sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Harjoitus tuottaa tulosta...

Viime viikon hakutreeneissä Tikkakoskella oli jo nähtävillä, että Myyllä on ns. lamppu syttynyt. :) Se tietää mitä siltä haussa odotetaan ja mikä on sen tehtävä. Tänään tuo ajatus sai lisää vahvistusta, Myy oli vallan pätevä taas tänään!

Sari Kärnän opettama hajunhaku on kyllä ollut varsin toimiva tapa Myyn kaltaiselle koiralle. Sillä saa opetettua koiran etenemään pistoilla suoraan ja keskittymään olennaiseen, eivätkä ne opi kaahottamaan hakualueella päättömästi. Toki varmaan senkin aika vielä jossain vaiheessa tulee... ;) Tarkoitus on satsata Myyn koulutuksessa koko ajan ns. laatuun, eli niihin onnistuneisiin suorituksiin, eikä niinkään suureen maalimiesten määrään. Pitää osata lopettaa ajoissa ja sillon kun homma sujuu hyvin. Tämä tuntuu tuottaneen hyvin tulosta ja olen tyytyväinen koiraan ja siihen mitä se nyt osaa. Hyvät pohjat hakuun on saatu tehtyä ennen talven tuloa, joka olikin se meidän tämän hetkinen tavoite.

Ilmaisua mietin vielä. On jopa mahdollista, että Myystä saattaisi jopa tulla rullakoirakin, koska haukkumista en halua Myyn kohdalla erityisemmin tukea - vaikka se sille luontaista onkin - mutta katsellaan tätä nyt vielä kaikessa rauhassa...

Mutta siis, tämän päivän hakutreeneihin. Myylle ekalla kierroksella kolme maalimiestä hajunhakuna, eli ensin yhdessä hajunhaku, paluu keskilinjalle josta lähetys. Hyvin pysyi Myyllä koko ajan ajatus päässä keskilinjalle palatessa. Keskilinjaa lähestyttäessäs se jopa veti ja selvästi odotti pääsyä takaisin maalimiehelle. Suorat pistot jokaiselle kolmelle maalimiehelle. Ruokapalkka purkista, jonka jälkeen maalimiesten käyttämällä junnupatukalla leikkiä maalimiehen kanssa.

Toisella kierroksella Myylle kaksi maalimiestä. Sama homma kuin ekalla kerralla, eli haettiin haju maalimiehestä, palattiin keskilinjalle josta lähetys. Suorat ja hyvät pistot molemmat. Intoa oli kovasti ja ah, sitä ihanuutta kun se ukko löytyy...

***
Alla kuva lahjasta, jonka tulee saamaan pellon omistaja, jonka peltoa olen saanut käyttää syksyn ajan jälkien teossa. Sisältää mm. kahvia, pullon.., suklaata, joulukeksejä... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti