perjantai 8. kesäkuuta 2018

Fyssarilta vihreätä valoa!


Viimeisetkin rajoitteet ovat nyt poistuneet Myyn elämästä ja pk-hyppyjäkin voidaan jo tehdä! Käytiin fyssarilla kuulemassa mielipide ja tämä tuki paljon sitä mitä itsekin ajattelen. Selkään tulee helposti pieniä kiereyksiä, kun lenkit ollaan menty suurimmaksi osaksi hihnassa ja jäniksien perään pitää poukkoilla. Kunhan Myy saa taas juosta vapaana metsässä (eläinten poikaset isompia) näistä jumeista päästään varmasti ihan luonnollisestikin eroon. Jumppaa jatketaan edelleen fyssarin ohjeiden mukaan.

ANAMNEESI: Myylle kuuluu hyvää, nyt aloitettu treenit eikä ole ollut mitään oireita tai ongelmia. Omistaja ei ole huomannut mitään poikkeavaa. Autoon hyppää nyt myös normaalisti. Hakutreeneissä oltu eilen illalla ja ne sujuneet normaalisti. Välillä menee jumiin siitä, että kiskoo hihnassa jäniksen perään. Uimassa käytetty ja lisäksi jumppaa tehty aktiivisesti. Ristikkäisissä jalan nostoissa selvästi tullut kehitystä. Venytyksissä ei nyt enää puolieroa.
STATUS: Liikkuminen normaalia, ei ontumaa. Etu- ja takaraajojen nivelliikkuvuudet hyvät ja symmetriset. Rangassa ei palpaatiaorkuutta. Keskivartalon syvät lihakset aktivoituvat paremmin. Selässä lihaskireyttä oikealla th5-7 alueella ja vasemmalla th10-L2 alueella.

FYSIOTERAPIA: Tehdään ft-tutkimus. Myyn tilanne nyt hyvä eikä tällä hetkellä akuuttia fysioterapian tarvetta ole. Nyt voi jatkaa normaalia liikutusta ja treeniä ja uutta hoitoaikaa voi varata, mikäli tarvetta ilmenee. Nyt selän alueen manuaalinen käsittely, käsittelystä kireydet tuntuvat hyvin aukeavan. Jumppaa kannattaa edelleen jatkaa, koska ne ovat hyviä tukiliikkeitä harrastusten rinnalle. Oikein hyvää kesän jatkoa! :)

---

Kun Myylle tuli vatsalaukun kiertymä, etsin paljon tietoa eläinlääkäreiltä ja -hoitajilta saadun tiedon lisäksi myös netistä. Varsinkin itseäni kiinnosti tämä ns. loppuajan paraneminen, eli kokemuksia leikkauksen jälkeen koiran kuntoutumisesta ja paluusta takaisin esim. harrastus- ja kisakoiraksi. Milloin voi ja saa tehdä mitäkin? Tietoa ei kuitenkaan netistä löytynyt. Sillä (-kin) olen halunnut kirjata näitä asioita tänne ylös, jospa ne auttaisvat jotakuta samassa tilassa olevaa joskus myöhemmin. Läheskään kaikille ei käy näin hyvin kun meille, joten osanotto heille, jotka ovat koiransa kiertymälle menettäneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti