torstai 10. toukokuuta 2018

Myy fyssarilla..

Käytiin Myyn kanssa fyssarilla kuulemassa tämän hetken tilannearvio sekä saamassa kuntousohjeet. Myyn paino 23,5 kg (tammikuussa sama) joten laihtumista ei ole tullut. 

ANAMNEESI: Myyllä operoitu maaliskuun 25. päivä vatsalaukunkiertymä, leikkaus mennyt hyvin eikä tarvinnut suolta poistaa. Leikkauksesta toipunut hyvin. Myyn kanssa harrastetaan pk-lajeja nyt tarkoitus palailla takaisin harrastuksen pariin pikkuhiljaa. Autoon hyppäessä omistaja huomaa, että ei vielä hyppää samalla tavalla kuin aikaisemmin. Luusto kuvattu ja siellä ei ole ollut mitään löydöksiä. Liikutus nyt tällä hetkellä n. 5 km aamulla ja lisäksi illalla pienempi lenkki,
lisäksi on paljon aidatulla pihalla irti. Taloudessa toinen koira, jonka kanssa ei ole vielä annettu painia. Hierojalla ja osteopaatilla käytetty ja siellä ei mitään isompaa löydöstä ole ollut.

STATUS: Liikkuminen normaalia, ei ontumaa. Ravissa takaraajojen liike jää vielä vähän lyhyeksi. Seisoma-asennossa paino symmetrisesti kaikilla raajoilla, painonsiirrot onnistuvat hyvin. Ristikkäisten tassujen nostossa keskivartalon syvät lihaksevat aktivoituvat heikosti. Etu- ja takaraajojen nivelliikkuvuudet hyvät ja symmetriset. Arpi vatsan alueella siisti, ei tunnu kiinnikkeitä. Lihaskireyttä lanneselässä L1-4 alueella molemmin puolin, enemmin vasemmalla puolella. Lisäksi oikealla puolella th4-5 kohdalla kireyttä ja triggerpiste.

FYSIOTERAPIA: Tehdään ft-tutkimus. Myy ruvennut kuntoutumaan vatsan operaatiosta hyvin. Nyt fysioterapian tavoitteena herätellä syvien lihasten toimintaa ja lievittää selän kireyksiä. Kotiharjoitteita hyvä tehdä päivittäin esim. iltalenkin jälkeen. Kotiharjoitteet: 1. seisoma-asennossa ristikkäisten tassujen nosto, 5 x 1-3 sarjaa, mitä kevyempi koira on käsille ja mitä vähemmän heilumista, sitä parempi. 2. seisoma-asennossa pään vienti namilla kohti kinnertä (molemmat puolet) ja päätä etujalkojen väliin, pidä venytys n. 5 s ja toista kaikki suunnat 5 kertaa. 3. paikkamakuuasennossa namilla pään kurotus eteen mutta vain sen verran, että kintereet pysyy maassa, pidä venytys n. 5 s ja toista 5 kertaa. Nyt laser selän alueelle ja manuaalinen käsittely. Myy rentotuu hienosti hoidettavaksi. Kontrolli 1kk päähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti