torstai 27. elokuuta 2020

Romeon kuulumisia

Päivitelläänpä tänne välillä Romeonkin kuulumisia. Romeon kanssa käytiin pitkästä aikaa (ellei kilpparikontrolleja lasketa) eläinlääkärissä, koska Romeon itsensä kalvaminen ja kirputtaminen on taas lisääntynyt. Romeo kirputtaa lantion seutua ja käpäliään ja tekee tätä usein myös öisin. Romeon luusto on jonkin aikaa sitten kuvattu terveeksi ja verikokeissakaan ei ole ollut mitään mikä selittäisi kipuoireita.

Eläinlääkäri otti ihosta näytteitä ja kuten arvelinkin, iho ja korvat olivat kauttaaltaan siistit, eikä mitään ihotulehdukseen viittavaa löytynyt mikä selittäisi ihon kutinan. Cytopointille ei ollut siis mitään tarvetta.

Todennäköisempää on, että Romeon kirputtaminen johtuu kivusta. Koska kyseessä on jo varsin iäkäs koira päädyttiin siihen, että Romeo saa nivelrikkoiselle koiralle tarkoitetun  seitsemän päivän kipulääkekuurin ja muu lääkitys (kortisoni) lopetetaan. Jos lääke sopii hyvin Romeolle, lääkekuuria voidaan jatkaa. Romeon lääke on nimeltään Galliprant 60 mg. Ymmärsin, että kyseessä on melko uusi lääke. Toivotaan, että tämä lääke tuo helpotusta tilanteeseen.

Romeolle maistuu hyvin ruoka ja lenkillekin se lähtee yleensä mielellään. Romeo nukkuu jo paljon vanhan koiran syvää unta ja se on melkoinen mörrimöykky, jos kokee tulleensa häirityksi toisten koirien osalta. Aika usein se murisee ihan vaan varulta, vaikka kukaan ei ole edes lähellä sitä.

Mooren poismenon jälkeen Myystä on tullut yhä enemmän Romeon ystävä. Caru on sen verran raisu kaveri, etten pidä noita koiria paljoakaan yhdessä. Romeon mieli ei edelleenkään sano sille, ettei sen kroppa aina jaksa ihan samoja temppuja kuin nuorena. Mökillä Romeosta on yhä ihan hyvä idea hypätä hiekalta laiturille noin metrin korkeuteen, koska nuorenakin se on sitä tehnyt. Pahalta tuntuu katsoa kun se mätkähtää kyljelleen hiekalle, kun voimat eivät vaan riitä ponnistukseen... hetken päästä se kuitenkin kokeilee innokkaasti uudelleen. Pitää vaan hienovaraisesti kieltää siltä jo joitakin asioita... vähän on sellaista muistamattomuuttakin ilmassa.

Romeo kävi eläinlääkärissä puntarilla, joka näytti 26,5 kg. Hoikka poika, vaikka hormooniturkki antaakin Romeosta melko pulskan vaikutelman. Trimmikone odottaa käyttöään, kunhan tässä taas ehtii Romeon turkkia ajelemaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti