torstai 26. kesäkuuta 2014

Beehoota ja muuta...

Maanantaina tottisteltiin mm. bh-treeniä. Myyn kanssa henkilöryhmää ja paikkamakuuta hihnavarmistuksella.
 • Henkilöryhmää tehtiin siis nyt vasta ekan kerran. Kontakti pysyi hienosti, toisessa setissä taisi kerran nuuhkaista yhtä ryhmäläistä. Ihmeen hyvin se kestää, vaikka paljon pysähdyksiä ihmisten vieressä.
 • Paikkamakuussa viisi koiraa, joista Myy reunimmaisena. Viimeksi tehtiin 2 x puoli minuuttia ja nyt aika 2 x minuutti. (tauko välissä) Erittäin hyvässä mielentilassa (rauhallinen ja keskittynyt) makasi molemmat makuut! Katse pysyi hyvin edessä. Ensi kerralla Myyn rivistön keskelle ja aika voisi olla puoli minuuttia. Kotonahan pidempikin paikkis on Myyllä jo varma ja se kestää hyvin häiriötä; lelujen viskelyä, minun katoamisen toiseen huoneeseen, jääkaapilla käynnit jne. 
Mukava nähdä, että vaikka Myy rakastaakin ihmisiä yli kaiken ja on luonteeltaan noin vilkas, se pystyy kuitenkin tekemään asiota rauhallisessa ja keskittyneessä mielentilassa. 

***
Tiistaina Myyn agit. Tehtiin 12 keppiä, (kaksi ohjuria alussa ja lopussa) putken pimeää kulmaa ja keinua. Itsenäisesti treenasin A.ta, puomia ja muuria. 
 • 12 keppiä meni super hienosti myös jo ilman ohjureitakin, joten jotain on opittu!! Jotta varmuus ja vauhti kasvaa, ohjurit vielä ainakin hetken alussa ja lopussa. Osaa hyvin hakea kepit ja niiden alun "kepit".-käskyllä jo kauempaakin. 
 • Putken pimeä kulma ei tuottanut ongelmaa. Irtosi hyvin kaukaakin putkeen.
 • Keinua kallisteltiin ja samalla syötettiin namia Myyn ollessa keinulla. Keinuva liike ei haitannut, eikä myöskään keinun ääni. 
 • Kontaktitkin alkavat pikku hiljaa sujua. Myy tarjosi alastulossa itse kontaktia sekä A:lla, että keinulla. 
 • Muuri myös ok. 
***
Keksiviikkona aamusta paimenten kanssa tottista. Myyn kanssa seuraamista, jäävejä, eteentuloa, luoksetulo, noutoa ja eteenlähteystä. Lopuksi reilun minuutin paikkamakuu. Romeon kanssa kaukoja ja noutoa. 

Myy
 • Seuraamisessa kielsin pompuista a-aa- äänellä ja kun korjasi heti kehu. Tehtiin lyhyttä matkaa. Perusasennoista-, pysähdyksistä jne. palkkaa.
 • Jäävejä tein nyt etuperin, koska opettaminen näin päin sujuu paremmin kuin peruuttaen... Apuja edelleen käytössä. Lelupalkalla voimaa on tullut lisää. Muutama tosi hyvä ja nopea maahanmeno ja hyvät istumiset. 
 • Eteentulossa patukka leuan alla, josta palkka. Tulee suoraan - ainakin vielä toistaiseksi. Matka edelleen melko lyhyt. 
 • Luoksetulossa malttoi nyt hyvin odottaa, vaikka kävelin lähes kentän toiseen päähän. Vapautus siinä vaiheessa kun kiihdytti kunnon vauhtiin... 
 • Noudossa vauhtinoutoa. Kun ote on hyvä ja tulee lujaa luo kapula suussa vapautan patukalle. Pitoharjoitukset eivät edelleenkään ota onnistuakseen. Näitä mietittiin treeniporukallakin, mutta kovin on vaikeaa...
 • Eteenlähetys pitkän kentän toiseen päähän. Vietiin yhdessä palkka, jolla hetsasin samalla. Myy on kyllä ihan liekeissä tähän liikkeeseen. Meni täysillä ja täyttä laukkaa takaisin mun syliin... Luuleekohan se, että syliin hyppy on se mitä tässä haetaan?? : p Hmm...
 • Loppuun paikkamakuu. Nyt kun ei ollut toisia koiria vierellä, katseli vähän enemmän ympärilleen. Seurasi ilmeisesti lintuja, mutta muuten hyvä makuu.
Romeon kanssa ensin
 • ..kaukot. Pisti ihan pelleilyksi alkuun, joten vei autoon. Myy teki välissä ja sitten Romeolle uusi tilaisuus. Ei edelleenkään lähelläkään sitä mitä pitäisi. Osaa se, mutta kovin on löysän oloista tekemistä... :/ 
 • Noudossa tehtiin tänään se pitkään odotettu jonkinmoinen läpimurto; Romeo odotti nätisti lupaa, haki vauhdilla kapulan, (joka ei edes pudonnut tuodessa) tuli hyvin sivulle, josta kohtuu (Romeoksi..) kaunis luovutus... Luvan odottaminen on ollut Romeolle vaikeaa, mutta tänään asia työstettiin loppuun. Kapulalle ei mennä ennen käskyä. Pari kertaa piti kunnolla kirotakin kun aina "vähän" karkasi, diipaili omiaan, mutta kun vaati  kunnon tekemistä, niin sitä myös sitten lopulta sai! Pari viimeistä noutoa jo alkoi näyttääkin hyvältä, eikä mälvännytkään niin paljoa. Palkkana oli jalkapallo, jota pelattiin yhdessä kunnon setti kun homma toimi. Iloisiiin jalkapallotunnelmiin oli kiva päättää treenit!
Illalla Myyn vepetreenit, jossa esineen vientiä, veneen hakua ja veneestä hyppyä. Ihan ok treenit muulta osin, paitsi että patukan tilalle vaihdettu (kotoa löydetty) vanha dummy ei toiminut toivotulla tavalla. Dummystä lähti jostain syystä naksuva ääni (sisältä rikkinäinen) ja Myystä se oli liian hauska napsuessaan... Täytyy harjoitella dummyn kanssa muutenkin ensin maalla, jotta voi siirtää sen reeneihin.


Matkaa kasvatettiin veneen haussa sekä veneestä hypyissä jonnekin 30 metriin. Rannalta lähtö veneen hakuun turhautti Myytä. Haukkua paukutti rannalla taas alkuun, mutta lähti sitten polskimaan köyden houkuttelemana ja toi veneen hienosti rantaan saakka
.
***
Torstaina Romeon agitreenit, jotka tällä kertaa ilman kouluttajaa. Koirakoita oli meidän lisäksi vaan kaksi, joten otin Myynkin mukaan. Tiina oli suunnitellut meille kivan ja helpohkon radan, jolla toivoin saavani Romeoonkin sitä kaivattua intoa.


Romeolle rata oli helppo ja mielestäni kohtuu mukavakin tauon jälkeen, mutta.... Kepeillä meni hinkkaamiseksi toiseksi viimeinen väli (ei viitsinyt mennä loppuun asti?) ja tämän jälkeen meno oli taas jotenkin löysää ja takkuavaa. Loppusuoran veti kyllä hyvin ja hyvät ja vauhdikkaat keinut loppuun.Yleisilme kuitenkin jotenkin kovin vaisu. Romeota ei huvita, niin ei sitä sitten huvita, vaikka päällään pomppisi. Se ei kuuntele ohjausta, eikä sillä ole minkäänlaista halua ponnistella asioiden eteen. Talvella se on aina ollut innokkaampi, mutta nämä kesäajat ovat sille semmoista väkisin puurtamista... Yksin kun käyn Romeon kanssa hallilla, se on jotenkin selvästi innokkaampi ja tekee paremmin kuin viikkotreeneissä, missä meno on jo pidemmän aikaa ollut jotenkin tahmeaa ja ponnetonta...Voi olla, että mulla on joku tiedostamaton asennevamma itsellä tässä ja Romeo vaistoaa sen, eikä yritä sitäkään vähää. En vaan tunnista sitä itsessäni jos niin on. Tänäänkin mentiin hallille tosi hyvillä mielin ja innokkaina, mutta eipä se paljon asiaa auttanut.

Kotona lähtiessä leikkasin Myyn kynnet. Kannuskynsi meni liian lyhyeksi ja verethän sieltä tuli. Ekaa kertaa varmaan mulle kävi kynsiä leikatessa näin... Kynsi ei sen suuremmin kuitenkaan vuotannut, joten lähdettiin Myyn kanssa hallille.

Myyn kanssa samaa rataa mitä Romeollekin, mutta tietty Myyn osaamisen mukaan. Rata pilkottiin Myylle sopiviin osiin; kepit ohjureiden kanssa ja keinua ei tehty ollenkaan. Takaakierto onnistui hienosti kakkoshypyllä ja siitä ohjaus putkeen! Putkesta Myy juoksi suoraan alleni ja törmäiltiin sen verran, että talloin Myytä jalalle ja kannuskynsi alkoi vuotaa. Varsinainen Myyn runnomisilta siis, onneksi ei käynyt pahemmin.... :(  Treenikaverilla oli autossaan puhistusainetta ja itsekiinittyvää sideteippiä jalkaan, joten Myyn jalka paketoitiin. Tämän jälkeen tehtiin vielä 12 keppiä neljällä ohjurilla (alussa ja lopussa kaksi) ja otettiin vähän putkirallia. Hienosti meni ja ainakin sillä sitä intoa riitti. :)Tulin ilmoittaneeksi Romeon mejäkokeeseen, joka onkin jo sitten ensi viikonloppuna.. Milloinkahan me on tehty viimeksi jälki? Siitä on kyllä sen verran kauan, että ehkä joku jälki täytyy tehdä ennen koetta.

Huomenna ja lauantaina koirilla on hyvin ansaitut lepopäivät. Treenailemaan palataan taasen sunnuntaina, jolloin on hakutreenit. Hyvää viikonloppua!

Kattokaahan tekin jalkapalloa T. Romeo Ps. Minä en pure... 

2 kommenttia:

 1. Hyvä, hyvä. Olette Myyn kanssa edenneet agissa mukavaa vauhtia :) Kepitkin erittäin hyvällä mallilla!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Laura! Hyvin on kyllä Myy minustakin edistynyt lyhyessä aikaa, eikä ihme kun te vedätte niin hyviä treenejä! Kiitos niistä! Vielä kun saa tuota irtoamista sille lisää (törmäysvaara pienenee) niin uskallan itsekin juosta sen kanssa täysillä... tahtoo tulla nyt jalkoihin kun ei ole vielä tottunut tekemään montaa estettä peräkkäin.

  VastaaPoista