maanantai 16. elokuuta 2021

Caru 2-vuotta!!



Caru, Carusel, Kartsa täyttää 2-vuotta! 

No nih! Niin se tämäkin koira sitten aikuistuu ainakin iän puolesta. 😅 Caru on edelleen avoin, iloinen, rohkea, tasapainoinen ja välillä myös hyvin rasittava ja periksi antamaton junttapulla teinikoira.  Sanoisin, että Caru on kaikesta huolimatta kuitenkin kiva ja helppo koira arjessa. 

Hyvänä asiana näen Carun itsenäisyyden ja periksi antamattomuuden maastolajeissa kuten haku, jälki ja esineruutu. Yhtäkään maalimiestä ei ole vielä jäänyt metsään, koska "Caru ja periksi antaminen" eivät nyt vaan millään mahdu samaan lauseeseen. Carussa on nähtävillä myös yhä enemmän iän mukanaan tuomaa viettikestävyyttä ja ohjattavuutta. Viime aikoina Caru on myös alkanut väläyttelemään yllättävän hienoa tekemistä myös tottiskentällä, ja pidän tätä eräänlaisena työvoittona koiran kypsymisen ohella! Tunnetilatreenit ovat tuottaneet haluttua tulosta, ja asioita on tehty oikein! Carun hyvinä puolina arjessa mainittakoon, että Caru ei ääntele autossa, ja se osaa rauhoittua hyvin paikkaan kuin paikkaan. Hakutreeneihin Caru kömpii usein autosta juuri heränneenä ja venyttelevänä, vaikka se kuulee autoon toisten koirien treenien äänet. Toiset koirat, tai muiden koirien tekeminen eivät mene Carulla tunteisiin. 

Caru on teknisesti jo varsin taitava, joten tunnepuoli on se minkä kanssa tehdään töitä. Hyvät hermot vähän tulppaavat tekemistä, koska turhaumaa on vaikea saada Carulta esille. Tottiksessa olen antanut Carulle yhä enemmän tilaa olla röyhkeä ja tuhma. Tuntuu, että näin Carun mielentila on mennyt yhä halutumpaan suuntaan, kun se saa tottiskentällä hallita tilannetta, enkä ole treeneissä sille liian suuri auktoriteetti. Pk-puolella pk-hypyt ja eteenmeno sujuvat Carulta, ja noutokin on paremmalla mallilla nyt kun Caru malttaa irrottaa kapulasta. Jäävät ovat vielä melko levällään, mutta niitä on aikaa jumpata talvellakin. Seuraaminen on parantunut ihan huimasti viime aikoina ja Caru tarjoaa sitä kentälle mennessä oma-aloitteisesti!  Pk-lajien lisäksi peltojäljelle on tehty jo varsin hyvät pohjat ja voipi olla, että Fh-jälki voisi olla joskus Carun juttu.  

Caru on varsin mielenkiintoinen ja monisävyinen paketti, joka avautuu vähitellen paljastaen yhä enemmän mielenkiintoisia ja jännittäviä piirteitä tästä koirasta. Pojassa on paljon tavaraa ja mikään pullapoika se ei ole. Carulle tekisi nyt hyvää vietinvaihtotreenit maalimiehen kanssa, ja tarkoitus on saada se leikkimään maalimiehen kanssa lähtitulevaisuudessa. Odotan innolla mitä tuleman pitää! Carun luustokuvaukset ovat myös tulossa, ja ne ovat 24.8. Mitään syytä epäillä luustoon liittyviä ongelmia ei ole, mutta kuten tässä on jo niin monet kerrat nähty, mikäänhän ei voi olla koskaan varmaa, joten pidetään peukkuja. 👍

Loppuun pikku pätkä kuvattuna Carun viimeisimmistä tottistreeneistä. 




Pikku Caru näytti maailman söpöimmältä koiran pennulta.  


Onnea Caruseni! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti