lauantai 7. marraskuuta 2015

Ylösmenot toimii sittenkin..?Tämä viikko on mennyt hyvin agipainotteisesti kun ollaan oltu peräti kolmasti hallilla, joka on meille paljon. On vahvistettu keppejä, opeteltu irtoamista, rytmittämistä ja harjoiteltu paljon meille sopivia ohjauskuvioita. 

Keskiviikkona ohjatut agitreenit vieläpä ihan hurjan pitkän työpäivän(+ illan) päälle. Jos ei olisi näin hyvä ryhmä, koutsi ja into! niin tuskin sitä jaksaisi. Viikkoratana oli tällä kertaa mukavan vauhdikas hyppäri. Teemana tälläkin radalla irtoaminen ja rytmitys. 


Alku näytti helpolta, vaikka ei se sitä välttämättä ollut. Tässäkin maltti oli valttia. Etumatkaa ei juuri kannattanut ottaa ykkösestettä kauempaa, vaan edetä yhdessä koiran kanssa ja antaa jo ennen pituutta kepit-käsky, jotta koira ehti etsiä keppejen aloitusvälin. Kokeilin kepeillä sivuttaissuunnassa irtoamista juosten kohti 4-hyppyä palkan tullessa edestä. Ei onnistunut ekalla. Tuli toiseksi viimeisestä välistä ulos. Toisella meni muistaakseni jo ok. Kisoissa täytyy mennä kepit rauhassa loppuun, jotta ei sössitä ainakaan tätä. Niistosokkari toimi hyvin vitosella koska poikkarit eivät Myyltä vielä suju. Hyvin ehti myös tekemään pikku vekin 8-hypyn jälkeen, jotta koiran suunta oli suorassa linjassa putken oikeaan päähän. 10-putkelta taas hyvää irtoamistreeniä Myylle. Ponnistuspaikan näyttö ja ohjaus hypylle 12. Pakkovalssi toimi hyvin 13-hypyllä, jonka jälkeen sai mennäkin lujaa putkelle asti, josta taas hyvää irtoamista Myyltä hypylle 18 ennen vauhdikasta loppusuoraa. Hyvää etenemistä Myyltä.

Torstaina taas auton nokka kohti hallia molempien paimenten kanssa. Tehtiin samoja juttuja kuin mitä keskiviikkona ohjatuissa. Palkka edestä, joko sinne lentäen tai siellä odottaen. Näiden lisäksi pari kertaa puomia, a.ta ja keinua. Edelleenkään ei kontaktivirheitä. 

Rompsu porhalsi myös rataa ja teki enimmän aikaan ihan omiaan, oli silläkin toki hetkensä.

Perjantaina hallilla oli vielä isoratatreeni, joka näytti alla olevalta. Kolmosluokan radasta oli siis kyse, mutta niin vaan me keltanokatkin uskaltauduttiin mukaan. :) Oli kiva päästä kokeilemaan isolle radalle noita meidän ylösmenokontakteja. Kaikin puolin Myy teki ehjää ja ihan älyttömän hyvää rataa ja ottipa se vielä ne kontaktitkin! Niukasti, mutta kuitenkin. Jes!

Palkkasin 13 putken jälkeen, jonne mentiin virheettä. Keppejä en tehnyt osana rataa, koska kulma oli meille liian haastava. Kepit erillään ja siitä sitten jatkettiin loppurata. Renkaalta vedätin täysillä puomille. Edelleen hyvä ylösmenokontakti. Puomin alastulossa himmailee kontaktille turhan paljon. Voisin kuulema palkata heti kun ottaa kontaktin, jotta saataisiin puomille vauhtia lisää. Tässäkään ei tarvitse juuri kiirehtiä kauemmaksi puomilta, eikä vedättää niin paljoa kun mitä tein. MALTTI. Se on nyt se juttu.


Lauantaina vaihdettiin lajia ja käytiin hakumetsässä. Myylle pitkä rata, jossa paljon tyhjiä ja vähän löytöjä. Pari kertaa piti uusia tyhjille lähetyksiä, jotta sai uppoamaan riittävän syvälle. Ei ihan parasta Myytä tällä kertaa, mutta ei mitään suurempia virheitäkään.

Lopuksi vielä, jos jotakuta kiinnostaa niin  >> Mooren kuulumisia luettavana täällä.

Moore valmistautuu tulevaan talveen uudella käsinkudotulla villaneuleella.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti