sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Tottista


Tänään oli holskuporukan tottistreenit kirpakkaasta pakkassäästä huolimatta. Mukana holskuja oli kaikkinensa viisi; Sumu, Lakka, Aurora, Carma ja Romeo. Tarkoitus on jatkossa treenata aina sunnuntaisin  holskuporukalla tottista nyt kun hakukin on todennäköisemmin, ainakin hetken ;), talvitauolla runsaan lumen takia.

Romeon kanssa otin seuraamista, liikkeestä maahanmenoja, -istumisia, -seisomisia, luoksetuloa ja henkilöryhmää.

Treenit toteutettiin niin, että lyhyt hetki treeniä, tauko ja koira autoon sen ollessa innokkaammillaan. Toinen koira treenaamaan väliin jne. Tämä tapa treenata tuntuu toimivan Romeolla hyvin ja on tuonnut kyllä selvästi hommaan paljon lisää intoa. :)

Seuraamisessa Romeo ensin edisti jopa aika reilusti, mutta kun otin wuban vasempaan kainaloon ja palkka vasemmalle alaviistoon, paikka tuli lähes heti paremmaksi. Loppua kohden Romeo teki jo oikein hyvää seuraamista.

Olen antanut Romeon tavoitella wubbaa hyppimällä ja jopa kannustanut tähän, jotta into tekemiseen pysyy mahdollisimman korkealla.

Liikkeestä maahanmenot sujuivat hyvin ja muutkin jäävät liikkeet. Vähän herkästi ennakoi perusasentoa kun palaan koiran vierelle ja tästä yritetään päästä nyt eroon.

Henkilöryhmä meni muulta osin ihan hienosti paitsi, että nenu kävi turhan helposti Carman omistajassa... Syykin oli varsin selvä. Carmalla oli parhaillaan juoksut ja tämä Romeon "suuri rakkaus" oli mukana autossa. Carman emäntäkin selvästikin tuoksui vastustamattoman hyvältä Romeon mielestä. Hyvin kuitenkin keskittyi taas tekemään, kun annoin palautetta tästä.

Hyväntuoksuinen Carma sai siis luvan treenata vasta muiden jälkeen.

Luoksetulossa Romeo tuli ETEEN istumaan, josta pääsin nyt sitten palkkaamaan. :D Sinällään hauskaa, että oikea paikka tulikin sitten ihan itestään sieltä ja yritän nyt vahvistaa tätä eteentuloa jatkossa. Romeo kun on tullut aika usein suoraan sivulle ja oikaissut eteentulon kokonaan. Jossakin muistin syövereissä eteentulo kuitenkin oli, koska asento tuli sieltä niin nätisti. Fiksu otus. :)

Jatkossa alan treenta Romeon kanssa yhä enemmän suuremman häiriön alaisena eli niin, että esim. ryhmämme toinen vahva uros Sumu, suorittaa Romeon edessä tottista ja Romeo on paikka-käskyn alla ja päinvastoin. Tämän kun täytyy sujua myös hyvin, ennen kun uskallan beehooseen mennä. Kaikkinensa oikein hyvät treenit!


BH uudistunut vuoden alusta

Ja niin. Meinasi aivan unohtua. BH:n säännöt ovat kuulemma muuttuneet vuoden alusta. Eli varsinaisia jääviä liikkeitä ei enää ole, vaan liikkeet tehdään niin, että liike pysähtyy -> käsky, jonka jälkeen matka jatkuu.

Tämähän lähinnä siis vaan helpottaa BH:n läpäisyä. Ainoa vaan, että olisipa ollut mukava kun tuohon pitkään seuraamiskaavioon olisi tullut joku muutos...


2 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia! :)

    Uusi uintireissu on alustavasti varattu, laita mulle mailia laura(at)fungii.org niin saat uimatiedotteet kanssa. Tervetuloa mukaan :)

    VastaaPoista
  2. Laitoin viestiä tulemaan! Romeo rakastaa uimista, tosin ei ole toistaiseksi uinut muualla kuin järvessä. =)

    VastaaPoista