sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Nikon D750 kokeiluja..


Kun ei treenata niin kuvaillaanpa koiria. Parempien objektiivien hankinnat ovat vielä ostoslistalla, mutta kivaa jälkeä kamera tekee... 


Tätä et vie prkl.. - terveiset Myylle.

7 kommenttia:

 1. vähänkö kivoja kuvia! millä käsittelit näitä? :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Kunnia kuvista kuuluu tälläkin kertaa miehelleni. :) Kuvat ovat käsitelty Adobe Photoshop Lightroomilla.

  VastaaPoista
 3. Heippa!
  Itse mietin tällä hetkellä vakavissani hollanninpaimenkoiran hankkimista melkein 17-vuotiaalle tyttärelleni. Meillä on koirakokemusta koko tytön elinajalta ja itsekin olisin mukana, ei tytölle voi antaa palveluskoiraa (tai mitään muutakaan) koulutettavaksi yksin, ja hän kyllä tietää sen. Pohdinnassa on, että hommatako pitkäkarvainen vai lyhytkarvainen? Monissa lähteissä lukee, että lk on monesti parempi harrastuskoira ja pk enemmänkin ''sohvaperuna'' ja sulla kun on pitkäkarvainen niin osaatko sanoa, onko asia oikeasti näin mustavakoinen?
  Ihanaa vuoden alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisään vielä sen, että meiltä löytyy ennestään 7-vuotias sekarotuinen poikakoira ja kaksi kissaa, miten holsku voisi reagoida etenkin kissoihin?

   Poista
 4. Moi vaan! Hienoa, että kiinnostusta löytyy tähän hienoon rotuun. :) Ihan ensimmäiseksi pyytäisin sinua/teitä liittymään facebookin Hollanninpaimenkoirat sivuille. Siellä tästä asiasta on keskusteltu paljonkin ja kuulet siellä useamman ihmisen mielipiteen, joilla on useammasta karvamuunnoksesta kokemusta ja muutenkin paljon holskutuntemusta. :) Mitään yhtä ainoata oikeata vastausta kysymykseesi kun ei ole. Vaihtelu rodun sisälläkin on jo todella suurta ja myös karvamuunnoksissa on hyvin erilaisia yksilöitä.

  Lähtisin asiaa aukomaan sillä, että miettikää tarkasti mitä teillä on tarjota koiralle ja minkälaiseen tarpeeseen koira tulee? Kuinka paljon koiralle on tarjota aikaa ja aktiviteettejä? Tuleeko se lenkkikaveriksi, mahdollisesti harrastuskoiraksi ja jos haluatte harrastaa kuinka tavoitteellisesti? Näiden kysymyksien pohjalta on helpompi miettiä minkälainen koira juuri teidän perheellenne olisi sopiva. Kannattaa ehdottomasti myös hakeutua johonkin paikallisiin holskutapahtumiin/-treeneihin, (niistäkin saa enemmän tietoa holskuryhmästä ja myös holskuyhdistyksen sivuilta) jonne ovat aina rotuun tutustujat olleet lämpimästi tervetulleita. Niissä näkee hyvin miten eri karvamuunnokset toimivat yhdessä ohjaajan kanssa ja kuinka ne eroavat toisistaan harrastuksissa. Sitten on vielä huomioitava yksilöllisyys, joten parin yksilön kohdalta ei kannata vielä lopullisia päätöksiä tehdä. Hyvää kannattaa odottaa, joten pohjatyötä kannattaa tehdä todella huolella ja kuulostella laajasti erilaisten holskuihmisten sanomia, eikä yleistää kuulemaansa kovinkaan helposti. Holsku on kiva rotu, kunhan sen itselle sopivan koiran sieltä löytää. Onnea etsintään. :)

  Toisia koiria ja kissoja on useammallakin holskun omistajalla, joten nuo tuommoiset ovat vaan tottusmuskysymyksiä puolin ja toisin.

  VastaaPoista
 5. Niin ja kiitos! Hyvää vuoden alkua myös teille. Kysy vaan jos joku jäi mieltäsi kaihertamaan. Vastaan mielelläni. Tämä nyt vaan näin nopeasti ennen töihin lähtöä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos paljon vastauksesta! Jäi näemmä sanomatta, että haussa on koira laadukkaampaan harrastamiseen, kun tuosta meidän vähän tyhmänpuoleisesta pikkukoirasta ei oikein ole siihen. Erityisesti agility, rally-toko ja toko tuntuvat kiinnostavan kovasti! Ja tytön sanoin olisi kiva päästä kisaamaan tavoitteellisesti. Täällä jatketaan bordercollien, belgianpaimenkoiran ja holskun välillä miettimistä! :)

  VastaaPoista