maanantai 25. tammikuuta 2016

Tottiskoulutus

Sunnuntaina olimme Miia Kiviahon tottiskoulutuksessa. Ihan järjettömän hyvä koulutus ja ehdottomasti voin suositella kaikille pk-puolen ihmisille! Kiirettä ei koutsilla ollut ja jokaisen koirakon ongelmiin paneuduttiin huolella. Taukoja ei päivän aikana pidelty ja varmasti jokainen osallistuja sai rahallensa vastinetta. Myyn kanssa taidettiin olla melkein 40 minuttia koutsin silmien alla... Koulutusmuistiinpanoja ei saa julkaista netissä, joten ne jäävät pelkästään omaksi ilokseni. :) Saatiin kuitenkin paljon hyviä vinkkejä millä viedä Myyn tottista eteenpäin.

Tulevalle sunnuntaille on ajatuksissa koulutuksen innoittamana - treenisuunnitelma tehtynä siis jo!! - tehdä Myylle seuraavanlaiset treenit:
  • seuraaminen tehdään ns. neliöseuraamisena. Täyskäännöksessä pyörähdetään ylimääräinen ympyrä paikallaan ja kävellään neliön muotoista kuviota tehden täyskäännöksiä joka kulmaan. Käännöksissä jos pompahtaa, vedetään hihnalla koiraa alaspäin. 
  • eteentulossa patukka pystyssä ja treeniliivin edessä. Väistetään taaksepäin ja palkataan koira suoraan edestä. Ei pudoteta patukkaa leuan alta, jolloin koira oppii jättämään liian suuren raon ohjaajan väliin. Eteentulossa Myyn paikka elää. Tärkeintä olisi nuoren koiran kanssa vauhti ja vietti. Saisi mielummin ryysiä vähän varpaille kuin jäädä liian taakse. 
  • Ilme-treeniä, jossa koira jätetään istumaan. Jännite/patoaminen. Vapautetaan koira ohjaajan jalkojen välistä heitetylle lelulle.
  • Kapulan tuonnissa Myylle tehdään lisää jännitettä ja kestoa. Pito on yhä levällään, mutta ei kannata siihen liikaa jumittua tässä vaiheessa, jotta nouto ei leviä. Tavoitteet ovat kuitenkin meillä "vaan" siellä kyläkisoissa..
  • Myy tulee hyvin ja nopeasti perusasentoon, mutta vaihtelun vuoksi voisi ottaa muutaman sivusivusivu ja alta pois-treenin, jolla saadaan koiralle kunnon kiire tulla perusasentoon. 
  • Lyhyt paikkamakuu, jossa tarkoitus on puuttua sivulle vilkuiluihin. Palkka edessä. 
  • Kontaktitreeniä perusasennossa jos jää aikaa?
Jos näyttää joskus, että tarvitsee lisää voimaa ja viettiä niin
  • Patukalla hetsaus kesken seuraamisen viemällä patukka takakautta uudelleen eteen. Ei kuitenkaan anneta koskea patukkaan. Appari voi myös jarruttaa liinasta kun koiraa pyydetään seuraamaan. 
Myyllä kuulema hyvät jäävät, eikä seuraamisestakaan sanomista tullut. Palkka ei tarvitse olla enää Myyllä näkyvissä seuratessa, koska se lisää helposti pomppuja, eikä palkkaamisella ole kiire. Ei kai tässä muuta kun lisää vaan treeniä. :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti