keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Esineitä ja agilitya (5/13)

Esineruutu

Maanantaina tehtiin Romeolle lenkin jälkeen esineruutu. Esineenä sormikas ja aurinkolasit. Lämmin päivä ja vähän turhan kuuman oloinen koira. Romeo irtosi hyvin ja haki helposti sormikkaan. Aurinkolasit sen sijaan tuottivat ongelmia. Romeo teki kovasti töitä ja haki kovasti koko alueelta, mutta ei löytänyt laseja. Vierestä juoksi ainakin kerran ohi. Vietäessä ne olivat kuulemma isännän mukaan lentäneet heitossa risukkoon ja siitä vielä valuneet vähän risukasan alle piiloon... Tiedä sitten oliko tästä syystä niiden paikantaminen Romeolla vähän vaikeaa vai mistä oli kyse? Koskaan aiemmin ei ole kyllä aurinkolaseja kannellutkaan, joten esinekin oli Romeolle uusi. Uusi lähetys ja lasit siirrettiin parempaan paikkaan ja nyt Romeo löysi ne ja toi vailla ongelmia. :) Hienoa Romeon työskentelyssä oli, että se haki kovasti koko ajan ja selvästi se ei halunnut antaa periksi kun esinettä ei löytynyt. Selvästi se tajusi, että sille annettu tehtävä on kesken ja että täytyy vaan kärsivällisesti etsiä. Hyvä.

Agilitykurssilla Muuramessa

Keskiviikkona ajeltiin Muurameen agilitykurssille. Tehtiin alkeiskurssilaisten kanssa muutama kerta A-estettä. Ensimmäinen ylösnousu sujui ilman epäröintiä kiipee-käskyllä. :) Toisella kerralla epäröi enemmän ja sain ohjeeksi tsempata oikein kunnolla. Nousi kuitenkin hyvin, mutta piti selvästi estettä jotenkin epämiellyttävänä. Laskeutuminen sujui nätisti ja hallitusti ja ilman mitään paniikkia. Kontaktille pysähtyi hyvin.

Omalla kurssilla esteinä olivat; useita aitoja, putki, rengas, kepit ja A-este. 


Kepit otin nyt oikein päin ohjaamalla, eli tätä ennen olen ohjannut kepit peruuttamalla itse. Alkuun aika kankeeta ohjausta, mutta loppua kohden parani sekä ohjaus, että Romeon suoritus. Varsinkin oikea puoli kaipaa kovasti treeniä.

Rengasta otettiin muutamia kertoja. Tässä ei ongelmaa, hyppäsi joka kerta hyvin läpi.

Tehtiin myös pientä rataa ja tarkoitus oli saada koira mahdollisimman hyvin irtoamaan radalla ja samalla miettiä, kuinka ohjata koiraa mm. takaaleikkauksella. Ensin kolme estettä, joista kaksi peräkkäin ja tässä apuohjaajalta/targetilta välipalkka ja itse ohjasin samalla koiran kolmannelle esteelle. Sitten seuraavat kaksi estettä ja palkkaus apuohjaajalta ja samalla siirryin itse kolmannen esteen taakse jonne ohjasin koiran. Romeo poikkeuksellisesti varasti lähdössä muutamia kertoja, jota se ei ole aikoihin tehnyt ja sain palauttaa sen äkäiseen ja napakasti takaisin. :/ Kouluttaja sanoi, että se ei nyt vaan kestä sitä, että menen siitä niin kauaksi, joten lyhensin matkaa ensimmäisen esteen kohdalle. No sitten kun matka oli lyhyempi, istui taas tosi nätisti, eikä enää varastellut. Kentällä oli tänään aika levotonta, joten ehkä se vaikutti Romeon paikalle jääntiin.

Taitava koira... :)

Treenien lopuksi tehtiin vielä koko rata. Romeon tähän astisista pisin rata. :) Eli kuusi aitaa peräkkäin loivana S-kirjaimen mutoisena ratana ja viimeisenä esteenä putki. Kolme ensimmäistä estettä Romeo meni sekä kouluttajan että itseni mukaan upeasti. Irroten hyvin ja tehden lennokkaasti hypyt, mutta neljännestä esteestä oikaisi suoraan viidennelle esteelle. Hyppäsi sen ja viimeisen esteen hyvin mennen vauhdilla putkeen. Kouluttaja sanoi Romeon olevan mahdottoman kuuliainen koira, joka reagoi kaikkeen ohjaukseeni hyvin ja koska käskyt tulevat yhä usein myöhässä, koira tekee näistä virheitä. Tahallaan se ei niitä tee, eikä muutenkaan persehdi radalla. Eli Romeo sai jälleen paljon kehuja ja itsellä riittää oppimista. Koiran virheitä ei tule kuitenkaan huomioida millään tavalla, eiväthän ne siitä johdu. Tärkeintä vaan tässä vaiheessa on se, että homma on mukavaa ja siitä saa lihapullaa... ja olihan se. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti