maanantai 11. huhtikuuta 2011

Agikurssin kymmenes ja viimeinen kerta.. (10/10)

Tänään oli viimeinen agikerta Doggiehallilla. Tehtiin pari harjoitusta neljällä aidalla, jotka olivat kentällä näin

                                                                        I-----I
                                                                   I                  I
                                                                        I-----I

Ekassa harjoituksessa tehtiin taka-hyppy-taka-hyppy-taka-treeniä ja toisessa harjoituksessa puolivalssilla kahdeksikkoa radalla. Ihan hyvin meni. Kouluttaja käski kannustaa Romeota esteiden välillä vielä enemmän, jotta R saa lisää virtaa tekemiseen ja tekihän tuo taas paljon innokkaammin kun sitä vaan kunnolla tsemppasin... :)

Kymmenen kerran agikurssi on nyt sitten käyty. Mitä on opittu?

  • Ainakin hyvin paljon erilaisia ohjaustyylejä kuinka ohjata koiraa; valssia, mäkelää, persjättöä, sylkkäriä, puolivalssia, välistävetoja, takaaleikkauksia, serpentiinohjausta ym. 
  • Molemmilta puolin koiran ohjaamista. Vasen puoli vaatii meillä enemmän harjoittelua. Oikeelle menee jotenkin luontevammin. 
  • Ohjaaja ne virheet yleensä tekee, ei niinkään koira. Koira seuraa ns. vaan ohjausta ja toimii sen mukaan. Varsinkin Romeo, joka ei juurikaan sooloile, vaan malttaa odottaa ohjeita. Huono ohjaus tympäisee, koska koira tekee sen tähden virheitä. 
  • Ohjaajan paikka on erittäin tärkeä. Pitää malttaa pysyä koiran rinnalla, ei rynniä koiran edelle, jotta koira ei oikaise esteiden välistä. 
  • Vartalo ei saa olla ns. mutkalla, jotta koiralle menosuunta on selkeä.
  • Ohjaus on oltava koiralle mahdollisimman selkeää. Ohjaava käsi kunnolla vartalosta irti. Se ei saa olla vartalon edessä tai -takana ja myös jalka menosuuntaan auttaa koiraa lukemaan ohjaajan suunnan, eli jalallakin voit koiraa ohjata. 
  • Oikea paikka ohjata, jotta koiralla säilyy koko ajan hyvä näkyväisyys edessä olevaan esteeseen, eikä se häiritse koiran juoksulinjaa. 
  • Hyvä lähetyspaikka, jotta koiralla on hyvä linja hypätä. 

Koiran hyvä ohjaaminen agilityssa on yllättävän haastavaa, mutta harjoittelemalla oppii, joten jatketaan tätä taas jossain vaiheessa. Nyt pidetään agista vähän taukoa. :)

Eilen näytelmäharjoituksisssa katsottiin Romeon takaliikkeitä, jotka näyttivät jotenkin yllättävän ahtailta, mitä sen liikeet eivät tavallisesti ole. R pyrki vetämään jalat vartalon alle seisottaessa sitä, eikä mielellään seisonut jalat takana. Varasin tänään koirahierojan katsomaan Romeota vielä ennen näyttelyä. Lantion seudulla on selvästi jumeja, jotka täytyy hoitaa mahdollisimman pian pois.

Romeo käyttäytyi taas tosi hienosti koko treenien ajan, vaikka halliin mennessä pitbullintapainen koira sitä kovasti provosoikin rähinään. Katseli rauhassa ja tiesi selvästi, että hiljaa on oltava... :)

Kiitos Hannalle hyvästä agilitykurssista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti