perjantai 17. toukokuuta 2013

Agit ja kilparyhmä

Tiistaina oli poikkeuksellisesti Romeon agitreenit. Ulkona oli lähes hellepäivä ja hallissa kuuma. Se näkyikin sitten taas läähättävänä ja laiskana koirana. 

Rata näytti tältä.




Kaisa toivoi, ettei radalla tehtäisi niitä kaikkein helpoimpia ratkaisuja, eli vaikkapa seisota kakkosesteen jälkeen peittämässä vasemman putken alkupäätä koiralta, kuten olinkin ajatellut ohjaukuvioita miettiessä ja rataan tutustuessa... Koutsin toiveena ryhmäläisille oli, että treeneissä kokeillaan eri tapoja, myös  niitä haastavia ja näinhän se tietty pitää ollakin, jotta jotain opitaan, joten ei muuta kun kokeilemaan. :)

Katsottiin siis kuinka sujuu, kun koiraa ohjataan putkien ulostulopään kohdalta ja koira jätetään lähtöön, eli kauaksi ohjaajasta. Olin lähes varma, että Romeo lukitsee suoraan hyppylinjan edessä olevan vasemman putken ja tämä tulee olemaan sille haastavaa.

Heti ekan hypyn jälkeen, ennen kuin koira oli ehtinyt lukita katsellaan väärää putkea, aloin liikkua ja vartalon liikkeellä ohjata koiraa oikealle ja selvästi sen katse kääntyi väärästä putkesta minuun, jonka jälkeen se lukitsikin oikeanpuoleisen putken vasemmaan sijaan. Jes! Kyllä ne herneet siellä kuitenkin kohtasivat. :) Pimeä kulma putkeen renkaan jälkeen ei myöskään tuottanut ongelmia, Romeo haki sen oikein mallikkaasti.

Keinulla kävi harmittava ohjausvirhe. Odota (jarrutus-käsky) jostain käsitttämättömästä syystä unohtui ja Romeo tekikin sitten lähes lentokeinun. :( Seuraavat kerrat meni kyllä keinun, mutta epäröi huomattavan paljon. Pakko ehtiä käymään itsenäisesti treenaamassa, jotta saadaan tämä epäröinti korjattua ja keinu toimimaan. Keinu kun on kuitenkin mennyt ihan mukavasti ennen tätä. Voihan kökkö.

Kepeillä ohjaus toisesta välistä ja palkka (wubba) Kaisalla keppien päässä. Ohjautui hyvin ja pujottelu sujui aina toiseksi viimeiselle kepille, josta jostain kumman syystä joka kerta oikaisi pois useita kertoja... Hinkattiin ja hinkattiin ja yritettiin kertoa sille, ettei palkka tule ennen kuin pujottelee kaikki kepit loppuun saakka, mutta jästipää oli sitä mieltä, että 10 keppiä, ei tänään enempää kiitos. Lopulta Kaisa ohjasi wuballa lopun, jolloin saatiin onnitunut suoritus. Noo... nyt tuntuu taas, ettei taideta viitsiä vielä kesäkuussa virallisia korkata kun kerran tuota säätämistä on....

***

Torstaina tottiksen kilparyhmä. Romeon kanssa lyhyttä seuraamista ja luoksetulo. Helteestä huolimatta homma toimi yllättävänkin hyvin ja Romeo oli hyvä. :) Ei annettu koiran laamailla, käskyt napakoita, hihnalla pakote, jos yritti perseillä ja heti kun korjasi, kehu. Pistettiin poika oikeasti tekemään ja tämähän toimi. Porukka oli sitä mieltä, että Romeo kestää kyllä pakotteen (se mikään herkkis oo... ;) ) ja nyt aletaan vaatimaan siltä sitä tekemistä, kun se kuitenkin osaa pyydetyt asiat. Katsellaan mitä saadaan aikaiseksi vai saadaanko mitään...

Myyn kanssa pentutottista Outi Hermiön leiri opein. Jos kontakti katoaa, koira hylätään luontaisesti, jotta siitä saadaan mahdollisimman aktiivinen koira jne. Ei päästy kokeilemaan, koska kontakti ei kadonnut missään vaiheessa. :D Tein seuraamista, maahanmenoa, istumista ja seisomista ja napero oli koko ajan innolla mukana.

Toisella kerralla otin leikkiä ja leikittiin patukalla. Hyvin leikki. Puree hyvin ja toi patukkaakin minulle.  Loppuun vielä muutama vauhtiluoksetulo. Tuli niin lujaa kun pikku belgistä irtosi. On se vaan niin ihku.



6 kommenttia:

  1. Romeohan oli oikeasti hyvä! Jatkossa suu suppuun ja turha selittely pois. Mikään ei etene, selittämällä, kun se on semmonen ja tämmönen. Romeon semmonen ja tämmönen on nähty nyt muutamassa viikossa. Jatkossa pidätään huoli, että kentällä pyörii viime torstain Romeo. Jos koomailee, puutut. Kun korjaa, kehut. Nakkeja minä en välttämättä edelleenkään haluais nähdä.

    Sehän vaan nousi siitä, kun jouduit ärähtämään irti lelusta :D Vähän jo sikailikin :D Kun sais sen kunnolla porsastelemaan niin asiat oli paremmin kuin hyvin!

    T: Anna

    VastaaPoista
  2. Kuten oli puhettakin torstaina, voihan nuo sen koomailut olla liittyneet myös osaltaan tuohon pennun tuloon ja nyt se alkaa olla taas normi itsensä. Pentua ennenhän ongelmia ei ollut, suunta oli kovasti nouseva. Toivotaan, että näin on, koska oikeestihan Romeohan on hyvä. :)

    VastaaPoista
  3. Pentua ennekin oli sama selitys ailahtelevaisuudesta :D Nyt lopetat sen selittämisen. Sä eilen ite pistit sen hommiin ja hommien teko olikin Romeon mielestä kivaa, vaikka oli hirvee helle. Nyt oo t nähnyt, että se pystyy, kykenee ja tekee, kun sille vihjaisee nätisti, että nyt olis pakko ja ei neuvotella. Hyvä koirahan se on. Nyt vähän rotia ohjaajalle :D Voivottelu pois ja voivotteluun käytetty energia treenaamiseen niin saadaan Romeokin vähän sikailemaan kentällä :D

    Ohjelmaan ruutua ja merkkiä kotona. Ruudusta luulis innostuvan, merkistäkin varmaan, kun wubba aina lentää. Noilla saa vaihteluakin siihen tavalliseen junnaamiseen.

    T: Anna

    VastaaPoista
  4. :D... ja PRKL! Näinhän me tehdään! Äijälle äijämeininkiä. Lupaan olla jatkossa voivottelematta ja uskon siihen.

    Ruutua Romeo on joskus tehnyt ja tykkäsi siitä kovasti. Sit se jotenkin jäi. kun ei me kuitenkaan kisata niin korkeella, että sen tarvii se osata jne. ;D

    Onneksi oot Anna olemassa, tota sun antamaa tsemiä me tarvitaankin. Kiitos. :)

    VastaaPoista
  5. Ei kaikkee tarvii koskaan missään. Jos se on hauskaa niin kevyenä välipala nostattaa intoa.

    Eli meillä on nyt sellainen sopimus, että kertaakaan ei enää kuulla, millanen Romeo on. Sovitaan, että jatkossa se on koira, joka osaa asiat ja tekee ne myös :D Hohhoilu ja voivotottelu on nyt ohi.

    Eilinen näytti, että siltä voi vaatia. Se tykkää tehdä, kun rupee tekemään. Pitää vaan kertoo, että tänäänkin rupeet tekemään.

    VastaaPoista
  6. Minä odottelen leiriraporttia kuumeisesti :D

    T: Anna

    VastaaPoista