maanantai 11. heinäkuuta 2022

Lomailua


Loman viimeinen viikko alkamassa ja loma huipentuu viikonloppuna vielä kolmipäiväiseen Suomipop-festivaaliin. Loma on vietetty tähän asti mökillä ja treeneissä vuoron perään. On ollut rentouttava ja ihana loma, vaikka toki vähän on ollut sellainen kassialma-fiilis, koska aina saa olla pakkaamassa autoa ja menossa jonnekin. Hankittiin uusi sähköinen menopeli ja se on kiistatta paras koira-auto, jota meillä on koskaan ollut. Tilaa on runsaasti ja autoon saa täydellisen läpivedon auton ollessa parkissa. 


Alkuloma meni valmistautuessa bh-kokeeseen, mutta helteisen möllibh-kokeen jälkeen päätin, ettei me olla vielä valmiita bh-kokeeseen. Caru teki möllibh:n tämänhetkisen osaamistasonsa mukaisesti, eikä tekeminen sinällään tuonut mitään yllätyksiä. Caru on kypsynyt niin hitaasti henkisesti, että se tarvitsee enemmän aikaa ollakseen koevalmis. Carun vietti ei kanna vielä pitkässä kaaviossa riittävän hyvin ja mitään tunneköyhää teputtelua sen ei tule oppia, eikä sitä tule myöskään vahvistaa. Paikkis oli muuten hyvä, mutta Caru heitti jonkin aikaa makoiltuaan kyljelleen. Paljon oli hyvääkin. Palkattomuus ei haitannut suuremmin ja koira vastasi hyvin laumapalkkaan, kun kehuin kontaktin korjaamisesta. Treenit jatkuvat tunnetilatyöskentelyn merkeissä. Tässä video möllibh-kokeen hihnatta seuraamisesta. 


Martalle kesä on tuonut mukaan paljon uutta. Kesäpentu on siitä kiva, että sille tarjoutuu paljon uusia ja erilaisia kokemuksia jotenkin ihan itsestään. Martta on tavannut paljon ihmisiä, koiria ja uusia paikkoja. Reissaaminen on käynyt pennulle jo tutuksi, samoin autossa odottelu. Käytiin lomalla maalaismarkkinoilla ja täytyy sanoa, että Martta oli markkinoiden vetonaula, jonka luokse ihmiset jopa jonottivat. Martta haki kontaktia ohikulkeviin ihmisiin häntä heiluen, korvat takana ja takamus villisti pyörien, joten sitä oli hyvin monen vaikea vastustaa.... Martta on suhtautunut kaikkeen uuteen todella reippaan mutkattomasti ja hyvin avoimesti. Roduksi on arveltu jopa leonbergin koiraa.


Caru toimii myös hyvänä mallina pennulle, koska se ei räyhää toislle koirille ja se suhtautuu rauhallisesti kaikkeen mitä elämä sen eteen tuo. Martta seuraa tarkasti Carun käytöstä erilaisissa tilanteissa. Molemmat koirat odottavat hiljaa ovet auki autossa, vaikka häkkien edestä kulkee ohi vieraita koiria. Molemmat ovat helppoja reissukavereita ja niiden kanssa on kiva kulkea missä vaan. 


Martta on myös treenaillut loman aikana hakua sen lisäksi, että se on kasvanut liiveihin. Martta on harjoitellut hakumetsässä paikannusta ja sitä, että maalimiehen päälle ei hypitä. Molemmissa on tullut hyvää kehitystä. 


Muutaman kerran on käyty myös pellolla, josta alla pieni videon pätkä. 


Pääasiassa ollaan kuitenkin vaan nautittu kesästä ja lomailusta. 💛


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti