sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Hollanninpaimenkoirien näyttelyharjoitukset


Holskujen Erkkari lähestyy ja tänään Jyväskylässä pidettiin hollanninpaimenkoirien näyttelyharjoitukset. Sää oli aivan upea ja väkeä oli paikalla aina Tampereelta saakka ja joka karvamuunnosta oli mukana. Paikalla oli neljä pitkäkarvaa, yksi lyhytkarva ja kolme karkkaria, eli yhteensä seitsemän hienoa hollantilaista.Ainoaa lyhytkarvaa edusti hienosti Stemma´s CarMa-XenyaYllä Somatuulen Aicha Alina & Somatuulen Aurora Alina


 Paikalla oli myös erittäin viehättäviä karkkareita...Harjoiteltiin luoksepäästävyyttä ja yleistä kopelointia sekä hampaiden katsomista.Saatiin hyvää oppia siitä, kuinka hollanninpaimenkoira esitetään oikein. Harjoiteltiin  koiran oikeata seisottamista koira kerrallaan ja koiran esittämistä liikkeessä. Juostiin kehää ja tehtiin erilaisia kolmioita ym. kiemuroita. Esimerkiksi Romeon kauniin liikkeen saa esille vasta kun vauhtia on ihan kunnolla. Liike vasta paranee siinä vaiheessa kun itse alan olla jaksamisen äärirajoilla. :D

Seisottamisen voi tehdä monella tavalla ja se saako koiran kauniisti esille riippuu paljon millainen handleri on. Holsku ei ole belgianpaimenkoira ja sen ylälinjan ei kuulukaan olla niin ryhdikäs, kuin mitä se vaikkapa belgeillä on. Kokematon tuomari voi tätä toivoa, mutta holsku ravaajana saa olla enemmän pää selän jatkona seisoessaan, eikä sen tarvitse kurkotella päätä ylöspäin. Romeon "ongelma" on, että se seisoo usein näin (kuva alla), eli takajalka työntyy helposti mahan alle, kun oikea asento on enemmän niin kuin tuossa ekassa kuvassa, tai tuossa Somatuulen koiran kuvassa, tosin kuvassa taitaa silläkin olla takajalat vähän liian takana. (Romeo ilmeisesti pitää itseään saksanpaimenkoirana koska poseraa niille tyypillisellä tavalla... :D)
Koulutus kesti 10-13 ja aika kului kuin siivillä! Romeota kopeloi useita eri henkilöitä, eikä mitään ongelmaa hampaiden katsomisessa tms. Pääsääntöisesti koira käyttäytyi todella hyvin koko ajan. Alussa rinkiä juostesssa vähän murisi juostessaan kehää urosten välissä, mutta kun puutuin siihen välittömästi ja napakasti, niin minkään sortin pörinöitä ei sen jälkeen enää ollut. Seisottiin "tahallaan" kahden uroksen välissä ja juostiin ja ohiteltiin ihan vierestä. Roppakaupalla nii-in hyvää harjoitusta!

Mahtava oli nähdä näin paljon holskuja koolla ja kelikin suosi meitä, joten kuvia on paljon!

KIITOS Hollanninpaimenkoirayhdistykselle ja erityisesti Liisa Kukkaselle ja Kirsi Viikille asiantuntevasta ja mukavasta koulutuksesta. Tälle, jos mille oli kyllä tarvetta. Kannatti lähteä mukaan, vaikka aamulla ennen lähtöä olin kaksi tuntia oksentanutkin ja järkyttävästä päänsärystä kärsinyt. :( Tätä tilaisuutta kun ei vaan voinut jättää käyttämättä, jotta paikalle oli päästävä vaikka kontaten. 

Päivä päätettiin läheiseen mäkkäriin ja johan se omakin vointi alkoi viimein parantua. :)

Tässä linkki kuviin... 

2 kommenttia:

  1. Tosi kauniita kuvia ja etenkin Romeosta yhdet edustavimmista poseerauksista!! Menestystä erkkariin! :)

    (kuvatkaa sielläkin hirmupaljon pliis ;) mun pitkä putkeni alkaa olla roskiskamaa joten en viitsi varmaan ajella näyttelypaikalle saakka vain katselemaan.)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sanna!

    Kuvia tulee varmasti, jos vaan kelit suosii.

    VastaaPoista