tiistai 29. maaliskuuta 2011

Tokoilemassa (3/6)


Tänään olin Romeon kanssa Muuramessa tokoilemassa. Aiheena tokokurssin kolmannella kerralla oli:
  • Liikkeestä maahanmeno, paikallaolo, paikkamakuu, hyppy 
Luoksepäästävyys

Ekaksi otettiin jälleen luoksepäästävyys, ei ongelmaa. Ekalla lähestymisellä nuuhkaisi pikaisesti kouluttajaa, kuten tuolla tapana taitaa olla. Ellen ihan väärin muista, niin häntäkin taisi vähän heilahtaa. Ylläolevan kuvan lailla istui perusasennossa, kun kouluttaja seuraavaksi lähestyi tullen eteen seisomaan ja juttelemaan. 

Liikkeestä maahanmeno

Vähän laiskaa ja hitaanpuoleista tänään. - Mä meen, mutta eihän tässä mikään kiire ole-tyyli. Selvästi häiriössä hankalampaa ja R ottaa askelia käskyn jälkeen, mitä omissa harjoituksissa se ei mielestäni enää juurikaan tee. Yksi maa-käsky ja jos joutuu toisen kerran sanomaan ennen maahanmenoa, palkka jää saamatta ja tulee vain kehu. Tarvitsi useammassa kohtaa käsiavun, jotta menee suoraan ja nopeasti, muuten valuuuuu... 

Paikkamakuu

Paikkamakuu vain puoli minuuttia, (jotta saadaan onnistumisia kaikille) mutta kahden koiran vieressä (lapinkoira ja japaninpystykorva). Jei! :) Poitsu oli tosi sievästi ja rennon oloisesti, eikä pyrkinyt missään kohtaa nousemaan. Varmistuksena oli varuilta vielä hihna, koska tätä ollaan niin vähän päästy harjoittelemaan porukalla, mutta R pysyi kuitenkin tosi hienosti paikalla, katse minussa lähes koko ajan. :) Aivan älyttömän hienoa! 

Paikallaolo

Häiriötreeniä tehtiin tänään muutenkin paljon ja myös niin, että jätin Romeon paikalle, kun toinen koira teki samanaikaisesti luoksetuloa Romeon edessä. Eli lapinkoira juoksi vapaana Romeon edestä, joka oli paikka-käskyn alla. Hyvin R pysyi, ei mitään ongelmaa. Otin myös vapaana luoksetulon toisten koirien suorittaessa paikkamakuuta, tuli nätisti. Aika tavalla mun räyhäroopeni on kehittynyt sitten alkuaikojen. :)

Hyppy  

Mun agikoirani ei osannut hypätä... :O :D. Ei millään. Piti ottaa muutama askel estettä päin, jolloin sillä vasta raksutti mikä on tän esteen idea. Fiksu otus. :D "Agikoirat" kuulemma joskus toimivat noin, kun tottuvat tuohon käsiohjaukseen. Tehtiin ensin targetilla pari kertaa. Tehtiin useampi toisto niin, että ensin pidempi askel estettä kohti ja sit kun alkoi kunnolla hypätä, niin apuja koko ajan vähennettiin. Meni sitten ihan ok. Yritin ohjata seisomaan esteen toiselle puolelle, josta palkkaus ja sitten vapautus, jolloin koira kiersi esteen takaa luokse. Kerran ehti hypätä takaisin esteen yli. :/  

Hyvät treenit ja aivan mahtavaa häiriötreeniä! Tämä on juuri sitä, mitä ollaan niin kovasti kaivattukin. Romeoon olen tänään tosi tyytyväinen. :) Ei minkään sortin rähinää tms. vaan raitapoika oli koko ajan ihanan rento ja luottavainen. Tämmösiä treenejä ehdottomasti lisää! 


Käytiin läpi myös jonkin verran taas teoriaa ja asioita, joita kokeessa tulee huomioida. Paikkamakuussa käskyt tulee ohjaajien antaa yhtä aikaa ja kuten olen itse treenannut, koiran ei tarvitse vielä avoluokassa nousta perusasentoon ohjaajan palatessa, vaan se voidaan palkata maahan.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti