torstai 10. syyskuuta 2015

Palveluskoirien pm ja muutakin viikon varrelta...

Viime viikonloppuna talkoiltiin Koirakorvessa palveluskoirien PM-kokeessa. Oma homma oli olla hakukoirien maalimiehenä metsässä olevassa laatikossa. Kolmosluokan kisakoirista yksikään ei löytänyt minua, joten siinä sitten kyyhötin laatikossa odottaen, että ratamestari tuli lopulta antamaan luvan poistua laatikosta. Tuomari Markku Korhonen teki asiaankuuluvasti melko haastavan kisaradan ja varmaan aika monen ohjaajan uskoa koeteltiin kun yhtään ukkoa ei metsästä löytynyt ensimmäiseen reiluun n. 150 metriin. Tämän jälkeen kaksi maalimiestä lähes samassa tasossa molemmin puolin ihan sivurajalla, eli 50 metrissä ja viimeinen mm. radan lopusta. Paljon oli ihan hienoja tottiksia, mutta valitettavasti tuloksilla ei siis varsinkaan haussa juhlittu. Mukava ja opettavainen päivä kuitenkin.

Intoa olisi päästä Myyn kanssa kisaamaan, mutta vielä on töitä tehtävänä hyppynoutojen ja eteenlähetyksen kanssa. Paimenet olivat molemmat mukana kisapäivän ja kisaajien tottisten jälkeen tein kentällä Myyn kanssa hyppynoudot. Tasamaanouto ihan ok. Metriseltä kiersi alkuun palautuksen ja samaa yritti A:llakin. Sain kuitenkin molempiin lopuksi ehjät suoritukset joihin lopetin. Myy hyppää hyvin yli ja kantaa kapulaakin ihan nätisti, mutta palautukset esteen yli tarvitsevat vielä paljon varmuutta. Kehuja tuli yleisöltä myös Myyn seuraamisesta. On kuulema hyvän ja iloisen näköistä ja tykkää tehdä hommia.

Sunnuntaina käytiin tekemässä eteenmenoa metsälenkin jälkeen. Vähän meinasi olla alkuun tahmeata maahanmeno kesken juoksun, mutta lopulta Myy ymmärsi maahanmeno idean ja saatiinkin kelpo maahanmenot H:n palkatessa edestä.

Kuvassa sunnuntaipäivän fiiliksiä. Metsäilyä ja parin tunnin päikkärit.


Tiistaina käytiin taasen hakumetsässä. Myylle kolme löytöä ja väliin yksi tyhjä. Kaksi löytöä umppareista. Määrätietoiset lähdöt ja kelvolliset näytölle viennit. Lennupanta temppuili. Nylonremmi luistaa, eivätkä säädöt pysy, joten täytyy miettiä norskiin vaihtamista jossain vaiheessa. Hallinnassa keskilinjalle, paitsi viimeisellä ukolla joka palkkasi lyhyestä hallinnasta.

Keskiviikkona agitreenit. Ennen varinaisia treenejä hyppynoutoja Myyn kanssa ja parit kepit etupalkalla. Myy oli varsin pätevä noudoissa ja palautuksissa ei yrittänyt kiertää. Kepeilläkin saatiin mukavaa menoa aikaiseksi ja etupalkka toimi hyvin. Hyvillä mielin siirryttiin varsinaisiin treeneihin.

Viikkorata näytti tältä. Meidän ryhmän numerot olivat valkoisella. Rata oli vauhdikas, melko haastava, mutta ihan mentävissä.

Ylösmenokontakteille (puomi) vauhdin merkitys korostui. Mitä lujemman vauhdin kontaktille saa, sen paremmin Myyn askeleet tuntuvat kontaktille sopivan, eikä "ehdi" niin pahasti loikkaamaan... Lähdössä menin puomin puoliväliin ja samalla kun annoin Myylle lähtöluvan juoksin täysillä eteenpäin puomin ohi ottamaan koiraa alastulolle vastaan. Tämä toimi ja otti hyvin kontaktin. Poispäin käännökset ekan putken (4) jälkeen muurille ja toisen putken (6) jälkeen hypylle. Myyn toinen puoli on vahvempi (tottis), eikä Myy osannut kääntyä kunnolla poispäin ilman pientä pyörähdystä. Tätä voisi harjoitella erikseen. Putkeen irtosi hienosti ohjauksella tulematta putkien välistä. Kelpo rata Myyltä, itselle teki tiukkaa ehtiä ohjaamaan. Hyvä fiilis treenejen jälkeen ja agihauskuus on taas löydetty. Onneksi ei lyöty vielä rukkasia tiskiin!

Romeohan ei siis "varsinaisesti" kisaa enää tavoitteellisesti, mutta toki sekin humppaa aika usein hallilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti