perjantai 24. toukokuuta 2013

Viikon treenit

Viikolla on taas treenattu, joten tässä koottuna yhteenvetoa treeneistä. Tiistaina oli ohjatut agitreenit (sunnuntaina halli oli varattu tapahtuman vuoksi) ja aiheena persjättö. Rata näytti tältä:


Kiirettä piti varsinkin vitosesteellä, jonne ei meinannut millään ehtiä. Romeo pelasti paljon, mutta ei sekään kaikkeen pysty. :p Mukava rata kuitenkin ja koira oli hyvä.

Viereinen kenttä oli tyhjä, joten siellä keinua ja keppejä. Kepit alkuun ok, mutta sitten taas tuo 10 kepin ongelma nousi esiin... Keinulla varovaisuutta, joten nyt erityisesti omaan asenteeseen kiinnitettävä huomiota, jotta on itse mahdollisimman reipas ja huoleton, jotta saisi tuon koiran epävarmuuden katoamaan. Superpalkka keinulta. Keinu vaatii vielä töitä, joten Romeo ei ole vielä kisavalmis kesäkuun kisoihin, jotka meillä oli suunnitelmissa. Varmaan muutamalla treenikerralla keinun saisi taas kuntoon, mutta nyt tämän hetkinen elämäntilanne, eli alkavan putkirempan ja tulevan muuton takia, elämä on sen verran hektistä, ettei mitään jakoa jaksaa treenata niin paljoa viikkotreenien ohella. :(

***
Pentua harmitti kovasti kun se ei päässyt mukaan hallille, joten Myyn kanssa illalla olkkaritottista. Maahanmenot sujuvat hyvin kunnon pläjäyksellä, istuminen ja seisominen hyvä ja perusasentokin alkaa olla varsin suora. :) Hyvä pieni.

***
Torstain kilparyhmässä ensin Romeolle paikkamakuu Oonan kanssa. Hyvin meni, vaikka paikalla alkoi valua porukkaa koirineen. Paikkamakuun jälkeen Romeo tarjosi itse seuraamista ja oli muutenkin hyvässä vireessä. Oli puhetta, että ei tehdä nyt alon liikkeitä tai muita ns. tylsiä juttuja, vaan koiraa enemmän innostavaa, kuten ruutua ja kapulalla noutoa.

Ruutu aloitettiin niin, että vein Romeon kanssa wuban ruutuun ja koira perään. Romeo toi pari kertaa wuban ja tämä oli sille helppoa ja hauskaa. Tähän ei kuitenkaan kannata sen enempää juuttua, jotta koira ei ala pitämään ruutua noutojuttuna, joten seuraavaksi ruutua tehtiin kosketusalustan kanssa. Namia ollessa paikalla homma oli helppoa, mutta tyhjästä alustasta oli aika kuutamolla ja varsinkin kun otettiin seis-käsky mukaan. Romeo oli kuitenkin koko ajan aktiivinen ja tarjoili istumista ja maahanmenoa, kun ei ymmärtänyt mitä haluttiin. Annan kanssa oli jälkeenpäin puhetta, että Romeo on ollut kaksi viimeistä kertaa hyvinkin aktiivinen ja tarjoaa itse tekemistä, joten suunta on nyt oikein hyvä. Kotiläksynä kosketusalustan opettelua kummallekin koiralle.

Kapulan heittoon sain ohjeita. Nolo edes myöntää, mutta kapula lentää mihin sattuu ja lähtee liian korkeelle...   Muutama heittoharjoitus ja homma alkoi näyttää jopa ihan asialliselta touhulta, eikä treenikavereiden tarvinnut pelätä.... : - p

Myyn kanssa perusjuttuja: seuraaminen, perusasentoa, eteentuloa, istumista, maahanmenoa, seisomista, luoksetuloa ja lopuksi patukalla leikkiä. Pentu oli hyvä. Teki innolla ja keskittyneesti. Oli puhetta, että aletaan tekemään myös Myylle ruudun alkeita ja tunnariakin voisi opetella, kunhan saa noudon sujumaan. Tarkoitus on tehdä alusta asti Myylle mahdollisimman vaihtelevia ja kivoja treeenejä, eikä jäädä junnaamaan samoja asioita, kuten on valitettavasti Romeon kanssa tehty...


***
Perjantaina kotona kosketusalustaa naksuttimen kanssa molempien koirien kanssa. Molemmat koirat tajusivat helposti idean, vaikka vaihtelin alustan paikkaa. Myyn kanssa lisäksi luopumista. On se vaan näppärä pentu oppimaan uusia asioita. Näkee oikein miten sen pieni pää raksuttaa kun se pohtii, että mitä siltä haluan. Ei mennyt kuin pieni hetki, kun pentu haki katsekontaktia kun ei tiennyt miten sen namin sieltä nyrkistä saa, kun on jo kerta nätisti maassakin...

***
Täällä ei ole paljon pienestä mustasta puhuttu, mutta nyt on puhumiseen aihetta. Moore sai Skotlanninterrierikerholta kutsun Terriereiden mejämestaruuskisoihin Savitaipaleelle edustamaan skotteja mejässä. :)

Moore on yhä ainoa skotti, joka kisaa mejän voittajaluokassa ja myös ainoa Suomen Jäljestämisvalio-skotti. Moore on ollut jonkin aikaa poissa mejästä, mutta kyllähän se tietää miten homma hoidetaan. Tottahan rodun edustustehtäviin on aina lähdettävä, oli tilanne mikä oli. Moore on älykäs, joten sanoin sille, että nyt edustat koko rotua, etkä itseäsi, joten nyt ei ole varaa pelleillä... :D  Mooren perässä kulkeminen tuossa kokeessa tulee olemaan itselleni kunniatehtävä ja otan sen erittäin mielelläni vastaan. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti