tiistai 22. maaliskuuta 2011

Tokoilemassa (2/6)

Tänään tokokurssilla oli aiheena

  •  Liikkeestä seisominen, luoksetulo, seuraamisen käännökset (ja luoksepäästävyys )
Liikkeestä seisominen

Häiriön kanssa liikkeestä seisominen ei mennyt niin hyvin kuin kotona ja mitä esim. Doggie-hallilla treenatessa. Odota-käskyllä otti askeleita ja kontakti katkeili. Tehtiinkin sitten lyhyttä matkaa niin, että pysäytin kädellä ja menin palkkaamaan koiran. R ennakoikin ja lähti tulemaan vastaan ilman vapautusta. Ei siis hääviä tekemistä.. :(  mutta kuitenkin hyvää häiriötreeniä. 

Luoksetulo

Tein niin, että otin koiran eteen. Romeo tuli ihan jees, ekalla kerralla otti vähän häiriötä vieressä seisoskelevista koirakoista eikä muistanut istua, mutta kun tehtiin muutama toisto, ihan mukavaa ja nättiä tekemistä. Kouluttajan mukaan kumarrun liikaa koiraan päin, joten pitää muistaa pitää selkä koko ajan suorana. Romeo tarvitsee yhä vahvan käsiavun sivulle menoon ja siitä pitäisi pyrkiä pois pikku hiljaa. Ilman käsiapua kun pyysin sivulle, koira jäi eteen ja meni MAAHAN... :D :D. Voi kiesus sentään, että työmaata riittää. =)  Se takuulla tajuaa mitä siltä pyydän. Se ei ole noin idiootti, mutta... se on Romeo. :D ;) 

Seuraamisen käännökset

Mun täyskäännös ei kuulemma ollut niin hirveä kouluttajan mielestä. :D Romeo kaipaa kuulemma enemmän ylläreitä, joten tehtiin sille niitä. Täyskäännöksen jälkeen lähdin juoksemaan ja johan oli koira innoissaan seuraamassa. :) Käännöksiä oikeaan ja vasempaan harjoiteltiin ilman koiria isossa porukassa ja kulmat näyttivät  kouluttajan mielestä ihan hyviltä. Kannattaa ottaa joku kiinnekohta jostakin edessä näkyvästä, esim. joku puu, jota tuijottaa niin kävelee suoraan. Käännökset tuntuivat tänään kuitenkin sujuvan ihan ok, joten ihan tyytyväinen omaan suoritukseen.

Luoksepäästävyys 

Ei ongelmaa. :) Ekalla kerralla nousi nuuskuttamaan kouluttajaa (harjoitus otettiin heti kentälle mennessä), mutta seuraavassa lähestymisessä istui hyvin perusasennossa hyvässä kontaktissa välittämättä edessä seisovasta kouluttajasta.

Romeon käytös kentällä oli muutoinkin tänään oikein mallikasta. :) Yhtään ei ollut pörinää toisille koirille ja Romeo oli rento ja leikkisä. Yhdessä tekeminenkin sujui kivasti ja kontakti enimmän aikaa oli kuitenkin oikein hyvä. 

Omaa vuoroa odotellessa tehtiin paikallaoloharjoituksia häiriössä. Pysyy paikalla, mutta on niin tarkka ympärillä olevista, että en luota siihen, että se pysyisi paikkamakuussa vaadittavan ajan. No, ehkä sekin päivä vielä joskus koittaa. :)


Treeninamit - naudan sydäntä...


- Maistuis varmaan sullekin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti