sunnuntai 15. toukokuuta 2022

Tervetuloa Martta!

Muistot Mooresta, Myystä ja Romeosta jäävät sydämeen ja pysyvät siellä ikuisesti. Edellisen kirjan kannet sulkeutuivat, ja nyt on aika aloittaa uusi tarina puhtaalta sivulta. Carun seuraan liittyi tervu-tyttö nimeltä Reaktiivin Dolce Vita, tuttavallisemmin Martta! Pitäähän koiria sitten kuitenkin olla enemmän kuin se yksi, ainakin jos mieheltä kysytään! 👀 Tämän blogin uudet päätähdet ovat nyt sitten Caru ja Martta. 💖💖

Syy miksi päädyin juuri tähän yhdistelmään oli puhtaasti se, että oli pakko tarttua tilaisuuteen kun tarjoutui mahdollisuus saada vielä Myyn lähisuvusta oleva koira itselleni. Tilanteen teki erittäin vaikeaksi se, että samaan aikaan myös Carulle oli tulossa pennut erittäin kivanoloisen Haiku nartun kanssa. Olisin ehdottomasti halunnut ottaa myös tästä yhdistelmästä itselleni pennun. Päätös siitä, otanko oman koiran jälkeläisen itselleni, vai Myyn puoliveljen (isäkoiralla sama emä kuin Myyllä) pennun oli erittäin vaikea ja päätöstä piti harkita todella huolella. Molemmat pentueet olivat erittäin mieluisia ja valinta olisi voinut olla ihan kumpi tahansa pentue. Mies ehdotti jopa niin hurjaa ajatusta, että mitä jos ottaisimme kaksi pentua yhtä aikaa! Ajatus kahdesta käyttölinjaisesta belgin pennusta yhtä aikaa ei kuitenkaan voinut olla todellinen vaihtoehto, joten päätös oli vaan pakko tehdä. 


Caru on vielä nuori koira ja tässä vaiheessa hain sen seuraksi itselleni tiettyä koiralinjaa, mikä on minulle tärkeä ja rakas jo vuosien takaa. Haiku-linja on itselleni vieraampi, kun taas Martan isää ja sen sisarukuksia olen nähnyt jo useamman vuoden ajan Off Line's leireillä ja kisoissa. Olen kisannut Myyn kanssa monessa kisassa samaan aikaan Poken ja sen useiden sisarusten kanssa ja olen tykännyt paljon tästä koiralinjasta. Poken sisarussarjasta nousee monta minulle ennestään tuttua ja hienoa koiraa Poken lisäksi, kuten esimerkiksi Poken veljet Paukku (FI KVA-PKH Off Line's Megamind) sekä Tuju (Off Line's Mastermind). Koirat ovat energisiä, korkeaviettisiä ja samalla kuitenkin avoimia ja hyvin ohjattavia koiria. Tsekeistä tuotu Churro narttu vaikutti myös varsin mielenkiintoiselta malinoistaustaiselta, korkeaviettiseltä ja tekevältä koiralta, jopa hyvin Myymäiseltä, joten tätä yhdistelmää ei voinut sivuuttaa. Sukupuoli oli tällä kertaa narttu, koska kaksi nuorta urosta samaan aikaan ei ollut se mitä nyt halusin. Jos ikäeroa olisi ollut pari vuotta enemmän koirien välillä, valinta olisi silloin ollut uros.  

Tässä esittelyä Martan vanhemmista Kennel Reaktiivin sivuilta, jossa omistajat kuvaavat koiriaan seuraavasti:

 uros: JK3 EK3 HK3 BH Off Line's Ironmind
Poke on keskikokoinen, n. 63cm korkea raamikas uros. Poken omistajan kertomaa:

"Poke on energinen, korkeaviettinen ja miellyttämishaluinen. Sillä on hyvä saalisvietti ja se rakastaa taistella niin minun kuin vaikka maalimiesten kanssa. Hyvä puruote. Ei ongelmia äänien tai alustojen kanssa. Poke elää kanssamme taajama-alueella, perheeseemme kuuluu myös lapsia. Vahtii kyllä omaa pihaa, autoa ja minua. On sosiaalinen toisten koirien kanssa, ei ongelmia esim. lenkillä ohittaessa tai yhteistreeneissä/kokeissa (en nyt koirapuistoon vie tai urosten kanssa päästä leikkimään). Ok sosiaalinen ihmisille, mutta ei erityisemmin kiinnostunut vieraista, paitsi jos leikitään. Moikkaa vieraita kyllä mielellään.

Pokella ei ole allergioita tai kutinoita."
 
narttu: VK1 BH Active Deabei

"Churro on Tsekeistä tuotu pieni, n.53cm, siro narttu. Se on sosiaalinen ja avoin vieraita kohtaan. Churrolla on hyvä saalisvietti ja ruokahalu. Puolustusalue on hyvin pieni, puruote sen sijaan syvä ja rauhallinen. Churro on helppo ohjattava, miellyttämisenhaluinen ja melko ohjaajapehmeä. Churro asuu lapsiperheessä, jossa se hoitaa hyvin myös perhekoiran virkaa. Sen kanssa on helppo liikkua missä vain. Churro on ollut koko ikänsä terve eikä sillä ole ääni- tai alusta-arkuuksia." 

Tätä kirjoittaessa Martta on ollut kotona yhden yön ja se on osoittautunut oikein reippaaksi ja kivaksi pennuksi. Martta muistuttaa erittäin paljon Myytä pentuna. Se on avoin ja hyvin vilkas. Se myös turhautuu hyvin helposti, kiljuu ja on erittäin sinnikäs ja määrätietoinen omissa tavoitteissaan. Saalistaa ja taistelee hyvin. Sillä on myös paljon mielyttämisenhalua ja se tykkää olla ihmisen lähellä. Hyvin tunnistaa sukunsa piireitä. 💓

Carusta kuoriutui jo kotimatkalla hellyttävän ihana isoveli Martalle. Caru tutki pennun häntä heiluen läpikotoisin ja totesi, että ihan ok tyyppi. Ensimmäiset leikkiinkutsutkin on jo nähty. 💓Tämä tuntuu jotenkin todella hyvältä, kun huonompiakin kokemuksia laumautumisesta on ollut. Koiria on pidetty nyt vapaasti yhdessä sisällä ja ulkona. Martta kunnioittaa suurta Carua ja koirien välinen kemia tuntuu pelaavan hienosti. Jännä nähdä millainen koira Martasta kasvaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti