sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Sarjassa "paskaholskut"... !??

Tänään oltiin Pieksämäellä Bh-kokeessa ja joo... ei ollut holskussa kyllä hurraamista tänään, eikä koe mennyt  läpi, vaikka ihan Romeon normisuorituksella olisi voinut hyvinkin mennä. :(  Syy tähän olikin, ehkä pienoisena yllätyksenä itselleni, koska treenit ovat menneet hyvin, paikkamakuussa, jonka arpa valitsi meille ensimmäisenä tehtäväksi. Suurimman osan ajasta Romeo makasi levollisena ja varman oloisena katse minussa. Makuu kuitenkin kesti ja kesti, (pari oli hidas ja oli ilmeisesti jotain härdelliä henkilöryhmässä) jossain reilun 10-15 minuutin tietämillä Romeo alkoi nuuskia maata, kurotteli jonkun hajun suuntaan, ensin vähän ja sitten yhä enemmän. Lopulta nousi hyvin varovasti kaikki raajat levällään ylös, jotta yltäisi paremmin hajuun päin. Vilkaisi varovasti muhun, joka olin tietty selkä siihen päin, mutta näin koko ajan kaiken kattoon asennetusta peilistä. Se peili siellä katossa oli ajatuksena ihan hyvä, mutta sen kattominen oli kyllä yhtä TUSKAA ja painajaista... Romeo oli selvästi hyvin syyllisen näköinen siinä seisoskellessaan jalat harottaen joka suuntaan, mutta yhä paikallaan. Odotti, että tuleeko tästä noottia ja kun ei tullut, alkoi varovasti liikkua kiinnostavan hajun suuntaan. Oisko jonkun nartun herkkupylly siinä istunut aiemmin? Nuuski hajun loppun asti ja jäi sitten paikoilleen seisomaan hölmistyneen näköisenä, eikä osannut mennä enää takaisinkaan maahan. Kun ei sitten muutakaan keksinyt, niin alkoi hitaasti lähestyä minua... Täältä tuun, kun en muuta voi, älä suutu-ilmein. Koskaan aiemmin se ei ole lähtnyt paikkamakuusta tulemaan mun luo, mutta pitihän tuokin nyt sitten kokea ja tietty kokeessa. No, turha kai sitä on haukkua koiraakaan, ehkä joku viisaampi sanoisi, että "se ei vaan ollut vielä valmis" ja kun "teille nyt tuli tuo pentukin" ja diipadaapa jne...  Joka tapauksessa jätkä saa tästä eteenpäin tehdä paikkamakuusulkeisia ihan urakalla ja auta armias jos se kehtaa vielä joskus nousta...

Sääntökirjoihin en ollut tutustunut etukäteen, joten luulin, ettei meidän tarvitse tottista tehdä enää tämän jälkeen, joten olin lähdössä hallista pois kun tuomari sanoi, että tehkää vielä tottis...  En ehtinyt koiraa viritellä yhtään mitenkään ja tuskin se mitään olisi enää edes auttanutkaan, kun fiilis oli mikä oli. Tehtiin sitten vielä elämämme huonoin tottis siihen päälle. :D Romeo tietty vaistosi, etten ollut siihen ollenkaan tyytyväinen, joten laamailuksi ja minun rauhottamiseksihän se meni... Kyllä olikin meiltä nolo esiintyminen ja harmittavan huono holskuedustus sakujen ja rotikoiden joukossa. :( Ei jäänyt kyllä mitkään hyvät fiilikset kokeesta ja taitaa jäädä tottikset Romeon osalta tähän. En jaksa tuota hormoonihyrrää ja ainaista hajujen haistelijaa yhtään. Voi plääh... miten tästä taas noustaan? Holsku se pitää kyllä mielen nöyränä.

15 kommenttia:

  1. No voi paska! :( Kaikkein tyhmintä tuolla onkin just se, että se paikkamakuu voi olla hyvin eriarvoinen eri koirille. Jonkun toisen koiralla voi mennä niin huonosti että se keskeytetään ja parikin saa hakea omansa paikallaolosta pois. Ja joku toinen sitten uunoilee joka vitun liikkeessä jotain niin äkkiä se parin koira makaakin siellä sen 15min kun ripeällä suorituksella se olis vaan puolet tosta. Joo, eihän siinä silti auta ketään syyttää, ja jokaisen pitää treenata oma koira niin että "maahan" on maahan tasan niin kauan kunnes toisin sanotaan, vaikka pari kävisi kuussa välissä. Mutta harmittaahan se ihan hitosti jos pari "pilaa" oman suorituksen. :/

    En usko että siellä oli ollut välttis mitään hajua, Romeo meni vaan epävarmaksi kun kesti ja kesti ja alkoi rauhoitella itseään nuuhkimalla. Jos olis ollut joku ihana haju niin se olisi aloittanut nuuhkimisen jo alussa.

    Häntä pystyyn nyt, elämä jatkuu, ei se koira sulle vittuillakseen tehnyt noin, ja tulee uusia kokeitakin :)

    VastaaPoista
  2. Et ehkä haluis tätä nyt jälkeen päin kuulla, mutta jos koira nousee vasta kun pari on suorittanut jo tietyt liikkeet (eli aika lopussa, en muista niitä täsmällisiä liikkeitä, säännöistä löytyy), se ei tosiaan ole automaattisesti hylätty. Ois ollut vielä saumaa saada tulos. Ja sekin oli tosi sääli että luulit että suoritus päättyy. Ei se pääty ellei ohjaaja halua keskeyttää (saa jos haluaa ja jos vituttaa kovin niin ilman muuta kannattaa!), koska ne koirat on jaettu pareittain ja jos yks häipyy niin muillakin menee parit sekaisin ja pitää saada sille yhdelle korvaava pari jostain tai tehdä kolmen kesken yksi kuvio. Jos päättää mennä jatkamaan, niin sitten olis tosi tärkeetä nollata se oma pää ja ajatella ennemmin että ottaa tän vaan treenin kannalta ja pidetään hauskaa ja yrittää olla enää jännittämättä.

    Mutta et kyllä luovuta sen koiran kanssa perkele!! TE OOTTE HYVIÄ vaikka ei nyt onnistunutkaan.

    VastaaPoista
  3. Hannu sanoi, että minulla ja mun parilla meni hallissa 40 minuuttia... joten siitä voi laskea tuota paikkamakuuaikaa, joka oli oikeesti kyllä tosi pitkä. Tosiasia kuitenkin on, kuten Laura sanoitkin, että pysyttävä on niin kauan kunnes toisin sanotaan, joten ei auta valittaa. :(

    VastaaPoista
  4. Tuomari sanoi, että Romeo nousi loppukolmanneksella tai jotain sen suuntaista ja jos oikeen muistan... En tiennyt tuota Laura ja en tiedä oisko se enää auttanut. Harmittaa toisaalta, etten osannut nollata omaa päätäni kuten olisi tietysti pitänyt. Oli jotenkin lähes mahoton kehua ja innostaa koiraa tekemään hyvää suoritusta kun se oli juuri noussut paikkamakuusta ilman lupaa. Mun fiilikset olivat niin surkeat, että olisi vaan pitänyt jättää koko tottis väliin.

    VastaaPoista
  5. KIITOS Laura kuiteski noista hyvistä tsemeistä! :)Niitä tarvitaan!

    VastaaPoista
  6. Hei ne on vaan eläimiä! Vaikka sä oot treenannut pitkää aikaa, kokeessa oudommassa paikassa vieraiden keskellä kun sua jännittää ja kaikki on vähä jäykkää ja kaikkea... se ei vain ollut tarpeeksi levollinen ja varma että olisi pystynyt makaamaan siellä. Ei se nouse haistelemaan koska se vittuilisi sulle, se nousi koska se oli hämillään ja sitä alkoi stressata se tilanne eikä se voinut enää pysyä siellä. Luksi on kerran noussut evl:n paikalla istumisessa, se oli jo jätöissä tosi kummallisen levoton ja outo ja oli sitten ruvennut siinä kanssa haistelemaan ja valunut seisaalleen ja seisoi siellä ihan hakatun näköisenä kun mut kutsuttiin kytkemään se. Sillä oli lukemattomia onnistuneita suorituksia ennen sitä ja lukemattmia tuli myös sen jälkeen. Kyllähän se silloin vituttaa ihan kympillä ja tekee mieli kuristaa se koira sinne kehään, mutta... elämää se vain on. Jos ei pysty niin ei pysty. Se on ihan eri asia jos kurittomuuttaan lähtee rälläämään pitkin hallia, käy härkkimässä muita eikä anna kiinni ohjaajalle, sellanen sietääkin saada kyytiä. Mutta jos koira nousee surkeen näköisenä ylös ja hipsii paineessa kohti ohjaajaa, se kumpuaa ihan eri asiasta ja mikään kuritus ei tee sille varmempaa oloa jatkoa varten.

    Oletko treenannut paljon niin, että "unohdat" sen makaamaan? Että se oikeesti vähän miettii että ootkohan vielä tulossa takaisin ja oppii että aina tulet kyllä vaikka kestää, ja että sen on ihan hyvä ja turvallinen odottaa siinä mihin oot sen jättänyt.

    VastaaPoista
  7. Joo. Tietokoneella istun ja unohdan sen tohon selän taa 10 minuutiksi tai vähän yli. Käyn muissa huoneissa välillä jne.

    Myöhästyn näköjään agitreeneistä.

    VastaaPoista
  8. Tämähän se just haastavaa kokeissa onkin. Kuinka nollata pää ja jatkaa kun jotain meni tosi vituilleen. Ei ole yks eikä kaks evl-koetta kun koira nollaa jonkun liikkeen ja tulokseen olisi vielä saumaa jos loput menisi hyvin ja siinä sitä sitten yrität tsempata ja keskittyä tulevaan eikä märehtiä menneitä. Ei siihen auta kun treeni. Koira kyllä vaistoaa kun ohjaaja ei ole oikeasti tyytyväinen, joten sitä on ihan turha kehua perseelleen menneestä suorituksesta. Sille pitää opettaa joku "oho!" (=ei mennyt nyt ihan putkeen, pitää vain yrittää uudestaan) -signaali ja sitten toisaalta joku nollaustemppu. Se voi olla vaikka ihan sivulle tai istu tai tassu tai joku pieni minkä ilkeää kokeessakin tehdä. Sitten kun tuli moka, ensin se OHO! ja sitten pyydät sen tempun ja keskityt siihen että olipa taitava temppu, hieno poika, nyt jatketaan tällä meiningillä!

    Mun mielestä noissa paikallaoloissa pitäisi olla joku takaraja, esim. se 10min (joka on ihan vitun pitkä aika esim. tokoon verrattuna!). Kun pari aloittaa liikkeet, tuomari laittaa kellon käyntiin. Jos 10min kohdalla on jotain säätöä edelleen, tuomari vinkkaa paikalla makaavan koiran ohjaajalle että hää voi mennä hakemaan omansa pois, ja toinen saa säätää säätönsä rauhassa keskenään... tai sitten se 10min voisi olla aikaraja sillekin, jos ei ole sääntöjä luettu ja tiedetä mitä siellä tehdään, niin hylky ja ulos kokeesta kuppaamasta. Ei siinä voi mennä pitäis mennä niin kauaa.

    VastaaPoista
  9. Treenaa "unohtamista" myös ulkona. Laitat sen makaamaan ja sillä aikaa menet autoon pilkkomaan mameja, etsimään lelut ja noutokapulat, rakennat kehää jne. Tai ennen agitreenejä kun rakennat radan ja välillä vaan seisot paikallasi tekemättä mitään.

    VastaaPoista
  10. No mutta se kuitenkin pystyi tekemään sen tottiksen vielä tuon surkean olon päälle, joku olis hyytynyt kokonaan eikä ois pystynyt tekeen niitä älyttömän pitkiä kaavioita. Se ois tosiaan voinut auttaa, jos olisit tiennyt ettei oo automaattinen hylky, mutta toisaalta olis voinu tulla kauheet paineet, että nyt pitää tehdä täydellinen tottis että menee läpi. Mutta kyllä se siitä, ensi kerralla sitten. Ja p.s. oman suorituksen sössiminen ei ole oikeastaan yhtään paha, kun ei muille tullut vahinkoa teidän takia.

    VastaaPoista
  11. Hahah massamurhaaja "pilkkomaan mameja" :P T: Arto

    VastaaPoista
  12. Sinnan bh:han meni ihan penkin alle. Tuomarit ovat näkemyksiltään hieman erilaisia siitä, mitä bh:ssa vaativat. Meidän tuomari sano, että hälle riittää, että koira on HALLINNASSA, eli esim. seuraaminen ei tartte mennä nappiin, kuhan se koira on hallinnassa ja paikkamakuu ei haitannut vaikka sössittiin, koska Sinna tuli miun luokse eikä mennyt toisen koiran luokse tai huitelemaan muualle. Ja että koira pystyy menemään ihmisryhmässä eikä ole aggressiivinen tms. Eli kyse on KÄYTTÄYTYMISkokeesta ja pk tottiksen vaatimukset ovat sitten ihan eri asia. Mutta osa tuomareista varmaan vaatii jo bh:ssakin pk-koetottiksen tasoista suoritusta.

    VastaaPoista
  13. Harmillinen tulos, mutta ei se oo maailmanloppu. Ei edes koeuran loppu. Pidä vähän taukoa ja kerää treeni-intoa. Syksyllä uutta yritystä :)

    T: Anna

    VastaaPoista
  14. Tuomarieroja löytyy ja olen kanssa kuullut, että aika monen kirjavilla suorituksilla BH on myös saatu. :) Toisaalta tuomareiden pitäisi muistaa kuten Tiia sanoikin, että tuo on VAAN käyttäytymiskoe. Tykkäsin kyllä tuomarista kovasti, vaikka olikin tarkka setä kyseessä. :D

    Kata. Paikkamakuita tehdään myös ulkona. Viime päivien pakkaset ovat vaan tehneet sen vähän vaikeaksi, joten ollaan harjoiteltu nyt enempi sisällä. Palataan taas ulkotreeneihin.

    Täytyy alkaa harjoittelemaan tuota oman pään nollausta. Kiitos Laura tuosta. Tuo on tärkeä pointti, että oppii pääsemään tilanteiden yli. Romeo on ihan, tosi, tosi herkkä mun tunnetiloihin. Se masentuu ja paineistuu heti, jos huomaa, etten ole siihen tyytyväinen. Alkaa loivistella, hidastella ja tehdä rauhoittavia eleitä. En sitä kurmuuta, mutta jo pelkkä paheksuvalla äänellä sanottu "pöh" ahdistaa sitä jotenkin tosi syvästi.

    VastaaPoista