lauantai 25. huhtikuuta 2015

mehtäilyä ja vähän agia

Perjantaina metsäiltiin... 
Viikolla on ainakin ulkoiltu paljon. :) Rentouttavia parin tunnin metsälenkkejä koko lauman voimin, maastoreenejä Myyn kanssa ja hallillakin on pyörähdetty... Myyn maanantaitreeneissä takaakiertojen eri variaatioita radalla (mm. twistiä, peruspyöritystä...), leikkauksia, persjättöä ja keppejä molempiin suuntiin vauhdista. Esteitä radalla 32, joten voi veljet, että sai juosta ja tosiaan kun numeroita ei käytetä, lantun pitää leikata maanantai iltanakin! 

Twistiä kokeilin hypylle 11 ja peruspyöritystä kokeilin pariinkin kohtaan ja olihan  mielenkiintoista touhua. Mukavat ja haastavat treenit taas. Tykkään! :)Boxin avulla tehtiin ennen ohjattuja hommia, mutta ongelmaksi koitui yksin tehdessä se, etten saa Myytä laukalle. Lähtee laukalla, mutta hidastaa raville ennen boxia. Tarkoitus kun olisi saada laukassa askeleet osumaan boxiin. Täytyy ottaa kaveri mukaan jos saisi hetsauksella vauhdit kohdilleen.

Tiistaina ja lauantaina oli hakureenit. 9-10 koiraa reenattiin molempina päivinä. Kymmeneltä illalla oltiin tiistaina kotona kellon soidessa aamulla 5.20... Kun on valoisaa ja kohta kesäkin, niin kyllä sitä kummasti jaksaa. :) Pari kertaa viikossa reenimääränä on sopiva ja vie asioita ihan eri tavalla eteenpäin kuin kerta viikkoon reenaaminen. Myy tuo kiintorullaa yhä varmemmin. Välillä maalimies joutuu rullasta pienesti muistuttamaan, mutta suurimmaksi osaksi osaa ottaa rullan suuhun itsenäisesti. Rullan tuonneissa kohdistaa hyvin tuontipaikan ja maalimiehellä käytös on ollut korrektia. Nakkia ei komenneta. Nyt vaan haetaan samanlainen varmuus kiintorullaan kuin mitä irtorullillakin saavutettiin, jonka jälkeen tyhjät mukaan ja piiloilla hallinta. Helppoa siis - ennen kuin alkavat valeilmaisut ja muutenkin pakka hajoaa... : p.Keskiviikkona paimenet kävivät eläinlääkärissä terveystarkissa ja saivat samalla kennelyskärokotteet. Puntarillakin käytiin. Myy painoi 22,2 kg ja Romeo 25 kg. Aika hoikassa kunnossa molemmat, vaikka kuvat muuta väittävätkin. Terveen paperit saivat myös molemmat ja hienosti käyttäytyivät. :)
Romeo voi hyvin ja nauttii tätä nykyä yhä enemmän roolistaan sohvakoirana. Mitään ihmeempää sen kanssa ei olla aikoihin tehty. Silloin tällöin etsitään esineitä, koska Romeo rakastaa niiden hakemista. Agissakin käydään harvakseltaan, mutta ei siinäkään lajissa varsinaisia tulostavoitteita ole. Jalkapallo on ihan ykkönen ja sen kanssa temuamiseen ja pallon noutamiseen Romeo ei väsy koskaan... Romeo vaikuttaa tällä hetkellä hyvinkin tyytyväiseltä elämäänsä. Reenien ja kisojen vähentäminen on tuonut paljon positiivisia asioita sen elämään. Ehkä se suurin asia on stressittömyys kun saa vaan olla. Holsku ei tunnu töitä kaipaavan. Romeo on kuitenkin hyvin peruskoulutettu ja kaikilla tavoin helppo koira. Hömppäukko, jota rakastan niin paljon.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti