tiistai 5. huhtikuuta 2011

Tokokurssilla (4/6)

Tänään oli neljäs kerta Muuramessa tokokurssilla. Ja kun viime aikoina oon oikein suitsuttanut Romeota ja sen hyvää käytöstä, niin nyt otan vähän sanoja takaisin. ;) Muutaman kerran, heti tunnin alkuun, pörähti viereiselle lapinkoiralle ja isolle urosnoutajalle ja oli alkuun aika kuuman oloinen. Pienen ojennuksen jälkeen, käyttäytyi sitten taas ihan mukavasti noin muutoin, mutta vähän semmoinen persehtivä ja vetelä tyyli aika ajoin hommia tehdessä... huoh... rasittavaa. :/
Neljännen tokokerran aiheina tänään olivat:


4. kertaus: seuraaminen, paikallaolo, hyppy (luoksepäästävyys)

Luoksepäästävyys

Ekaksi katsottiin koirien luoksepäästävyys. Hyvin meni jälleen. Antoi kouluttajan paijata päästä ja pysyi mukavasti perusasennossa. No problem, hyväntahtonen otus. :) Tää on aina yhtä hienoa Romeon kohdalla. 

Seuraaminen

Joo... Kouluttajan kanssa samaa mieltä siitä, että R tarvii kovaa temmon vaihtelua, jotta sillä pysyy mielenkiinto tähän hommaan. Laahusti perässä kuin aasi, kunnes tuli rallitokossa juoksuosuus, jolloin koira heräsi eloon ja kontakti löytyi ja pysyikin hienosti. Täytyy vain alkaa treenaamaan seuraamista ihan toisella temmolla. Paljon vauhtia ja suunnan vaihdoksia. - Katsotaan sitten mihin se riittää... vähän niin kun suomalaisurheilijoita lainatakseni. ;) 

Paikallaolo/Paikkamakuu

Hyvin pysyi, vaikka urosnoutaja olikin vieressä. Toisella puolella oli japaninpystykorvanarttu ja selvästi nuo nartut ovat Romeolle helpompia ja paljon mukavampia vieruskumppaneita paikkamakuussa. Joten oikein hyvää harjoittelua jälleen kerran. Mennään oikein mielellään juuri urosten viereen. :D Kävin välillä palkkaamassa maassa ollessa, ja kesti myös hyvin häiriötä Minnan höpötellessä ja kulkiessa edes takaisin... Ihan tyytyväinen Romeoon tältä osin. Edistyy kuitenkin ihan selvästi ja aika isoin harppauksin. En kuitenkaan luota siihen vielä... Kokeeseen ei mennä, ennen kuin olen sataprosenttisen varma siitä, että mun koira ei hyökkää kenenkään toisen koiran kimppuun, joten harjoitellaan nyt vaan ihan rauhassa tätä.   

Hyppy

Mitähän tähän nyt sanos. :D Edelleen mun agikoira, joka ei osaa hypätä. Jotenkin kaipaa tuota käsiapua ihan törkeesti, eikä muka tiedä edes mitä käsky hyppy tarkoittaa... :/ Piti sitten ottaa askel esteen suuntaan, jollon R liikahti ja tajus viimein hypätä esteen ylikin. Seuraavat kerrat se jo muisti mikä tän homman idea on. Huoh... :/ Oma käsi menee taskuun liian helposti, kun se pitäs pysyä sivulla. :/ Eli ei ohjaajakaan oikein ajan tasalla ollut.  

Loppuun tehtiin vielä rallitokon tyyppinen rata. Tarkoitus oli ettei koiraa palkata välillä, vaan pyritään tekemään koko rata kerralla. 

Ensin lähdettiin 
  • seuraten liikkeelle -> yksi kulma vasemmalle -> tötsän luona koira jätettiin istumaan -> käveltiin jonkin matkaa ja palattiin koiran vierelle, -> seuruutettiin koiraa juosten -> sitten kävellen -> seuraavalla tötsällä koira jätettiin maahan -> kierrettiin ympyrä koiran takaa koiran vierelle -> koiran palkkaus.
Romeo lähti seuraamaan perässä, väillä ihan ok, enimmän aikaa laahustaen ja kontakti katkeillen. Jäi nätisi paikalleen istumaan ja pysyi hyvin. Juoksuosuuden seurasi hyvällä kontaktilla ja oikein heräsi eloon. :) Kävelykin taisi juoksun jälkeen sujua kivasti. Maahan meni hyvin, mutta ympyrän aikana nousi kerran ylös, jolloin kävin laittamassa uudelleen maahan. Tein vähän lyhyemmän ympyrän ja koiran takaa menin sen vierelle ja palkkaus. Kokonaisuus meni kuitenkin ihan kivasti! Ihan kivat treenit jälleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti