keskiviikko 10. elokuuta 2022

Pitkästä aikaa leirillä!

Viikonloppu vietettiin Kaustisella kennel Reaktiivin kasvattileirillä! Martan sisaruksista paikalla oli seitsemän yhdeksästä pennusta, sekä Martan emä Churro. Carukin oli mukana, mutta Caru ei osallistunut leirin aktiviteetteihin, koska se on yhä treenitauolla mahdollisen lihasrevähdyksen tai pahimmillaan ristisidevamman takia. Tästä lisää myöhemmin, kunhan tutkimukset saadaan päätökseen. 

Leiripaikkana oli viihtyisä Mosalan leirintäalue. Siirtymiä ei ollut muuta kuin pikku matka lounaalle paikalliseen ravintolaan. Lauantaina tehtiin tottikset leirintäalueen nurmialueella ja sunnuntaina samalla paikalla maalimies leikitti koiria. Töiden takia pääsin paikalle vasta lauantaiaamuna, mikä oli harmi, koska perjantaina olisi ollut ohjelmassa myös hakua ja jälkeä. 

Lauantaipäivä oli varattu tottiksille ja kaikki koirat tekivät kaksi kierrosta. Martta teki seuraamista, jäävejä ja luoksetuloja. Pentu oli aktiivinen ja keskittyi hyvin yhdessä tekemiseen, vaikka oltiin vieraalla kentällä ja katsojia oli paljon. 


Kouluttajan mukaan Martta on hyvässä vaiheessa tottisten suhteen. Martta on luontaisesti energinen ja aktiivinen minua kohtaan, joten oikeita asioita on ollut helppo vahvistaa. Martan seuraamisesta kouluttaja sanoi, ettei vielä ole mitään kiirettä nostaa kättä ylös, vaan antaa pennun olla imussa koko ajan. On myös oltava tarkkana, ettei käsi ole liian ylhäällä, jolloin pentu helposti pompottaa ja kauhoo eteenpäin. Alkuun etsitään hyvä seuraamisrytmi, joka vahvistetaan aina ruoalla. Martan seuraaminen tuntuu nyt tosi kivalta. Toivotaan, että en onnistu pilaamaan sitä. 

Jääveissä istumista eteentulon kautta, jotta saadaan aikaiseksi aktiivinen ja nopea istuminen ja maahanmenon harjoittelua jatketaan samalla tavalla, kuin mitä on tehtykin. Martta on mukavan säpäkkä liikkeissään ja sen tottiksesta voi tulla parhaimmillaan tosi nätti! 

Tottisten jälkeen D-pennut pääsivät leikkimään keskenään. Pennut leikkivät yllättävän sopuisasti ilman pärinöitä toistensa kanssa. Pennuissa oli paljon samaa, mutta myös eroja. Kaikki pennut olivat hyvin avoimia, sekä kaikilla oli saalisviettiä ja mielyttämisenhalua ohjaajaa kohtaan. Martta taisi olla pentujen hiljaisin ja ahnein ruoalle. Muiden leikkiessä keskenään, Martta pyrki omistajien taskuille kaivelemaan herkkuja. Jos joku kutsui jotakin, Martta oli aina ensimmäisenä paikalla. Leikkiessäänkin se oli koko ajan kuulolla ja reagoi heti tulemalla luo, jos kutsuin sitä. Pentueen Churro emä on pieni narttu ja pennut olivat myös hieman erikokoisia. Martta esimerkiksi oli korkeampi, kuin yksi veljensä ja selvästi isompi siskojaan. Myyn sisko Sukka oli myös paikalla turistikoirana. Sukka oli aivan ihana mummokoira ja sen ilmeet ja eleet toivat kovasti mieleen Myyn. Myyn kuolemasta tuli leirisunnuntaina kuluneeksi vuosi. 💔 


Iloinen jälleentapaaminen.Leirimajoitus oli kahden hengen mökeissä, joissa oli omat saunat! Oli kyllä kivaa päivän päätteeksi lämmittää sauna. 

***

Sunnuntaina paikalla oli maalimies Mika Mahlamäki, joka leikitti koiria pari kierrosta. Martalle leikitys oli jo tuttua puuhaa. Ote oli hyvä ja Martta myös kanavoi hyvin. Pennuilla vaihtuivat juuri hampaat, joten saalisleikkiä kummempaa ei tehty pennuille. Leirin isot koirat tekivät puruja. Ihan mielenkiintoisia ja hienoja koiria.   


Martta leikkimässä maalimiehen kanssa. 

Viikonlopusta jäi tosi hyvät fiilikset. Leirijärjestelyt olivat kaikilta osin erinomaiset ja oli kiva olla leireilemässä taas pitkästä aikaa. Kiitos kasvattaja Reetalle hyvästä leiristä. 💝 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti