sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Tottispäivä

Lauantaina neljä ja puoli tuntia Koirakorvessa treenailemassa paimenten kanssa. Pääosin tehtiin tottista mutta sainpahan olla mm. maalimiehenä suojelukoiralle, eli palkkasin tyynyllä kun koira haukkui piilon kierroissa. Naama taisi kärvähtää kentällä ollessa, mutta olihan taas mukavaa ja opettavaistakin.

Myylle ilmoittautumisiaseuraamista, jäävejä, luoksetulo, hyppynoutoja, eteenmeno ja paikkamakuuharjoituksia. Romeolle vähän tottishöntsää, eli sitä sun tätä. Lähinnä vire oli se mihin kiinnitin huomiota ja pidin vietin mahdollisimman korkealla koko lyhyen reenin ajan. Yllättävänkin innokkaasti raitapaita totteli, vaikka kentällä olikin lähes hellelukemat. Pidettiin kuitenkin paljon taukoja välissä, jotta homma pysyi mukavana.

Myyn
  • ..ilmoissa ei mitään ihmeellistä. Hyvin istui perusasennossa, eikä ottanut parista tai "tuomarista" häiriötä. Näistä on tullut jo rutiinia harjoitusten myötä. Ilmot on tehty aina myös hakureeneissä ja esineruudussa.
  • Seuraaminen toteutettiin toisen koiran parina niin, että parina ollut dobberikoirakko käveli meidän rinnalla - noin parin metrin päässä. Tehtiin sama seuraamiskaavio rinnakkain. Ensin normikävelyä, käännös oikealle, käännös vasemmalle, täyskäännös, liike seis ja perusasento, juoksuosuus, hidas kävely, normikävely jne. Myy keskittyi hyvin omaan tekemiseen, eikä parityöskentely vaikuttanut liikkeisiin huonontavasti - päinvastoin, skarppasi ehkä jopa enemmän. 
  • Heti perään myös liikkeestä jäävät (istu, maahan, seiso) samalla tavalla parityöskentelynä. Jäävät onnistuivat seisomista myöten, johon tosin annoin vielä reilun käsiavun. Tässäkään parityöskentely ei häirinnyt, vaikka koirat jäivät melko vierekkäin istumaan, maahan ja seisomaan. 
  • Luoksetulo tehtiin myös parin kanssa niin, että parin tehdessä ohjaaja oli koiran vierellä.
  • Hyppynoudoissa metrisen palautuksissa jalat alkuun vähän kolahtelivat... Myy ei kuitenkaan tykkää itsekään siitä, että jalat osuvat lautaan, joten korjasi hyvin seuraavalla. A:lle nousi nyt paremmin, vaikka vauhtia saisikin ottaa kiipeämiseen enemmän. Hyvä alastulo A-lta. Ilman koiraa harjoittelin myös kapulan heittoa esteiden yli, joka sekin oma taiteen lajinsa ja vaatii harjoittelua. ;) 
  • Paikkamakuussa kaksi häiriöpaikkista. Appari antoi hämykäskyjä käyttäen meidän "omia" käskyjä. Heitteli kapulaa, pyysi tuomaan sitä, juoksi jne. Eka paikkis meni kuitenkin paarmoja napsiessa ja paarmat olivatkin Myylle suurin häiriö. Katseli muutaman kerran kiinnostuneena kentälle, mutta ei noussut muuten kuin pari kertaa venyttääkseen kaulaansa ylemmäksi napatakseen ympärillä lenteleviä öttiäisiä. Näistä sai kiellot. Toinen paikkis alkoi jo näyttää jo paremmalta tältäkin osin. Vaikka paarmat Myytä niin kovasti v***ti, niitä ei nyt napsittu samaan malliin, eikä muutenkaan kentällä tapahtuva saanut liikaa huomiota. Pääosin katse pysyi edessä. 
  • Eteenmeno paikkiksen jälkeen ei onnistunut hyvistä valmisteluista huolimatta. Sanon Myylle aina mikä liike tulee seuraavaksi ja jotenkin oletin, että eteenemenokin olisi jo tuttu juttu, mutta ei pidä olettaa... Myy oli jotenkin ihan pihalla kun oli saanut ruokaa palkaksi ja eteen-käskyllä jäi pyörimään ympyrää, että minne... Käytiin sitten yhdessä katsomassa kentän päässä olevaa patukkaa ja palattiin lähetyspaikkaan. Nyt tekikin hyvän eteenmenon. Tässäkin taas huomaa, että kaavoja tulee rikkoa koko ajan ja tehdä liikkeitä mitä kummallisimmassa järjestyksessä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti