maanantai 23. kesäkuuta 2014

Sallan vepekuvia!

Sunnuntaina hakuiltiin uusissa maastoissa. Myylle viisi valmista maalimiestä suorapalkalla. Keskilinjan toisella puolella perusmetsää kosteikkoineen. Toisella puolella oli vesakkoinen rinteinen hakkuuaukio. Koira ei nähnyt mitään, mutta koiran työskentelyä rinteessä oli helppo seurata. Ei mikään helppo maasto kokeneimmillekaan koirille.

Myylle kaksi ukkoa hakkuuaukiolle, jossa ukot reilusti takalinjalla. Loput kolme ukkoa ns. perusmetsään. Ensimmäinen ukko perusmetsään, josta suora ja hyvä pisto. Rinteseen ja runsaaseen vesakkoon lähettäminen aiheutti Myyssä alkuun epäröintiä. Ei irronnut riittävän syvälle ja teki pari lyhyempää lenkkiä. Kannustin menemään ja lähdin kävelemään maalimiehelle päin. Lähti nyt hyvin ja nousi riittävän ylös, josta hyvä löytö. Toiselle puolelle suora ja hyvä pisto. Neljäs taas hakkuuaukiolle ja ekasta oli jotain opittu. Nyt irtosi hyvin rinnettä ylös aina takareunaan saakka. Ylhäällä tuuli pyöritti ja Myy joutui tekemään töitä, jotta maalimies löytyi. Viimeinen pisto toiselle puolelle sekin suoraviivainen ja hyvä. Erittäin hyvät treenit taas!

Illalla vielä vepetreenit. Salla Kuikka oli kuvaamassa. Kiitos Salla kuvista! :)
  • Ensin esineen vientiä. Lähti viemään hyvin, mutta sylkäisi esineen ennen aikojaan. Korjaa kyllä itse ilman erillistä pyyntöä kun huomaa, ettei kelpaa. 


 

  • Veneestä hyppy ihan ok. En saanut ohjattua keppejen välistä rantaan, vaikka hyvin lähtikin kääntämään - matka vaan ei ihan riittänyt. Koira kääntyy vedessä yllättävän hitaasti, joten koiran ohjaamiseen on reakoitava ajoissa.  
  • Veneen haussa kokeiltiin haetuttaa jo heti uinti syvyydeltä kun viimeksi meni hienosti. Alkuun koitti komentaa veneen rantaan, mutta kun tämä ei tuottanut toivottavavaa tulosta, lähti sitten puhisten polskimaan. Kuten kuvistakin näkyy, asenne on kohdillaan. : - D
   • Hukkuvaa ei vielä ole ollut kertaakaan veden kylmyyden takia. :( 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti