sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Mejäkoe Toivakka -> TOINEN VOI 1!!


Romeon toinen VOI ykkönen 47 pisteellä tuli tänään Toivakan mejäkokeesta! 

Koiria Keski-Suomen Mäyräkoirakerhon mejäkokeessa oli mukana kaikkiaan 17 ja koe oli samalla Keski-Suomen Mäykkyjen ja Suur-Savon Mäyräkoirakerhon haasteottelu. Riistaa oli alueella todella paljon ja nollia tuli ennätysmäärä. Vain neljä koiraa sai kokeessa ykköstuloksen ja Romeo sai kokeen toiseksi parhaat pisteet. :) 

Parhaana oppaana palkittiin isäntä <3 ja palkintona oli DON OPAS viinipullo. :) 

Romeon jälki oli melkoinen thrilleri ja aiheutti kamalia sydämentykytyksiä. Jälki kulki lopussa aivan tien läheisyydessä ja kaadolle tultaessa Romeo kuuli tieltä ääniä ja ajautui aivan tien viereen, jossa sitten huomasi seuraavan jäljen alkulaput, jotka lepattivat sidottuina puissa ja koiran mielenkiinto heräsi. Hetken olin varma, että Romeo lähtee tarkistamaan  mitä tuolla heiluu. Tiukka komento ja Romeo palasi onneksi kuitenkin takaisin jäljelle. :) 

Tuomarin koeselostus (Tuula Svan) 

Romeo tutkii alkumakauksen ja se jäljestää maa- ja ilmavainulla. Edetään suhteellisen jälkitarkasti, jokaisella osuudella kaksi laajempaa lenkkiä jäljen sivuun, mutta sieltä palataan omatoimisesti jäljelle. Ensimmäinen ja toinen kulma tarkasti. Toinen kulma, jolla katko laajalla lenkillä veretyksen alkuun. Kaikki makaukset osoitetaan pysähtymällä. Ennen kaatoa ajaudutaan jäljen sivuun ja melkein tielle, mutta kehotuksella palataan jäljelle ja edetään kaadolle joka tutkitaan. Hyvä suoritus jonka pisteitä pudotti lenkit jäljellä. 

Seuraavassa kokeessa on sitten se FI JVA:n arvo ensimmäistä kertaa katkolla... hui. =) 

4 kommenttia: