lauantai 20. huhtikuuta 2024

Maastokausi avattu ja keväthuolto


Lumet lähtivät sen verran, että päästiin avaamaan maastokausi taas tänäkin vuonna. Metsälenkin yhteyteen tein molemmille koirille esineruutua. Martalle kolme ja Carulle neljä esinettä. Molemmilta hyvät rutiininomaiset suoritukset. Kaavaa voisi enemmän rikkoa niin että, yksi, korkeintaan kaksi esinettä ja isot bileet-tyyppisesti. Aika usein tulee tehtyä melko kokeenomaisia ruutuja. 

Ensi viikolle on kalenterissa ensimmäiset oikeat hakutreenit. Ilmaisuja on tehty säännöllisesti. Maalimies joutui kieltämään Marttaa mielistelystä ja liian lähelle tulemisesta, jolloin Martta tuumasi, että pidä tunkkisi, sinua en enää etsi. Martta on nyt vähän epävarmassa iässä siitä kuinka vieraiden ihmisten kanssa tulee/saa toimia. Pieni buusti itseluottamusta ei olisi sille pahitteeksi. Hyvä konsti saada nuorelle koiralle itseluottamusta on purujen treenaaminen osaavan maalimiehen kanssa. Siispä Martta pääsee ensi viikolla leikkimään maalimiehen kanssa! 

Carun ilmaisut ovat olleet nyt korrekteja ja haun maastojen puolesta se alkaa olla koevalmis. 

Tottikset rullaa hallissa hyvin, katsotaan mikä meininki, kun siirrytään kunnolla kentille. Kentille jo pääsee, mutta en ole vielä ehtinyt käydä treenaamassa siellä. Pari hallivuoroja on vielä jäljellä tälle kaudelle. 

Ilonaiheita ovat Martan hyvä häiriöpaikkamakuu ja molemmilla toimii nyt jäävät. Liikkeiden välejä tulee treenata vielä Martan kanssa. Martta läpäisisi varmaan jo bh:n, mutta mielummin yli- kuin alikoulutettuna kokeeseen. 

Caru tekee parhaimmillaan kaikki liikkeet hyvin, mutta tekemisessä on pientä ailahtelevaisuutta ja vire vaihtelee pitkäkestoisessa suorituksessa. Joissain asioissa olen mennyt Carun kanssa "valitse taistelusi" -linjalla. Myylle ja Martalle on ollut helppo rakentaa nopeat jäävät, mutta Carulle en onnistu niitä tekemään, koska sen temperamentti jo koirana on niin erilainen. Riittää, että se tekee oikeat liikkeet oikeassa paikassa. Seuruu, noudot ja eteenmeno ovat sillä aika näyttävät, joten toivotaan niistä paljon pisteitä. 😁

Kahden koiran treenaaminen tavoitteellisesti on välillä melko kuormittavaa. Enemmän olisi tehtävä, kun mihin omat rahkeet tällä hetkellä riittävät. Joka osa-alueella on molemmilla koirilla paljon asioita, joita pitäisi työstää, jotta eteenpäin menoa tapahtuisi. Ei ole kiire tehdä, mutta jos aikoo joskus vielä kisata, treeniä tulisi kuitenkin tehdä ahkeraan. 

Fysioterapiassa

Kelkkakelit ovat nyt ohi ja sehän tiesi koirille käyntiä fysioterapiassa. Ei tullut yllätyksenä talven jäljiltä, että molemmat koirat olivat jumissa, Martta Carua enemmän. Jumit saatiin kuitenkin mukavasti pehmenemään ja toivottavasti nyt kelit lämpenevät, niin pysyy koirien kropatkin paremmassa kunnossa. 

Caru:  

STATUS: Liikkuminen normaalia, ei ontumaa. Etu- ja takaraajojen nivelliikkuvuudet hyvät ja symmetriset. Rangassa ei palpaatioarkuutta. Lihaksisto symmetrinen. Lihaskireyttä lanneselässä th10-L4 alueella molemmin puolin. 
FYSIOTERAPIA: Tehdään ft-tutkimus. Carulla nyt lanneselässä lihaskireyttä, tämä voi olla seurausta hyppytreeneistä ja vetämisestä. Nyt voi kuitenkin jatkaa normaalisti lenkkiä ja treeniä, selän venytyksiä hyvä muistaa aika ajoin treenien jälkeen tehdä. Nyt laser lanneselän alueelle sekä manuaalinen käsittely.

 Martta:

STATUS: Liikkuminen normaalia, ei ontumaa. Seisoma-asennossa paino hyvin kaikilla raajoilla, painonsiirrot onnistuvat hyvin. Etu- ja takaraajojen nivelliikkuvuudet hyvät ja symmetriset. Rangassa ei palpaatioarkuutta. Voimakasta lihaskireyttä lapojen takana th4-7 alueella molemmin puolin, lihaskireyttä myös lanneselässä th13-L3 alueella. 

 FYSIOTERAPIA: Tehdään ft-tutkimus. Martalla nyt lihaskireyttä lapojen ja lanneselän alueella, todennäköisesti nämä seurausta vetämisestä. Nyt voi jatkaa normaalisti lenkkeilyä ja treeniä. Nyt laser lapojen ja lanneselän alueelle sekä manuaalinen käsittely. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti