lauantai 8. tammikuuta 2011

Seuraaminen

7 kommenttia:

 1. Kiva katsoa teiän videoita! Tuli mieleen, että kannattaa ehkä palkata välillä Romeo vauhdista eikä pelkästään perusasennosta. Romeon into näytti nimittäin olevan korkeimmillaan monessa kohtaa seuraamisen alkuun aina juuri kun lähdit liikkeelle.

  VastaaPoista
 2. Mukava kun joku jaksaa näitä kattoa! :)

  Palkkaan Romeota enemmän ja vauhdista jos palkkana on vaikkapa siankieltä (sitä tosin ei voi enää antaa allergian tähden... ) tai muuta nopeammin syötävää. Tuossa mennään Frolickeilla kun parempaa ei ollut, joten se jää aina märehtimään tuota palkkaa liian taakse ja kontakti katoaa entisestään.

  Seuraaminen tulee olemaan Romeolle kaikkinensa aika vaikea juttu, kun se ei niin pidä tuosta. Hommasta pitäisi saada jotenkin hauskempaa ja pallolla palkkaus toimii siinä paremmin kun namit. Toisaalta tuo pallon kanssa treenaminen saa sen turhankin innokkaaksi ja se alkaa säheltää entisestään ja pompottaa enemmän, mutta kahtellaan...

  Ollaan tehty paljon vain muutaman askeleen seuraamisia ja ne menevät kyllä oikein hyvin. Sisällä meno on myös paljon parempaa kun häiriötä ei ole. Kontaki ei näy pysyvän kovinkaan hyvin pitkässä matkassa vaan Romeo vilkuilee välillä muualle ja varsinkin sillon kun en katso sitä... :D

  Mitäs mieltä olette tuosta paikasta? Minusta se taitaa jätättää ja on liian takana seuratessa, mutta perusasentoon tulee jo sitten ihan ok?

  VastaaPoista
 3. Sinnallekaan ei onnistu vauhdista palkkaus niin että meno jatkuisi. Mutta tarkoitinkin siis, että välillä voi vapautuspalkankin antaa vauhdista, silloin kun into on ylimmillään (eli siis liike loppuu vauhdista). Vapautus ja palkka voi tulla missä vaiheessa vaan, kun koira tekee hyvin eli että se saisi aina palkkansa juuri silloin kun se tekee innokkaimmin/teknisesti oikein (kumpaa sillä kertaa on tarkoitus reenata).

  Pitkän matkan seuraamiseenkinhan (samalla lailla kuin muutaman askeleen seuraamiseen) voi tehdä myös "yllätyksiä" eli käännöksiä (90/180 astetta) ja pysähdyksiä eri kohtiin ja eri pituisilla välimatkoilla.

  Miusta Romeon paikka vaikuttaa hyvältä, ehkä välillä tosiaan hieman jätättää (silloin kun kontakti katkeaa), mutta muuten tosi passeli ja suora. Ilmeisesti paikkaa on myös helpompi korjata takaa eteenpäin kuin eestä taaemmaksi.

  p.s. Tässä videossa olit muuten itse tosi selkeä! Viime videossa teit enemmän Romeon pään mukaan: "Ai sie hidastat, no miekin hidastan" ;)

  VastaaPoista
 4. Joo ja kiitos. :) Toi edellinen video olikin varsin kamala, mutta videoinnissa on tosiaan se hyvä puoli, että omaa ohjaamista voi sen pohjalta parantaa kun näkee kuin järkyltä näyttää. :D

  Tuollainen välipalkkaus useammin voisi saada enemmän intoa tuohon seuraamiseen. :)Täytyypä kokeilla. Kiitos vinkistä. :)

  En tiedä näkyykö tuolla videolla tuo, mutta tuolla jäällä on siinä mielessä vähän hankala treenata koska aurattu alue on kapeahko tie, joten siinä ei voi kääntyillä oikeastaan ollenkaan sivuille kun menee heti syvään hankeen. Eli pitää kulkea vaan edes takas...

  Kunhan päästään hangelle treenaamaan niin sitten helpottaa tuolta osin.

  Rapsuja Sinnalle!

  VastaaPoista
 5. Meillä on treenipalkkana sellainen litistyvä kumipallo, joka on Yrskän mielestä parasta ikinä. En ole ihan varma millä nimellä nuo kulkevat oikeasti, itse sanon kainalopalloksi. Treeneihin on meillä tullut järjettömästi enemmän potkua kun pallon laittaa kainaloon. Saman voi tehdä tavallisellakin pallolla, mutta ei mene ihan niin hyvin piiloon. Sitten vaan vähän avaa kättä kun haluaa palkata ja sanoo kehusanan, meillä "tsip". Tsip kertoo, että nyt meni tosi hyvin, pallo lentää ja vapaa. Eikä tarvitse kaivaa taskuista mitään. Samoin sillä pääsee nopeasti eroon tuosta kuolleesta vasemmasta kädestä. Imuuttamisessa ja alkuvaiheessa se on ok, kunhan opettaa koiran myöhemmin siihen, että molemmat kädet liikkuvat. :)

  Kuten Tiia/Arto tuossa edellä kirjoitti, kannattaa palkata kesken liikkeen siten, että samalla vapauttaa. Samaa voi kyllä tehdä nameillakin, kunhan ensin kertoo että nyt meni hyvin, vapaa, ja vasta sitten kaivaa namit taskusta. Muuten voi esiintyä pomppimista kesken liikkeen, kun koira luulee sinun tavoittelevan palkkaa taskusta.

  Samoin nuo temmonvaihtelut, kääntyilemiset ja täyskäännökset tekemät seuraamisesta mielekkäämpää - mutta siitä sanoitkin ettei auratulla alueella kamalasti voi pyöriskellä minne sattuu. :) aina voi opetella esim. peruuttamista ja vasemmalle täyskäännöstä (ja siinä päätettävä kumman version haluaa opettaa).

  Muuten näyttää kyllä väliin oikein kivalta, paikka on suurimman osan ajasta tosi kiva. Välillä vähän jätättää, siihen auttaa esimerkiksi palkkaus pallolla niin, että heittää pallon/namin eteenpäin. Vastaavasti edistämiseen heitto taakse.

  VastaaPoista
 6. Oukei ja kiitos jälleen erittäin hyvistä vinkeistä. :)

  Pallo kainalossa mekin usein treenataan ja se kyllä motivoi koiraa ihan eri tavalla kun tuo nami. Ainoo miinus siinä on, että tahtoo lähmiä palloa turhan kauan itsekseen ennen kun palauttaa sen ja päästään jatkamaan treeniä.

  Tuo imutus toimii Romeolla hyvin, mutta täytyy varmaan pikku hiljaa yrittää päästä siitä eroon.

  Nuo temmonvaihtelut ja käännökset ovat hyviä ja tosiaan niitä pyrin tekemään muualla. Omaa kävelyä pitää kuitenkin saada selkeämmäksi kun noissa käännöksissä tulee helposti tommosta tökkivää liikettä. Romeon on siten taas vaikea seurata kun vartaloohjaus on huonoa. Täytyy alkaa yksikseen harjoittelemaan sujuvia käännöksiä ja ottaa vasta sitten koira mukaan. Hyvä seuraaminen onkin ehkä kaikkein haastavinta tossa tokossa...

  Tsip-sana on muuten aikas hauska. :D

  VastaaPoista
 7. "Tsip" tarttui tokokouluttajalta, samoin kun sanan "taitava" jatkuva ylikäyttö koiraa kehuttaessa.:D ainakin Yksä on ihan innoissaan.

  Mä käsken Ykän palauttamaan pallon heti kun näyttää siltä, että se lähtee rallattelemaan johonkin. Silläkin oli tosi pitkään sitä, että kivan lelun palauttaminen ei ollutkaan sitten yhtään niin kivaa kuin sen kanssa lähmiminen jossain muualla. En nyt muista miten me alunperin lähdettiin ongelmaa ratkomaan, oliko koira liinassa vai mitä, mutta nykyisellään Ykä saa välillä pallon palauttaessaan namia ja välillä heitän vaan pallon uudestaan haettavaksi. Eli aina ei menetä lelua.

  VastaaPoista