sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Tottistelemassa

Tänään oli sunnuntaiseen tapaan holskujen tottistreenit. Treenin alkuun päästiin vellomaan Jarmon pikkuista pupsia ja siinähän sitten vierähti tovi, jos toinenkin. Mummon lihapullat tekivät hyvin kauppansa. Kovin oli tämä Tara (Hollandroy Tarah-Minke) reipas ja avoin pentu.

Paikalle tuli myös Kukkasen Liisa ja tehtiin makkararinkiä hänen nuorelle holskunartulleen, josta kuoriutui hetkessä avoin ja mukava koira ja taas lihapullat maistuivat. :) Rinkiläiset olivat vähän jo kaateellisia mulle, kun mulla oli kuulemma paremmat eväät ja sain paapoa kaikkein eniten. :D

Romeon kanssa otin ihan sitä tavanomaista perussettiä, eli jäävejä, seuraamista ja henkilöryhmää. Eka pätkä treenamisessa oli varsin hyvää ja innokasta, mutta kun vaihdettiin autojen paikkaa ja treenaamiseen tuli pidempi tauko paapottavien takia, Romeo oli täysin kuutamolla kun piti alkaa hommiin. En saanut koiraa hereille oikein millään ja kontakti oli huono. :( Nämä ovat niitä juttuja jotka Romeossa joskus niin ärsyttävät. Pitäisi varmaan keksiä joku sana ja tapa, jolla koiran saisi aina käännettyä työmoodiin. Esim. tottis = riehuminen/leikki, jotta se oppisi jo sanan kuulleessaan odottamaan jotakin mukavaa tekemistä, eikä pälyilisi niin paljon ympärilleen, vaikka uutta häiriötä onkin.

Jokunen lyhyt pätkä hyvää seuraamista, josta pääsin palkkaamaan ja koira autoon ja seuraava treenaamaan. Seuraavan setin teki sitten jo huomattavasti paremmin ja kontaktikin löytyi varsinkin kun palkkasin namilla ja naurpallolla wuban sijaan. Taas sorruin treenaamaan liian pitkään kerralla ja paras terä katosi. Ei oltu ihan terävimmillään tänään kumpikaan. Loppua kohden kuitenkin treenit selvästi parantuivat, joten eiköhän tämä taas tästä.

Lopuksi treenattiin kapulalla, jossa mälväysongelma jatkuu. Eli nouto sujuu, mutta ote kapulasta on koko ajan huono, väljä ja se mälväys. Täytyisi harjoitella rauhallisessa mielentilassa koko nouto uudelleen.

Eilen otin muutaman seisotuskuvan Romeosta. Sillä on nyt runsas turkki ja paljon pohjavillaa, joten se näyttää kuvissa tommoselta turjakkeelta ja vähän tukevalta, vaikka onkin ihan hoikanpuoleinen. Säkä Romeolla on 62-63 cm ja painoa 26-27 kg, joten ihan iso mies kyseessä. <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti