sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Toinen ALO1!

Laihtunut ja väsynyt, mutta tottelevainen  : D 
Eilen tein Romeon ja Mooren kanssa rentouttavan lenkin Muuramessa jäälle, jotta saataisiin molemmat tuuletettua päitämme. Romeo unohtaisi juoksuisen nartun ja minä viime päivien ärtymyksen sitä kohtaan. Tähän tavoitteeseen päästiin. Molemmilla oli mukavaa ja erittäin hyvä fiiilis lenkin jälkeen. :) >> kuvia lenkiltä

Illalla koira nukkui univelkoja pois ja oli edellispäiviin nähden rauhoittumaan päin... joten
kaikesta viime päivien härdellistä huolimatta ( kts. >> täältä) osallistuttiin tänään Pieksämäen tokokokeeseen, jossa alokasluokkaa tuomaroi Kaisa Poutanen.

Alku on aika hankala ja sanotaanko, että aika lähellä kävi etten keskeyttänyt koetta... Romeo oli poikkeuksellisen kuumana ennen kehään menoa ja rähisi kovasti toisille uroksille. Tilannetta ei yhtään helpottanut se, että kehään mennessä ihan vieressä oli äänekäs bortsu-uros ja levoton ääntely on Romeolle kuin punainen vaate. Romeo murisi bortsulle aina siihen asti kunnes päästiin kehään ja koe pääsi alkamaan. Sen jälkeen Romeo olikin kuin herran enkeli. :) Sekä bortsu, että Romeo olivat molemmat täysin hiljaa ja keskittyivät paikkamakuussa hienosti. :)

Meidän rivistö näytti tältä:
 • Luoksepäästävyys 10 
 • Paikalla makaaminen 10 - hyvässä mielentilassa koko paikkamakuu. Ehdottomasti täyden kympin arvoinen! :) 
 • Seuraaminen kytkettynä 9 - !! :) No joo, ei tuntunut kyllä noin hyvältä, mutta täytyy katsoa videolta miltä näytti. Parhaat pisteet seuraamisesta joka tapauksessa meillä koskaan! jihuu! 
 • Seuraaminen taluttimetta 8 - toinen kierros ja alkoi jätättää, mutta voi kiesus tuota mun kävelyä. Ihan järkyttävää!  :O 
 • Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7 - ennakoi maahanmenoa ja alkoi hidastella. :( 
 • Luoksetulo 8 -vauhti varmaan pudotti pisteitä, muuten hyvä ja suora. 
 • Seisominen seuraamisen yhteydessä 8 - ennakoi seisomista ja alkoi hidastella :( 
 • Estehyppy 7 - tässä jotain kummaa säätämistä alussa kun meinasi karata esteelle. Muistaakseni jouduin antamaan toisen käskyn, kun ei ollut varma onko lupa hypätä. 
 • Kokonaisvaikutus 7 - jääveissä ennakoimiset ja yleisilme pudotti pisteitä. Koira oli koko kokeen ajan tosi väsynyt viime päivien vähistä unista johtuen ja totteli kyllä, mutta tekeminen ei missään tapauksessa ollut parasta Romeota. Tulos kuitenkin hyvä näinkin, joten ihan tyytyväinen täytyy olla. 
Tulos siis ALO 1 165 p ja kokonaissijoitus 5/14. 

Pohdittavaksi jäi: perusasentoon nousemiset olivat hitaita kun jossain vaiheessa jopa ennakoi näitä ja pomppasi näyttävästi sivulle (jumeja?) ja uutena juttuna tuo, että Romeo ennakoi jääveissä hidastamalla. Miten tätä kannattaa nyt treenata? 

Nyt oltaisiin sitten sitä yhtä ykköstä vaille ekaa koularia. :) 

Ai niin, ja liikkuri Eino kyseli missä ryhmässä treenaan, kun täyskäännös näyttää noin kamalalta.. : - )

Kiitos Paulalle videoinnista ja hyvästä seurasta! 

13 kommenttia:

 1. Hahhaa, just laitoin viestiä ku hermo oli pettää :D ONNEA! Ootte hyviä! <3

  VastaaPoista
 2. :D Laura, en oo koskaan saanut noin hauskaa tekstiviestiä. :DD ja KIITOS. :)

  VastaaPoista
 3. Onnittelut täälläkin! :) Tosta videosta katoin, ja mun korvaan kuulosti aika matalan painostavalta tuo aita-käsky, en sit tiedä mihin Romeo on tottunut mut tossa tilanteessa luulen et jos käsky ois ollut napakampi ja vähän korkeempi, ois saattanu lähteekin ekalla paremmin? Kytkettynä seuraaminen oli tosi kiva :)

  VastaaPoista
 4. Onnea tokasta ykkösestä! :D
  Meilläkin on enää yhdestä kii Romin eka koulari...

  VastaaPoista
 5. Jess! Onnea! Ei saa maalailla piruja seinille, oma olotila ja viestit koiralle on kaiken a ja o.

  -Elli, Lakka, Aurora ja Jerome

  VastaaPoista
 6. Tossa hypyllä olis ehkä kannattanut ottaa vielä rauhassa askel eteenpäin ja uusi perusasento ton rääkäisyn jälkeen, jotta koira olis nollannut sen. Nyt se oli selvästi nimenomaan epävarma että joko sai mennä vai eikö.

  VastaaPoista
 7. Joo, epävarmuus tuli tuon rääkäisyn jälkeen, eikä Romeo tiennyt selvästikään mitä siltä toivon ja tämä pilasi hypyn. En uskaltanut myöskään enää tuossa vaiheessa säätää tuota paikkaa kun ensin meinasi varastaa ... 7 on kuitenkin parempi kuin se 0.

  Omat äänepainot ovat aina olleet aika painostavia, mutta koira on kyllä tottunut niihin. Olen kokeillut vaihtaakin niitä ns. ystävällisempään suuntaan, mutta Romeo ei taas pidä noita käskyinä ollenkaan. :D

  Onko kellään hyväiä vinkkejä saada nuo jäävien ennakoimiset pois? Eli Romeo tietää, että kohta tulee käsky ja alkaa odotella sitä hidastamalla vauhtia... Varmaan monipuolisia ja hyvin vaihtelivia treenejä, mutta onko jotain muuta?

  VastaaPoista
 8. Teet just eri tavalla kuin koira kuvittelee tietävänsä. Eli kun se alkaa hidastaa ja ennakoi, lähdet vaikka juoksemaan tai teet käännöksen ja toistat "seuraa". Tarvittaessa vaikka pannasta kiinni että tule mukaan sieltä nyt. Tai annat koiran jäädä, jatkat kävelyä hetken ja käännyt sitä kohti ja kysyt ystävällisen hölmistyneenä että mitä viddua sää teet hei haloo :D Ja sitten uudestaan. Palkka vasta kun tekee kerralla oikein mutta voit kiusoitella sitä palkalla ("aijai, näin ihanan jutun olisit saanut, jos olisit ollu parempi") ja ole joka tapauksessa tarkka, ettei lössähdä liikaa. Silti ei koskaan saa palkata sinne päin -suorituksia.

  Jääviä pitää treenata paljon myös liikkurin kanssa niin, että se hokee "käsky" ja vaikka vielä pari kolme kertaa uudestaan "KÄSKY!!!" mutta ohjaaja jatkaa eteenpäin seurauttamista eikä koirakaan saa reagoida siihen. Alkuun kun se himmaa tai pysähtyy, ohjaaja auttaa sitä että höpöhöpö ei kun seuraa oli sun käsky, ja palkka heti kun ei välitä liikkurista.

  VastaaPoista
 9. Onnea ykköstuloksesta!
  Pääsinpäs todella vähällä kommentoinnilla, kun laura "vei sanat suustani" :D

  VastaaPoista
 10. Onnea taas kerran!
  Tuossa hypyssä meni mun silmiin siten, livenä katsoessa siis, että Romeo oli juuri liikahtamassa liikkeelle ominpäin, kun sanoit aita-käskyn. Joten se tulkitsi sen sitten kielloksi. Jotenkin tuossa videolla se ei kyllä näytä siltä, että katsoinko sitten väärin, vai vääristääkö kamera.

  VastaaPoista
 11. Onnittelut meiltä :).

  -Eija,Arco,Kepa ja Oksi-

  VastaaPoista
 12. Kiitti kovasti Laura Teemme noin. :)Ja lämmin kiitos myös kaikille onnittelijoille. :)

  Voi hyvinkin olla Paula, että meni noin kun sanoit. Itselle jäi vähän sekava kuva tilanteesta. Karata se meinasi kun tultiin hypylle, rääkäisy, oli sit hyvin sivulla, käsky ja sitten kun jäi selvästi epäröimään ja nykimään mennäkkö vaiko ei, uusi käsky. Voi olla, että ei olisi tarvinnut uutta käskyä, mutta tuntui olevan sen verran hämillään, että katoin sen kuitenkin parhaaksi tuossa tilanteessa.

  VastaaPoista