torstai 8. joulukuuta 2022

Uusi kamera ja sisko


Nikon D-750 digijärjestelmäkamera vaihtui meidän perheessä Canon EOS R7.aan. Nikon on ollut hyvä kamera, mutta myös tosi painava kanneltavaksi mukana. Uuden kameran keveys on iso plussa. Alustavasti Canon on ollut kuitenkin melko suuri pettymys vrt. Nikoniin, mutta toisaalta pimeät päivät ja vähäinen valo eivät missään tapauksessa ole hyvä vuodenaika vaihtaa kameraa. Aika näyttää ollaanko tyytyväisiä tähän, vai palataanko joskus vielä takaisin Nikoniin. 

Pimeän päivän koeräpsyjä. 


Martan sisko (Reaktiivin Donitsi) kävi moikkaamassa Marttaa. 
 

Synkkä, lumisateinen päivä sekä vauhdikkaat koirat. Liikekuvat eivät onnistuneet, mutta sisaruksilla oli mukavaa, eikä vauhtia puuttunut. Martta on ollut toistaiseksi hyvin koirasosiaalinen. Se on saanut leikkiä eri rotuisten koirien kanssa sukupuoleen katsomatta. Martta ei haasta riitaa, väistää mielummin, jos toinen pyrkii pomottamaan. Tytön westienkin kanssa tulevat hyvin juttuun, vaikka Niilon mielestä Martta on ärsyttävä käpälällä huiskija. Niilo ei puhu koiraa oikein millään tavalla, eikä se myöskään leiki muiden koirien kanssa. Martan mielestä se oli kuitenkin ihan kiva lenkkikaveri, tosin aika tylsä ja helposti pärisevä tapaus. 
 

Sisarukset ovat tässä vaiheessa melko pieniä ja siroja narttuja tervuiksi. Tykkään paljon Martan koosta. Sillä on hyvä kehonhallinta. Se on vahva, ketterä ja kuitenkin riittävän iso hyppäämään vaivatta pk-hypyt. Pieni, kompakti koko on hyvä myös maastolajeissa. Ehkä se vähän vielä kasvaa, tai sitten ei. Martan ekat juoksut alkavat lähitulevaisuudessa. Juoksuihin on varauduttu vähän järeämmällä koiraportilla. Lipasto siirretään vielä kauemmaksi portista, kunhan juoksut alkavat. Martalle saattaa olla jalostussuunnitelmia tulevaisuudessa, joten ihan vielä en ainakaan ole Marttaa sterkkaamassa, enkä myöskään Carua kastroimassa. Aika näyttää lopulta mihin ratkaisuihin päädytään. Portti on tilattu Jouni Vartiaiselta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti