sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Hallintaa!

Lauantaina aamusta metsälenkki koko lauman kanssa, jonka jälkeen Myyn kanssa hakutreenit. Tuuli oli tällä kertaa pyörivää ja puuskittaista. Ensimmäistä kertaa mentiin alusta loppuun hihnatta koko rata. Hallinta toimi yllättävänkin hyvin kun lähetyksissä ei ollut tavanomaista säätöä hihnan kanssa. Myy oli kuitenkin vähän epävarma saamastaan täydellisestä vapaudesta, eikä omakaan luotto siihen täydellistä ollut. Palkkasin kuulema ihan suotta keskilinjalla kun koira on hyvin hallinnassa. Epävarmuus näkyi yhteistyössä, mutta varmasti ohimenevää kun molemmat totutaan uuteen käytäntöön...

Myyn yleensä melko suoraviivaisia ja hyviä pistoja ei tällä kertaa nähty. Myy pyöri selvästi enemmän alueella ja muutaman kerran piti ottaa takaisin ja lähettää uudelleen kun lähti juoksentelemaan... Toisaalta ainakin kerran maalimieskin oli kaukana sieltä missä oli sovittu. Myy haki siis pari tyhjää, jonka jälkeen löysi hienosti maalimiehen kauempaa alueelta.

Toisella kierroksella ilmaisutreenit ja Myylle neljä maalimiestä. Myy oli super, mutta noottia tuli kun seisoin vinossa lähettäessä koiraa... hmm. Noh, ei muuta kuin treeniä lisää ja rintamasuunta kuntoon.

***
Sunnuntaina metsälenkin lisäksi tottisteltiin paimenten kanssa.

Myy oma iloinen ja innokas itsensä. Seuraaminen tuntuu varsin hyvältä jos vielä itse opin tekemään ne käännökset kunnolla. :)Romeon kanssa toko/tottis suunnitelma on palata iso askel taaksepäin oikeastaan ihan kaikessa. Jotenkin vaan vaikea aloittaa alusta kun koiralla on kuitenkin mukamas ne perusteet, jotka kuitenkin huonosti rakennettu. Seuraamisen esimerkiksi voisi opettaa uudelleen samalla tavalla mitä olen opettanut seuraamisen Myylle. Alkuun vaan perusasentoa ja muutaman askeleen seuraamista.

Ehkä me pysytään kuitenkin ihan hömppäasteella tässä ja keskitytään kunnolla sitten agiin. Luulen, että molemmat ollaan tyytyväisiä näin. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti