestäkin rasituksesta vie Romeolta paljon aikaa, ja makuulta ylösnouseminen on aina työläämpää. Jalat eivät tahdo aina kantaa, ja Romeo ajoittain kompastelee. Kipujakin on varmasti jonkin verran, mutta lääkkeet onneksi helpottavat tässä asiassa. Näkö pelaa hyvin, kuulo on huonontunut niin, että Romeon kanssa tarvitaan viittomia. Romeolla on veteraanitarkastus ensi viikolla. 

Myyn lähdön jälkeen pojat ovat lähentyneet entisestään. Romeo on saanut enemmän tilaa olla, kun Myy ei pyöri koko ajan sen ympärillä. Myy oli meidän koirista näkyvin ja kuuluvin. Aina siellä missä jotain tapahtuu. Myyn lähtö jätti ison aukon myös koirapoikien elämään ja hetken kestää järjestellä taas pieni lauma uudelleen. Caru kunnioittaa ja väistää Romeota todella hyvin, eikä se pyri koskaan ihan Romeon iholle. Se on yllättävän fiksu koira laumassa ollakseen noinkin nuori koira. Carun seura tekee hyvää pappakoiralle ja sama myös toisin päin. Caru saa paljon hyvää oppia vanhalta koiralta. Pappa jopa innostuu välillä juoksemaan Carun kanssa. 


Myytä on yhä järkyttävä ikävä. Muistoja tulvivat mieleen jatkuvasti Carun kanssa treenatessa. Myy tekisi tämän niin tai näin, ja muutenkin. Myytä oli aina niin helppo kouluttaa, ja sen kanssa oli aina kivaa tehdä juttuja. Tai sitten aika on jo kullannut kaikki muistot. Carunkin kanssa on kivaa, mutta eri tavalla. Aivot on solmussa, kun mietin miten viedä tuota koiraa koulutuksellisesti eteenpäin. Jokainen steppi tuntuu kyllä sitten ihan mielettömän hyvältä. Eikä kiire ole minnekään. 

Kaksi koiraa on jotenkin ihan tosi paljon vähemmän kuin kolme. Arki tuntuu nyt todella helpolta näiden kahden koiran kanssa. Päästään liikkumaankin taas pitkästä aikaa yhdellä autolla. Pennun ottaminen tuntuu aika kaukaiselta ajatukselta tällä hetkellä... eikä todellakaan ole yhtään edes pentukuumetta.    Vanhan ja nuoren koiran liikunnan tarpeet eivät kohtaa oikein muualla kuin korkeintaan Rallatus koirametsässä. (linkki > Rallatus.) Koirametsässä voi liikkua täysin vanhan Romeon ehdoilla ja pitää myös kunnolla lepotaukoja. Caru saa mennä omaan tahtiinsa ja juosta niin paljon kuin se jaksaa. Rallatuksessa on aivan ihanaa se, ettei tarvitse stressata muita liikkujia, tai edes riistaa. Olla vaan rennosti. Näistä Rallatus-vierailuista on tullutkin tosi kivoja koko lauman yhteisiä hetkiä. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti