tiistai 29. lokakuuta 2013

Kiistaa putken päästä...

Viime päivät Romeo on ollut jäykän oloinen - varsinkin levon jälkeen - ja tänään vähän mietin, että lähetäänkö agitreeneihin ollenkaan. Makuulta nousu on näyttänyt kankealta, mutta Romeo ei ole ontunut ja on kuitenkin lenkkeillyt ihan innolla. Kankeus katoaa lihasten lämmittyä. Jäykkyyden syy on mitä todennäköisemmin kolmikirjaiminen - Myy. Paimenet vetävät semmoista rallia takapihalla, etten oikeastaan yhtään edes ihmettele mistä noita traumoja tulee... Hurjan kivaa niillä on, mutta sitten on tämä puoli, ettei paikat kestä. Mentiin sitten kuitenkin katsomaan tilannetta ajatuksella pitää ainakin rimat matalalla.

Vuorossa oli tänään möllirata, joka näytti tältä: Rata oli suoraviivainen ja mukava. Persjätöt 5:n ja 12:n jälkeen, jotka molemmat toimivat ohjauksina hyvin, eikä radassa suurempaa ongelmaa ollut muualla kuin alussa. Romeolle tästä kyllä ansaitusti noottia - oikeasta ohjaustavastakin huolimatta - Romeo oli sitä mieltä että kakkosen putkeen mennään toisesta päästä... Sillä oli itsepäisesti tämä moodi päällä, eikä sitä niin vaan muutettu. Tiina seisoi lopulta väärän pään edessä ja siltikin Romeo oli menossa sinne - voisitko siirtyä - ilmein tunki putkelle. Kokeiltiin tätä ennen mm. lähtöä yhtä aikaa, jolloin vein sen putken oikeaan päähän, mutta siltikin se tunki itsepäisesti vasempaan päähän... Lopulta kokeiltiin pakkovalssilla vääntää se sinne, mutta silti se haki yhä katseella putken väärää päätä. Olisi varmaan sinne mennyt tässäkin, jos Tiina ei olisi ollut edessä. Radalla muut putken päät eivät aiheuttaneet ongelmaa, vaan Romeo meni hyvin sinne minne sen ohjasin. Kovin tutkimattomat ovat välillä Romeon tiet ja vähän toisaalta harmittaa tulevia kisoja ajatellen tuo ajoittainen uppiniskaisuus mikä siinä on... enimmän aikaa se kuitenkin tekee todella hienosti ja kuuntelee hyvin ohjausta.

Toisella kierroksella se sitten näkyi. Romeo kyllä hyppäsi, mutta enemmän velvollisuudesta kuin ilosta. Se oli jäykän ja kankean oloinen myös Tiinan mielestä, joten pakko pistää nyt koira levolle, ettei rasita sitä yhtään enempää. Harmi, vaan kun seuran Jatpailut olisivat olleet sunnuntaina, mutta tuleehan noita kisoja ja Romeon terveys on tietenkin etisijalla. Toivotaan, että menisi levolla ohi. 

7 kommenttia:

 1. Käyttekö mölli-kisoissa? Meillä Saarijärvellä järjestetään möllikisoja lämpösessä sisähallissa, nyt marraskuussa ja joulukuussa on yhdet.
  Olisi hienoa nähdä Romeo. Minulle on tulossa näillä näkymin Tyynen pentu keväällä. Mutta onhan tässä aikaa vielä... :)

  Tanja

  VastaaPoista
 2. Onko sillä back on track -takkia? Laita sille sellainen päälle rajun liikunnan jälkeen. Se kevytversio olisi paras sisällä pidettäväksi. Lämmitteletkö koirat ensin ennen kuin päästät ne pihalle painimaan?

  VastaaPoista
 3. Tanja: käydään mölleissä, lähinnä käyty oman seuran kisoissa. Tiiä sitten tuleeko Saarijärvelle tultua. Virallisetkin pitäisi korkata kunhan koiran saa jumeilta kuntoon. Kiva olisi tavata. Tyyne on ihana koira ja hyvän kasvattajan olet valinnut. :)

  Laura: Botti on aina päällä treenejä ennen, niiden jälkeen ja yritän lämmitellä koiran parhaani mukaan lenkittämällä sen... Kotona tilanne on toinen. Meillä on iso aidattu piha, jossa koirat menevät miten haluavat. Jostain syystä niillä on tapana oven avattua juosta pihan toiseen laitaan satalasissa lähes aina. Lihakset tietty kylminä, joten luulen, että tämä on suurin selittävä tekijä jumijen syntyyn. Vauhtispurtit eivät tee kylmiltään hyvää. Nuoriso päästää ne ulos päivällä, joten en ole näkemässä mitä ulkona tapahtuu... enkä muutenkaan jaksa noiden ulkoilua kontroloida. Pitäisi ehkä, mutta liian työlästä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidä minut ajantasalla minne kilpailuihin olet menossa. Jos vaikka sattuisin ennättämään täältä paikan päälle :)

   Tanja

   Poista
 4. Tarkoitin, että BoT nimenomaan pihatörmäysten jälkeen. Mä päästän koirat yleensä autosta suoraan irti juoksemaan, samoin kesällä kun asuttiin mökillä ja oli se piha. Mutta mulla on hirveän huono omatunto koska kaikki yhtään asiaan perehtyneet on sitä mieltä että niin ei missään nimessä pitäisi tehdä, vaan aina lämmitellä vähän aikaa vaikka sitten remmin nokassa. Kärjistetysti voisi sanoa että ihan turha on agitreenejä varten lämmitellä jos kotona päästää kylmiltään riehumaan kaverin kanssa, se on pahimmillaan vielä repivämpää menoa se. :/

  Pitäis taas ottaa itseäni niskasta kiinni ja metsässäkin edes se 10min pitää ne kiinni alkuun. Olen vaan niin saamarin laiska ja se tuntuu ihan tyhmältä. Mutta ne rahat mitä kannan hierontaan, fyssarille, osteopaatille jne...

  VastaaPoista
 5. Romeoltta on ainoastaan se paksu Botti, joka on sisällä kuuma. Kevyttä loimea sillä ei ole. Pitäisi varmaan hankkia. Jos saisi itselle takin kuitenkin tässä välissä... ;)

  Tuo on niin totta. :( Turha niitä on hierojalle jne. käyttää kun kotona mennään miten sattuu. Toisaalta helkkari vie miten ne on heikkoja! Kyllähän elukoiden pitäisi jotain kestääkin! Ihan normielämää ja vapaana oloa, eikä koko aikaa tarvitsisi rajoittaa tai edes miettiä niiden liikkumista. Jotenkin huvittavaa, että Myytä ottaessani olin niin innoissani siitä, että Romeo saa juoksu-/leikkikaverin...

  VastaaPoista
 6. No joo, kyllä mustakin osa on ihan ylihysteriaa, ne on hei koiria enkä mä itseänikään hoidata niin kamalasti ja elämä nyt vaan on kuluttavaa. Mutta jos on kaksi kiihkeää koiraa ja ne lähtee suoraan repimään toisiaan täysiii, niin on se vaan typerää päästää ne tekemään niin. Jotkut leppoisammat, vähemmän juoksevat koirat on eri asia. Eihän se juoksukaveri siis ole lainkaan huonosta, vaan ainoastaan se laiskuus että päästää ne kylmiltään juoksemaan. :) Vaikka ymmärrän ihan täysin, ja olen itse ihan yhtä huono lämppäämään tollasissa tilanteissa.

  VastaaPoista