sunnuntai 5. maaliskuuta 2023

Lomatouhuja


Kevät on täällä taas ja sain viettää viikon talvilomaa! Talven raikkaus ja lisääntynyt valo tuovat sitä kaivattua lisäenergiaa. Päätettiin ennakkosuunnitelmista poiketen jäädä tällä kertaa loman ajaksi kotisaarelle. Täällä on tähän aikaan vuodesta niin hyvät liikuntamahdollisuudet ja helppoa olla koirien kanssa. Valinta oli erittäin hyvä, loma oli mitä parhain, eikä tarvinnut matkustella minnekään. Lappiin tekee aina vähän mieli, mutta en vaan jotenkin jaksa sitä kahden päivän autossa istumista. 

Loma meni melko pitkälti lempiharrastukseni, eli kelkkailun merkeissä. Hyvät jääkelit palasivat, sää suosi ja mies aurasi mönkkärillä n. 15 km. jäärataa. Liikuttiin joka päivä jäällä useita kilometrejä. Koirien tahtiin mentiin ja lepotaukoja pidettiin. Vuorottelin myös koiria, jolloin toinen koira oli lepovuorossa. Oli ihana keskittyä lenkillä vain yhteen koiraan kerrallaan ja olihan se koirillekin mukavaa näin. 

Caru sekoaa nykyään jo pelkästä kelkan näkemisestä. Se tykkää juosta ja myös vetää kelkkaa. Sen kanssa on tosi helppoa ja kivaa ajella. Ohtiukset ovat parantuneet paljon sitten viime talven. Martta jolkotteli vapaana kelkan rinnalla tai edessä. Se on sen verran pieni ja kevyt koira, etten taida tohtia tehdä siitä edes vetokoiraa. 

Iltaisin ja aamuisin maisemat olivat mitä kauneimmat. Kevätaamun raikkaus ja lisääntynyt valo ovat parasta tähän aikaan vuodesta. 
 

Näissä maisemissa sielu lepää. 


Carun kanssa retkellä. 


Martta katselee jotain kiinnostavaa. 


Kiitos miehelle, joka aurasi meille näin hyvät reitit. 💖

Lomalla päästiin aloittamaan myös ilmaisutreenit. Caru pääsi kokeilemaan siinä ohessa sisäetsintää, joka oli kivaa vaihtelua metsässä työskentelevälle koiralle. Pari ukkoa löytyi hienosti sisätiloista. 

Kaikki ilmaisukuvat Anna Kämäräinen


Caru ilmaisee.Martta lähdössä ilmaisuun.

Jarrut pitää hyvin... 


Rauhoittuminen purkille. 

Pitäisi haukkua, mutta maalimies on aivan liian ihana haukuttavaksi. 

Ihana loma takana ja nyt on taas akut ladattuna. Huomenna töihin ja paluu takaisin arkeen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti