lauantai 18. huhtikuuta 2015

Kiintorullaan siirtyminen & epikset


Viikolla onkin touhuttu vaikka ja mitä. Agin maanantaitreeneissä tehtiin tekniikkaa; pakkovalssia, saksalaista, viskiä, japsia, putkikulmaa ja kontaktiputkierottelua, joista viimeksi mainittu jätettiin väliin koska puomi on muutoin työn alla... Ja joo, nyt on kyllä sellainen fiilis agin suhteen, että niin monet asiat loksahtelevat paikoilleen! Se mikä on ennen ollut vaikeaa, tai lähes mahdoton ohjauskuvio omalle motoriikalle, tuntuu tänä päivänä alkavan sujua... Koko ajan reeneissä tulee sellaisia uusia valaistumisen hetkiä; Ai niin, näinhän tämä tehdään - vau, mä osaan tän.., jne. Jokainen uusi haaste tuntuu nyt pelkästään motivoivan ja vievän eteenpäin, eikä sitä aiempaa tuskastumista ja turhautumista - ettei vaan kertakaikkiaan osaa ohjata, enää ole... Jopa tekniikkareenit ovat tänä päivänä mukavia ja se on paljon sanottu se! Tai sitten vaan ollaan juuri tässä kohdassa jauhettu asioita riittävän pitkään ja oppi alkaa väkisinkin mennä perille jopa tällaiselle rautalankaversio-tyypille. :) Mene ja tiedä, mutta näin hauskaa agi ei ole vielä koskaan ollut!Tiistai oli koirilla lepopäivä. Hienoja uutisia kuului Romeon Rauha pennusta! Rauhasta tuli Vuoden Holsku 2014 kisassa Vuoden Kotimaan näyttelykoira nro 1. ja Vuoden Kansainvälisin näyttelykoira nro 1. Tulokset eivät yllättäneet, koska Rauha on ollut täysin ylivoimainen holskuissa. Rauha on myös astutettu ja on mitä ilmeisemmin myös tiineenä, joten Romeosta tulee myös pappa lähiaikoina. :) Onnea Katialle ja Rauhalle.


Ihana Rauha 
Keskiviikkona oli ensimmäiset arkihakureenit. Hakutreenejä olisi tarjolla nyt parikin kertaa viikossa, mutta ihan joka viikko näin usein ei ole mahdollista osallistua. Työt kun tuppaavat haittaamaan harrastuksia. ;) Mutta nyt päästiin mukaan ja olihan jännää kun irtorullat vaihdettiin ekaa kertaa kiintorullaan! Maalimiehet ovat ilmeisen taitavia ja koira on fiksu, koska mitään ihmeempää säätämistä ei siirrosta tullut. Hyvin tuli kiintorulla suussa keskilinjalle ja näin nyt sitten mennään jatkossa. Hyvä Myy, hienot treenit taas!

Hallinnassa keskilinjalle

Lähtölupaa odottamassa

Ukko!
Torstaina käytiin Jatin epiksissä juoksemassa Myyn kanssa möllirata uusintoineen. Rata oli helppo putkirallatus (kuva yllä) ja molemmat Myyn radat olivat nollaratoja. Sijoituttiin möllimaksejen kakkosiksi. Tarkoitus oli haastaa itseni juoksemaan lujaa, mutta hah -  hallin koleus jähmetti kroppaa entisestään, eikä tehoja saanut irti. Alkulämmittelyt myös ohjaajalle muuaallakin kuin oikeissa kisoissa olisi asia mihin pitäisi jaksaa vähän panostaa. Uskalluin tekemään radalla myös vastakäännöksen valssin sijaan kokeilumielessä, vaikka ohjauskuvio ei ihan suosikkeihini kuulukaan... Vähän meinasi hyppy mennä pitkäksi, mutta Myy ohjautui kuitenkin haluttuun suuntaan. Kilpailevien rata olisi sitten ollutkit agiradan sijaan hyppäri ja kovasti olisi tehnyt mieli sekin juosta, mutta en saanut kuskia/kuvaajaa enää puhuttua jäämään kun tarkoitus oli alkujaan käydä juoksemassa vaan nopsaan yksi rata... ;)Perjantaina agit jatkuivat yksityisopetuksella. Kävin hakemassa oppia siihen kuinka opetan ylösmenot boxin avulla oikeaoppisesti. Seuralta löytyy onneksi osaavia kouluttajia tähänkin tarpeeseen. :) Myy oli arvatenkin innokas ja mukavan keskittynyt oppilas ja päästiin palkkaamaan paljon oikeasta.

Tässä muutamia juttuja boxilla opettamisesta:
  • Etupalkka ja naksulla merkkaus koiran jalkojen osuessa boxiin. Palkkana ruoka tai lelu. Myyllä alkuun ruokapalkka, koska Myyn päässä herneet kohtaavat paremmin ruoalla kuin lelulla uutta opetettaessa. Lelulla saadaan laukka kuitenkin paremmin aikaiseksi, joten ruoka vaihtuu leluun kunhan tehtävä on selvä.   
  • Tavoitteena se, että koira juoksee laukalla (ei ravilla!) boxin läpi kaikkien neljän tassun osuessa boxiin. 
  • Valitaan uusi käskysana entisen ylösmenokäskyn sijaan. Kiipee vaihtuu Myyllä nyt sitten OTAksi. 
  • Lähettäessä boxille tullaan eri kulmista, eli koiran ei tarvitse välttämättä istua lähtölupaa odottamassa. 
  • Melko pian pyritään siihen, että myös ohjaaja liikkuu ja vaihtaa paikkaa molemmin puolin. Ensin liikutaan rauhallisesti muutama askel esim. koiran perään ja kun tämä sujuu, kriteeriä vaikeutetaan ja ohjaaja voi juosta koiran sivulla jne.
  • Koiran ymmärtäessä halutun asian, boxiin tullaan esim. hypyiltä/putkelta boxin ollessa osana rataa. 
  • Boxin kokoa voidaan muuttaa. Aloituksessa boxi saa olla isompi, jotta koira hahmottaa sen helpommin.
  • Boxia voidaan häivyttää kaventamalla sitä vähitellen kunnes lopullinen koko on puomin levyinen, jolloin boxi voidaan siirtää myös puomille.  
  • Boxi sopii ylösmenoharjoitteluun sekä Aa.lle että puomille.
Lauantaina olikin sitten jo viikon toiset hakutreenit. Kiintorullan kanssa oli pientä säätämistä rullan ollessa liian löysällä ja irrotessaan toisesta päästä... voipi olla, että lennupanta vaihtuu norskiin. Huominen on koirilla lepopäivä ja sehän tietää rentouttavaa metsälenkkiä koko laumalle. :)


Ilmossa pitää malttaa

Näytölle mennään lujaa - liian lujaa mamman mielestä :)

Tämmöinen kiva täti löytyi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti