torstai 27. elokuuta 2015

Lepakkovuoro ja uusi alku

Tahmeata on meno näin arkena. Väsymys painaa päälle, eikä tilannetta ainakaan helpottanut se, että uuden ohjatun agiryhmän aloitusaika on keskiviikkoisin kello 20.30. Ota tai jätä-tilanne kun paikkaa ryhmästä tarjottiin. Treenit päättyvät kymmeneltä illalla ja se on tällaiselle iltauniselle jo ihan sydänyötä. Päälle vielä reilun puolen tunnin ajomatka kotiin. Kello soi aamuisin 5.20. Tiistai-iltaisin on yhä myös hakutreenit, joissa niissäkin vierähtää helposti lähes kello 23. joten ei kai tuo väsymys sinällään ole siis ihme. Helpotusta on myöhemmin luvassa kun iltojen pimetessä hakutreenit jäävät arki-illoilta, jonka jälkeen arkeen jää enää agi hakuilujen jatkuessa viikonloppuisin. Yritämme siis pinnistellä ja toivotaan, että agissakin saisi ajatuksen jotenkin rullaamaan.

Tiistaina hakuiltiin elokuisessa hellepäivän illassa. Illaksi viilentyy mukavasti ja koirillakaan ei ollut liian kuuma. Myylle neljä löytöä. Maalimiehillä oli mukanaan verkkopeitto ja maalimiehiltä näkyivät vaan jalat. Hyvät ja erittäin määrätietoiset lähdöt! Jes! Siellä-sanan vahvistus näyttäisi tuottaneen tulosta. Katse oli keskittyneesti edessä ja suunta suoraan eteen. Rullat toi hyvin. Näytöllä jouduin käskemään maahan kun näytti säätävän jotain seisaaltaan... Pressun sisällä oleva maalimies on nyt kiinnostava. Jatkossa maalimiehet pitävät huolen, että pysyy maassa ja saadaan korrektimaalimieskäytös taas takaisin. Näytöllä halinnan kautta. Viimeisellä alkoi ennakoimaan sivulle tuloa ja tuli ennen käskyä sivulle. Seuruutin keskilinjaa kohti, muutamassa kohtaa pyörähti toiveikkaasti maalimiehen suuntaan, mutta malttoi sitten pysyä mukana. Viimeisellä seuruutin keskilinjalle asti, jossa vapautin maalimiehelle. Hyvä, napakka treeni ja asenne oli koirulilla ihan kohdallaan.

Keskiviikkona oli sitten se ohjatun agin ensimmäinen kerta. Olemme Myyn kanssa kilpailevien ryhmässä, jossa ryhmäläisten taso on kolmosluokasta mölleihin. Seurassa on tullut tänä syksynä uutuutena käyttöön viikkoradat, jossa valmis rata on noin viikon verran kaikkien seuralaisten käytössä. Tämä säästää viikkotreeneiltä radantekoaikaa kun pääsee valmiille radalla. Viikkoradan taso vaihtelee 1 –luokan kilpailevien tasosta kolmosluokkaan. Radassa voi olla tuplanumerointi kuten meillä nyt oli (helpompi ja haastavampi versio). Voi myös suunnitella treenistä oman tasoisen tai treenata lyhempiä pätkiä. Viikkorata on pääsääntöisesti agilityrata, joskus voi olla hyppärikin.


Ensimmäinen koutsin suunnittelema viikkorata näytti tältä. Mustat numerot olivat meidän ryhmäläisten käytössä.


Ensin ryhmäläiset kertoivat vähän omia tavoitteitaan ja kehittymishaasteita, Itse en sen kummempia tavoitteita osannut jaksolle asettaa, jos vaan saataisiin agista taas "kiinni" ja noustaisiin aallon pohjalta. Kerroin meidän tämän hetkisestä tilanteesta ylösmenokontaktejen osalta ja koutsilla olikin heittää siihen vähän uuttakin näkökulmaa, jolla ongelmaa voisi lähestyä. Katsotaan mitä saadaan aikaan.

Rata meni siihen nähden ihan ok, että takana on pitkä tauko. Aika kuumana Myy kävi. Keppikulma onnistui hyvin, vaikka viimeinen keppi jäikin pujottelematta, kontaktit ihan kelvolliset ylösmenoineen ja alastulotkin otti. Ohjauksessa toistuivat pitkälti ne samat virheet mitä aina. Saattelen Myytä liikaa, vaikka esim. rataan tutustuessa päätän olla näin tekemättä. Ohjaajan juoksutavasta oli myös yhden ryhmäläisen kohdalla puhetta ja juostessa on tärkeää nostaa polvia riittävästi, jotta liike on eteenpäin vievää, eikä hipsuttelua. Ihan hyvältä aloituskerta tuntui, jos myöhäistä ajankohtaa ei oteta laskuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti