sunnuntai 16. elokuuta 2015

Vielä on kesää...

Toinen työviikko takana. Ilmassa on jo vähän sellaista loppukesän tuntua, vaikka varsinainen lämmin kesä tulikin vasta elokuussa. Onneksi voi ainakin vielä viikonlopuksi suunnata mökille jatkamaan kesää. 

Tiistaina hakuiltiin elokuisessa lähes helteisen kuumassa illassa. Koirista huomasi, etteivät ne ole tottuneet kuumaan ja vähän sellaista "läähätän ja läkähdyn"-tyyppistä puurtamista oli monen koiran työskentely. Tarjosin Myylle vettäkin keskilinjalla ja tuntui, että se vaan joi, joi ja joi...

Myyn "rata" oli seuraavanlainen. Oikeasta etukulmasta löytö, vasen etukulma tyhjä, seuraavista kahdesta umpparista löydöt. Eka löytö ilmaisuineen hyvin. Tyhjälle irtosi hienosti tehden myös syvän piston. Ei kuitenkaan liikkunut aluetta eteenpäin riittävästi ja pisto jäi kapeaksi. Seuraavalle umpparille nihkeä lähtö. Joku haju kiinnosti oikealla ja Myy kaartoi lähdön jälkeen määrätietoisesti oikealle. Pyysin kahdesti takaisin ja lähetin uudelleen lähetyspaikkaa vähän vaihdellen, jotta saisi paremmin hajun. Lopulta meni piilolle tullen rullan kanssa. Piilolla otin hallinnan kautta. Maltti oli taas koetuksella kun ihana ihminen nousi kodasta, mutta pysyi istumassa sivulla hännän hurjasti heiluessa. Seuruutin vähän matkaa keskilinjaa kohti ja vapautin maalimiehelle. Viimeiselle umpparille irtosi hyvin, vei näytölle tavanomaisen lujaa ja tähän päätettiin tällä erää.

Viikonlopuksi suunnattiin sitten mökille. Vesi oli vielä ihan mukavan uimalämmintä, joten olipa taas mukavaa uida koirien kanssa! Romeokaan ei enää yritä koko aikaa hukuttaa niin kuin se ennen teki...
Paimenet pääsivät myös ruutuilemaan alla olevaan kanervamaastoon. Esineitä oli kolme.

Esineruutumaasto


Esineruudussa normimeininki. Molemmat paimenet nostivat kaksi esinettä nopeasti ja kolmatta (kovaa kännynsuojaa) hakivat sitten pidempään. Kolmas esine oli aika edessä ja molemmat ovat oppineet irtoamaan reilusti ja etsimään tehokkaammin ruudun keski- ja takaosasta... Lopulta viimeinenkin esine nousi. Romeon työskentelyä oli taas kiva katsoa. Vauhti on ruudussa Myytä hitaampaa, mutta ajatus on koko ajan täysillä mukana, nenu auki ja työskentely sinnikästä. Romeo ei tule ruudusta edes kutsulla ennen kuin homma on tehty loppuun.

Tässä katkelma Romeon ruudusta.Paimenet ennen ruutuun lähtöä.H. teki myös Myylle jäljen. Jäljen pituus oli reilu 500 metriä ja jäljellä oli kuusi keppiä. Jana oli aiempaa pidempi, eli n. 20 metriä. Myy lähti suoraan ja määrätietoisesti ja nosti hyvin jäljen. Jes! Eka keppikin nousi hienosti. Mentiin jonkin matkaa, Myy pysähtyi, pyörähteli ympäri hakien kovasti maasta jotain - mitä ilmeisemmin keppiä, jota ei kuitenkaan siinä ollut. Jäljentekijä myös muisteli laittaneesa siihen kohtaa kepin, mutta tiedä sitä sitten. Jäi siis vähän epäselväksi mitä Myy tuossa pyöri. Loput kepit nosti hyvin, joten oikein tyytyväinen Myyn työskentelyyn.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti