maanantai 2. lokakuuta 2017

PAHA3, Lievestuore

Meidän hakukausi kokeiden osalta on tältä kaudelta ohi. Kolme hakukoetta; HK2 ja HK3, Pm2 (ykköstuloksella!) saatiin, joten ihan tyytyväinen täytyy kauteen olla, vaikka viimeinen koe ei mennytkään kuten Strömsössä.

Koe oli siis oman seuramme koe ja se pidettiin Laukaan Koirakorvessa. Tuuli oli heikkoa ja ajottain sateli vähän vettä.

Tottiksella aloitettiin ja arvoin numeroksemme kolmosen. Pariksi ykkösluokan airedale. Kehuin Myytä tavanomaista enemmän kun oli hiljaa ja oltiin tuomarista kauempana. Pieni vaikutus ehkä oli, koska alun oli melko hiljaa. Aika pitkään päästiin ilman mitään suurempia repeämisiä, mutta siinä vaiheessa kun lähestyttiin noutopaikkaa, ääntä alkoi taas tulla ihan reippaasti. Tuomari sanoi jotain, että ohjaaja oli silti hyvin rauhallinen... Liikevirheitä ei kuitenkaan tullut muuta kuin eteenmeno, jossa Myy karkasi täysin lapasesta. Näin heti, että nyt lähti sellaisella draivilla, ettei ollut aikomustakaan pysähtyä. - Ai, mikä hallinta?! 😜Iloiset ja vauhdikkaat (kohtuu suoratkin) luoksetulot olivat taas kyllä iso ilon aihe, eikä jäävätkään huonosti menneet. Myy oppi sitten vihdoinkin juoksusta seisomisen! Ilman tuota yleistä rauhattomuutta ja ääntä olisi ihan nättiä. Mutta ei. Paljon on talveksi töitä, mutta tietääpä ainakin mitä treenata. Tottis kuitenkin 88 p.Seuraavaksi henkilöetsintään, joka (sekin) meni täysin plörinäksi. Metsänomistaja oli ollut hetki sitten risusavotassa ihan etukulman lähellä ja Myy teki tähän valeen. Tuomari ei katsonut valeeksi, kun oli kyseisen hepun itsekin nähnyt, mutta Myyn pasmat meni sen verran sekaisin, että teki heti perään kaksi valetta... Olisihan ne voineet muutenkin tulla, mutta tiedä näitä. Löytyi siinä välissä yksi maalimieskin, mikä ei paljon lohduttanut.

Lopuksi esineet 27/30. Kaikki kolme esinettä löytyivät nopeasti ja Myy työskenteli ruudussa hyvin. Kehumisesta meni muutama piste, mutta koska oli viimeinen maasto-osuus, otin ihan vaan treenin kannalta. Saatiin kaikesta huolimatta oikein hyvä ja iloinen loppu kokeelle.

Treeniä siis lisää ja ensi vuonna ykkösten metsästys jatkuukin ihan uusilla säännöillä. Tällaisia uudistuksia on mm. luvassa. Ykkösessä tulee vuoden vaihteen jälkeen löytää kahden sijaan kolme maalimiestä. Kello seisautetaan näyttöjen ajaksi, esineruudussa löydettävä neljä esinettä kolmosessa, kaksi ykkösessä, kolme kakkosessa (sama aika kuin nytkin) ja kapulan vie appari tottiksessa hyppyjen taakse, jotta koirille saadaan tasapuoliset noudot, eikä ohjaajan heittotaidot vaikuta... Esineruudun osaaminen korostuu entisestään ja tämä sopii meille, samoin kellojen seisautus näytöillä vähentää hosumista, kun ei ole kiire. Nouto on näin äkkiseltään ajateltuna aika kummallinen, mutta toisaalta tuo voisi laskea vähän kierroksia, joita esim. Myyllä noudoissa juuri on. Joka tapauksessa oikein hyvillä mielin ensi kauteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti