maanantai 24. elokuuta 2015

"Kadonneita" etsimässä

Taas on viikko vierähtänyt ja helteinen sää jatkuu yhä. Pari kertaa ollaan käyty viikon aikana hakumetsässä.

Tiistaina oli kspk:n hakutreenit. Hieno ja lämmin kesäilta oli innostanut paikalle paljon treenaajia. Koiria oli niin paljon, että viimeinen koira (kokenut kisakoira) meni radan jo lähes pimeässä... Arkitreenit alkavatkin olla jo pian mahdottomia päivän lyhentyessä nopeasti.

Myylle seitsemän maalimiestä. Molemmista etukulmista löydöt, tyhjä, kaksi umpparia, tyhjä ja lopuksi vielä löytö. Löydöt ok. Tyhjillä molemmilla lyhyet lenkit alueen puoliväliin. Uusiksi meni lähetykset molemmissa tyhjissä. Ei innostu uppoamaan riittävän syvälle kun tietää, ettei metsässä ole ketään. Voisi kuulema huijata koiraa niin, että ns. tyhjälle laitetaankin ukko reilusti tallatun alueen ulkopuolelle. Koiran mennessä riittävän syvälle (olettaen siis, että uppoaa) mielessään täälläketäänoo-fiilis, niin koira yllättyykin kun saa hajun maalimiehestä. Tämä lisää uskoa siihen, että tyhjällekin kannattaa mennä. Umppareilla otin hallinnan kautta. Maltti on parantunut kerta kerralta ja maalimies sai nousta rauhassa ilman, että Myy edes kurotteli pahemmin maalimiehen suuntaan... Oli puhetta, että voin alkaa vaatimaan pidempää matkaa ennen vapautusta maalimiehelle.

Sunnuntaina hakuiltiin taas helteisessä metsässä S.n (Ruka-holskun omistaja) maisemissa muutamien holskututtujen kanssa. Paikalla pitkäkarvoista >>Sieni ja Sienen veli Ruka, lyhytkarvoista paikalla  >> Katti. Väärärotuisia edustivat Tohti-aussie, Hertta-bortsu ja Myy. Romeokin oli mukana tallaamassa aluetta ja evästaukomaskottina. Lopuksi Rompsu sai vielä leikkiä Sienen kanssa. Myyllä olisi ollut tähän viimeiseen asiaan sanansa sanottavana. Autossa kuului melkoinen ulina kun omaa ukkoa noin liehiteltiin...

Tehtiin kaksi kierrosta evästauon ollessa välissä. Ekalla kierroksella Myylle Norjalaista sekametsää neljällä maalimiehellä. Ajatus oli saada Myyn katse fokusoitua  hyvin eteen ja vahvistettua "siellä"-sanaa ennen varsinaista ukko-lähetyskäskyä. Samalla lähetyksiin lisää määrätietoisuutta ja pistoihin suoruutta. Ensin siis äänet takaperin - oli joka kerta lähdössä kun kuuli nimensä - ja sitten ykköseltä matkaan. Alussa mopo arvatenkin vähän keuli ja Myy tarkasti kolmospiilon ennen ykköselle menoa. Kahisevan pressun välissä makaava maalimies näytti ilahduttavan Myytä turhankin paljon ja korrektista käyttäytymisestä piti muistuttaa. "Omissa" treeneissä ei juurikaan ole käytetty pressuja ja tämä näkyi koirasta. Kaksi ekaa ihan kohtuullista, mitä nyt piti tarkastella pressua. Näytölle olisi saanut viedä reilusti määrätietoisemmin kuten on aiemmin tehnytkin. Kuumallakin ehkä osuutta asiaan? Kolmannelle lähti kaartamaan liikaa vasemmalle eikä saanut hajua maalimiehestä. Kutsuin pois ja vaihdoin lähetyspaikkaa enemmän oikealle. Tämän jälkeen nosti ukon. Viimeinen maalimies ok. Maalimiehellä ei ollut päällänsä pressua ja Myy oli taas hyvin korrektisti käyttäytyvä.

Evästauon jälkeen Myylle vielä kolme maalimiestä. Nyt mukana kaikilla ääniavut. Ihan kelpo suoritukset kuumassa metsässä.

Uusi agijakso alkaa keskiviikkona. Päätin ottaa ohjatun ryhmäpaikan vastaan, vaikka harmillisesti jouduimmekin lepakkovuorolle ja se ei sovi kyllä sitten yhtään näin iltauniselle. Agista on pidetty koko kesä taukoa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti