maanantai 28. maaliskuuta 2011

Agia (8/10)

PUTKI
                                                                      
                                                        I ----- I             I -----I

PUTKI

Agikurssin "rata" näytti tänään tämmöseltä...

Romeosta on aina vallan hauskaa mennä putkeen :D, joten ihan mukavaa, että niitä oli tänään kaksi kentällä.

1. Harjoitus
  • hyppy - putki - hyppy - putki
Ihan simppeli harjoitus. Ohjaukset kummaltakin puolelta peilikuvana. Ohjauslinja esteiden keskellä. Vartalo koko ajan menosuuntaan päin, jotta koira ei käänny keskelle vaan menee suoraan. 

2. Harjoitus
  • puolivalssilla ohjaus keskeltä ristiin.
Koiralla on oltava aina hyvä näkyväisyys eteen kun tulee vaikkapa ulos putkesta. Kouluttaja käytti esimerkkinä koiran ohjausta putkesta puolivalssilla keskeltä ristiin esteelle ja pyysi katsomaan asiaan koiran näkövinkkelistä. Eli kun seisoo putken pään kohdalla ja katsoo kouluttajaan, jonka käsi on liikaa edessä, koiralle näkyy vaan ohjaajasta selkä... Ohjaava käsi on aika usein helposti piilossa vartalon edessä, eli koira ei nää sitä heti, jolloin se lähtee vaan ohjaajan perään, eikä esteelle. Toinen virhe on, jos ohjaajan käsi on liikaa oman vartalon takana, jolloin koira ei sitä myöskään helposti huomaa. Ohjaavan käden asento tulee olla kunnolla riittävän sivulla, jotta se on koiralle hyvin selkeä. 

Romeo oli tänään vähän tavallista levottomampi ja itsekin olin aikas väsynyt. Kellojen siirto kun ei sovi tämmöselle aamu-uniselle alkuunkaan. :/ Romeo teki välillä oikein mukavasti, mutta muutaman kerran jäi taas haahuilemaan omiaan, joka tympäisi. Treenien loppua kohden parantaa aina kuin sika juoksuaan, mutta alussa on aina vähän pienoisia käynnistysonkelmia... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti