maanantai 20. lokakuuta 2014

Off Line's tottispäivä ja haut

Lauantaina aamusta lähdettiin ajelemaan kohti Valkeakoskea, jossa Myyn kasvattaja Niina oli järjestänyt kasvateilleen joka syksyisen tottispäivän. Aurinkokin paistoi sopivasti, vaikka päivä oli muuten viileä. Oli hurjan mukava nähdä taas tauon jälkeen Myyn sisaruksia omistajineen sekä näitä uusimpia hurmureita - Mind-pentuetta, joihin autossamme matkaava Helkakin kuului. Mukaan matkaseuraksi kun lähti myös omistajineen ihana tuore Offilainen, 14-viikkoinen Helka-tervu Aivan super ihana ja reipas kaveri hänkin!


Päivä vierähti mukavasti lähes aamusta iltaan jokaisen tehdessä tottista kaksi kierrosta Niinan katsoessa miltä homma näytti. Myyn kanssa eka kierros oli ilmoittautumista, henkilöryhmää ja niitä täyskäännöksiä. Otin esille myös meidän "nouto-ongelman" tai oikeastaan sen, etten tiedä kuinka opettaisin Myylle kapulan pitoa, jotta siitä ei tulisi Romeon kaltaista mälvääjää. Sinänsä nouto on Myyllä nyt hyvä. Ote kapulasta on voimakas, eikä Myy tuodessa mälvää kapulaa. Pitoa ei olla kuitenkaan tehty yhtään ja se on kuitenkin se hyvin tärkeä osa noutoa.

Kapulan pitoa (c) Niina Puputti

Henkilöryhmä (c) Niina Puputti 

 (c) Niina Puputti

Eka kierros alkoi ihan kivasti ilmoittautumisineen ja henkilöryhmineen kunnes Myy astui nurmikkokentällä olevaan koiranpaskaan... Hienohelmalle tuo oli iso järkytys - tämän jälkeen Myy nosteli jalkojaan kuin kurki ja heitteli takapäätään ilmassa. Perusasentoonkaan ei voinut enää istua. Pakka hajosi kokonaan, vaikka paskakin oli jo siivottu. Oikea rinsessa siis. :)

No, kokosimme tästä itsemme ja tehtiin täyskäännöksiä. Ensin kävelin ilman koiraa ja tämä näytti kuuleman mukaan ihan kelvolliselta. Mitä nyt vähän jalka nousee huitaisemaan koiraa käännöksessä, mutta ei paha... Samanlainen käännös pitäisi tehdä koiran kanssa ja siinä tulee väkisinkin pieni pyörähdys käännyttäessä. Niina pyysi nostelemaan polvia reilusti ylös ja käännöksen kohdalla tamppaamaan paikallaan polvet ylähäällä ja samalla koko ajan kääntyä paikallaan ympäri. Näytti hauskalta, mutta selvästi tuo auttoi kääntymiseen ja Myynkin oli helpompi seurata. Tätä useampi kerta ja tällä tekniikalla nyt sitten käännökset kuntoon. 

Kapulan pitoharjoituksissa Niina ehdotti, että antaisin koiran olla sivulla, enkä ottaisi sitä eteen istumaan. Niina naksutteli Myyn pitäessä hetken kapulaa sivulla ollessaan. Tähän lisättiin sitten kestoa. Alkuun Myy tuskaili kovasti ja nauskui... sitä selvästi vitutti koko harjoitus, kuten usein alkuun, kun opetellaan uutta ja se ei vielä ymmärrä mitä siltä halutaan. Mutta hyvin se kapulaa piti, joten tästä se lähtee!

Ekasta kierroksesta videota. Paskakohtaukset leikattu pois ja kerrankin videoon hyvin sopiva muskiikki poistettu tekijänoikeuksien vuoksi... :( 


Toisella kierroksella Myy teki seuraamista, bh-jäävät, luoksetulon ja eteenmenon. Myy oli nyt enemmän oma itsensa ja teki kyllä hienosti. Muutaman kerran Niina taisi sanoa, että kävele reippaammin. Laitoin seuraamisessa cuzin liivin takataskuun, joten palkkakaan ei ollut näkyvillä! Täytyy vaan muistaa, ettei yhtään ennen vapautussanaa ala kaivella taskuja. Jäävät myös ihan ok. Luoksetulossa törmäsi nyt sitten oikein kunnolla, josta korjaus. Eteenmeno oli hyvä. Lähti kun tykin suusta ja suoraan. :) 

Mukava päivä ja hyviä neuvoja tuli taas, joskos näillä pärjätään seuraavaan leiriin asti. Kiitos Niinalle päivän järkkäämisestä ja muillekin Offilaisille hyvistä vinkeistä ja hyvästä seurasta. Niin ja muuten Niinan oma koira Yoda nappasi parhaimmat pisteet belgejen rotumestiksissä purujen osalta! 97/100. Ei huoano! 

Saatiin myös uudet Berran treeniliivit! ***
Sunnuntaina oli taas luvassa lisää ulkoilua  Tällä kertaa hakutreenejen merkeissä. Vettä satoi lähes kaatamalla koko ajan ja neljä tuntia metsässä oli lopulta sadevaatteistakin ja varahanskoistakin huolimatta melkoisen kylmää hommaa ja varsinkin kun on pienoista flunssaakin ilmassa. Hrrr. Pakko oli heti lämmittää sauna kun kotia tuli. :) 

Myyllä kiintorulla ekaa kertaa mukana treeneissä - vielä kuitenkin pelkästään koristeena. Kuusi ukkoa ja kaikille ilmaisut. Vesisateenkin vuoksi halusin tehdä Myylle "pitkän" radan, jotta se ei liikaa rinsessoidu ja oppii, että sateellakin treenataan. Myyllä ei ihan viime viikkojen veroista tekemistä. Sellainen mukava eteenpäin vievä määrätitetoisuus tekemisestä puuttui, vaikka menihän se kohtuu hyvin. Tiedä sitten väsyttikö Myytä vielä vähän edellinen päiväkin vai ärsyttikö tuo vesisade jonkin verran. Vähän turhautumista ja nauskumista (kimeä, ärsyttävä komentohaukku) muutaman kerran kun asiat eivät sen mielestä sujuneet riittävän selvästi ja nopeasti keskilijalla... Lähetyksistä tuli kuitenkin kehuja ja jotenkin olen alkanut nyt sisäistää tätä Lauran "ei virvota- lähetyksessä" teemaa, eli koira mahdollisimman nopeasti pistolle, kun katse on oikeaan suuntaan ja koira on keskittynyt. Yhdellä pistolla jouduin ottamaan takaisin kun lähti kaarteleen, muuten upposi suoraan. Rullan tuonnit tänäänkin hyviä. Yritin ehtiä hönkäisemään irti-käskynkin ennen kuin sylkäisee. Oli puhetta kiintorullaan siirtymisen ajankohdasta Myyn kohdalla, johon koutsi sanoi, että kiintorulla mukaan siinä vaiheessa kun etsintä on varmaa ja riittävän määrätietoista.

Hyvät treeniviikonloppu ja hyvä mieli, joskin illalla sitten nousi se kuume... :(  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti