sunnuntai 30. elokuuta 2015

Pakettia kasaan...

Viikonloppu vierähti taas hakuilun ja tottiksen parissa, mutta ehti sitä vähän muutakin. Nikonin järkkäri mm. vaihtoi kotia ja uudesta - ja selvästi paremmasta - kamerasta haaveillaan taas. Hetki on pärjättävä kännyköillä (melkoista tuskaa) kunnes saadaan se ainoa ja oikea kamera kotiin...

Molempina päivinä tehtiin aivan ihania, rentouttavia metsälenkkejä koko lauman kanssa. Tähän aikaan vuodesta metsässä on jotenkin vaan ihan parasta. Mieli lepää ja väsymys kaikkoaa. Hirveitä suttukuvia, mutta kunhan jotain...


Lauantaina hakutreeneissä Myylle seitsemän maalimiestä. Etukulmista löydöt, umppareista löydöt, väliin kaksi tyhjää ja loppuun löytö.

Lähdöt ja näytölle viennit ok. Hallinnassa piiloilta kohti keskilinjaa matkaa vaihdellen. Toiselta ukolta ei saanut palkkaa ollenkaan. Hyvin seurasi keskilinjalle, eikä palkattomuus tuntunut haittaavan tämän jälkeistä tekemistä. Kahisevasta pressusta ei nyt mitään ylimääräistä säätöä. Näytöllä ennakoi sivulle tuloa hallinnan tullessa mukaan. Makuulla olo on käynnyt vähän levottomaksi. Voisin itse olla nopeampi ja sen sijaan, että kerin ensin liinan, voisin pyytää koiran sivulle heti liinan irroituksen jälkeen. Myy on oppinut, että ukko saadaan nopeammin esille kun tulee sivulle ja annan maalimiehelle luvan nousta. Kokeessa tämä ei ole tietenkään toivottavaa. Pisteitä lähtee jos koira jättää maalimiehen ennen aikojaan, joten tarkkana oltava tässä. Tyhjille lähti taas vähän nihkeästi, mutta teki lopulta riittävän syvät pistot. Tyhjiltä palatessa ei tarvitse kehua, koska kehumalla saadaan koira vaan tekemään lyhyt pisto, jotta se pääsee pian takaisin ohjaajan luo. Ainoastaan jos koira käy tosi syvällä voi kehaista lähinnä siitä, että tulee takaisin ohjaajan luo. Ensi kerralla kiintorulla kaulaan ja tyhjille saa mennä kuparipannan kanssa.

Tänään kävin Koirakorvessa tekemässä tottikset. Tein koko ykkösluokan setin pieniin osiin paloiteltuna taukojen kanssa ja reilulla palkalla (leikki). Tunnetilaan kiinnitin erityistä huomiota ja hommia tehtiin koko ajan "yhdessä" ja ilolla. Tuntui taas kyllä ihan tosi kivalta Myyn tekeminen! Myyn kanssa on saavutettu jotenkin ihan hurjan hyvä fiilis tottiksessa. On syntynyt sellainen vahva yhteenkuuluvuuden tunne - yhteinen kupla, jossa me olemme. Myy ja minä. Minä ja Myy. Tuo tunne kantaa ja luo myös uskoa tulevaan. Kunhan opitaan toisistamme vielä vähän lisää niin uskon, että ihan samat fiilikset saadaan vielä muihinkin lajeihin.
  • Ilmossa ei mitään huomautettavaa. Parina kuuma saku, jota ohjaaja joutui muutaman kerran ojentamaan. Myytä toisen koiran jutut eivät tuntuneet häiritsevän. Piti kontaktin, eikä katsellut kaveria. 
  • Henkilöryhmässä kontakti säilyi, eivätkä ihmiset kiinnostaneet. 
  • Hyppynoudot: tasamaanouto: Palautus vähän vino, joten paikkaa piti korjata. Metrisessä jalat osuivat ensin lautaan, mutta seuraavalla ponnisti jo paremmin. Palautuksessa yritti ensin kiertää, josta kielsin. Lopuksi ehjä suoritus johon lopetus. A-este meni tällä kertaa parhaiten. Edelleen annoin käsiavun napauttamalla esteen yläreunaan, ettei jää toiselle puolelle arpomaan tullako yli vai kiertää. Tuli hyvin yli. Osaa ottaa nyt jo vauhtia ylitykseen ja menee yli paremmin kuin aiemmin. 
  • Eteenmeno ilman loppuasentoa. Seuraamisessa odotti tosi korrektisti lupaa lähetykseen, vaikka olikin jousilla ja tiesi hyvin mitä seuraavaksi tapahtuu. Lähti lujaa ja meni suoraan patukalle asti. Ensi kerralla lyhyempi matka ja maahan-käsky mukaan. 
  • Seuraaminen ja jäävät hyvät. Seuraaminen on nyt niin kivassa vaiheessa, että yritetään vaan olla pilaamatta sitä. Seuraaminen on voimakasta, iloista ja rytminvaihdoksiin reagoi hienosti. Hyvästä kontaktista ja kivasta ilmeestä superleikki. Jäävät myös hyvät. Jäävissä "eläinkokeena" juosten seisominen, pysähtyi hienosti.
  • Luoksetulossa jäi aavistuksen vinoon kovasta jarrutuksesta johtuen, joten korjasin.
  • Paikkamakuuta x 2. Ensin 12 minuuttia paikkamakuuta nomekoiran (käyttölinjainen kultis!) tehdessä kentällä nome juttuja ja tottista. Reilun 10 minuutin paikkamakuun kohdalla Koirakorven pihaan ajoi useita autoja peräkkäin ja häiriökoira reagoi tähän alkamalla haukkua vahtihaukkua rynnäten kentältä joitakin metrejä pihaan päin.... Myy ei tähän vauhtilähtöön reagoinut, muuten kuin katsomalla, että mitä tapahtuu. Oikein hyvä! Tuli jopa parempi treeni kun mitä olin suunnitellut. Toinen paikkamakuu sakun kanssa, joka teki kentällä tottista mm. luoksetuloa ja jäävejä. Tässäkään makuussa ei huomautettavaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti