maanantai 4. huhtikuuta 2011

Agia & jumeja (9/10)Lentävä hollantilainen ja jumit... :( 

Romeo oli tänään vähän kipeän oloinen ja äännähti rapsutellessa mitä se ei koskaan ole aiemmin tehnyt. :( Kopeloinnissa ja muuten tutkittaessa Romeo ei kuitenkaan aristellut mitään tiettyä kohtaa tms. joten vähän varovaisin mielin lähdettiin illan agilitykurssilla.

Kurssilla kerroin tästä kouluttajalle, joka sanoi tarkkailevansa koiraa "sillä silmällä", eli katsovansa huomaako hän mitään muutosta koirassa tai jotakin kipuun viittaavaa. Istumaan mennessä koiran selkänahka vähän nytkähteli ja kouluttaja halusi tunnustella koiraa. Lantion seutu tuntuikin aika jäykältä ja kouluttaja arveli Romeolla olevan jonkin verran jumeja. Joten hän suositteli Romeolle hierontaa. Hauskaa oli, että samalla kun kouluttaja tunnusteli ja kopeloi Romeota, Romeo nuoli kouluttajan naamaa ja kiemurteli tyytyväisenä häntä heiluen mitä se ei vieraille ihmisille ole aiemmin tehnyt. :)

Mutta joo. Enpä ihmettele, että jumeja on varsinkaan nyt kun koira on kuukauden päivän lennellyt frisbeen perässä jäällä ja muutenkin liikkunut todella paljon. Nyt kun jäälle tuli vettä, eikä siellä voi liikkua, myös frisbeen heittely loppuu. Täytyy ottaa ohjelmaan nyt hierontaa ja vähän rauhallisempaa menoa. Nonon kanssa ollaan käyty hierojalla useita kertoja saamassa kädestä pitäen koiran hierontaohjeita, kuten myös fyssarillakin, joten ihan kotikonstein ainakin aloitellaan hieronta. Jos tuntuu, että se ei ole riittävää, eikä jumit helpotu, täytyy varata sitten aika kunnon hierojalle.

Mutta agissa tänään.

Rata tämmönen:                                            
                                                                          I
                                                                   I---I  I---I    
                                                                          I  

1. Harjoitus
  • koiraa ohjattiin pyörimällä ympyrää esteiden keskellä. Lähinnä idea oli pysyä aitojen keskiosassa, eikä kurotella esteiden väliin ja että ohjaaja pysyy koiran rinnalla koko ajan, eikä rynni edelle.
2. Harjoitus 
  • Rata lähes samanlainen tässäkin harjoituksessa, mutta esteet oli siirretty nyt kauemmaksi toisistaan. Tarkoitus jälleen säilyttää hyvä ohjauspaikka siivekkeiden kohdalla ja pysyä koko ajan koiran rinnalla ja ohjata mahdollisimman selkeästi ja suoraan. 
                                                                    I---I
                                                               I               I
                                                                    I---I
3. Harjoitus
  • Kolmannessa harjoituksessa tehtiin välistävetoja, jokaisen esteen jälkeen. Tänne-käskyn jälkeen koiran voi palkita vaikka joka esteen jälkeen, jotta käskystä tulee niin vahva, että koira noudattaa sitä aina tulemalla käteen kiinni.    
Romeo meni tänään ihan mukavasti kuunnellen koko ajan hyvin ohjausta, eikä ohjauskaan ihan kamalata ollut. Koiraa menee tosi hienosti, kun ohjaus vain itseltä sujuu ja on riittävän selkeää. :)

Ensi kerta onkin sitten jo viimeinen kurssi kerta. :( Harmi, koska tykättiin kurssista tosi paljon. Täytyy miettiä jatkoa jossain vaiheessa, tai mahdollisesti päästä mukaan johonkin treeniryhmään.                                                 

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti