maanantai 14. maaliskuuta 2011

Agikurssilla (6/10)


Tänään agikurssilla. Esteinä putki ja kaksi estettä. Tehtiin kaksi harjoitusta. "Rata" näytti tältä.

                                                          PUTKI

                                         I-----I                         I-----I
1. Harjoitus

Ensin oikealta puolelta putkeen ohjaus -> putkesta vas. esteelle -> taka -> este -> putki.
Sama vasemmalta puolelta.

2. Harjoitus

Harjoiteltiin puolivalssilla ohjausta tehden kahdeksikkoa.

Ensin oikealta putkeen -> putkesta puolivalssilla oikealle esteelle -> hyppy->taka->hyppy -> putkeen oikealta puolelta. Sama ohjaus vasemmalta.

Ensin kunnon kuivaharjoittelut ilman koiraa ja sitten koira mukaan. Seurasin tarkasti neljän edellä olevan koirakon työskentelyt ja sitten oli meidän vuoro. Ja kerrankin omat ohjaukset sujuivat! Tällä kertaa oma ohjaus meni... ns. täysin putkeen ;) ja Romeo oli kyllä ihan loistava!! Se kuuntelee mun ohjausta todella hyvin ja ajatus kulkee sillä koko ajan mukana. Voisiko sanoa jopa, kumma kyllä. ;)

Kouluttaja kysyi ollaanko harjoiteltu agia viikon varrella kun hän ei ole koskaan vielä nähnyt meidän tekevän näin hyvää treeniä mitä tänään. :) Tuli lähes pollee olo. :D Välillä kun on ollut aika takkusta tuo oma ohjaus.

Tuossa missä koira menee esteiden takana, tulematta niiden välistä ja käsky on nopea: hyppy-taka-hyppy ja multa unohtu kerran taka-käsky välistä, jolloin koira tuli esteiden välistä, kun se selvästi odotti tuleeko tuota taka-käskyä vai ei. :O Sillä oli vähän sellanen odottava ilme, että nyt se mamma taas tössii jotakin. :D Tosi hyvin se on oppinut tuonkin käskyn, kun sitä on vaan ihan muutama kerta treenattu. Oltiin kouluttajan kanssa aika ihmeissään, miten selvästi se huomasi käskyn puuttuvan. Ihan huikee otus. Tosta tulisi kyllä oikeesti niin äärettömän hyvä agikoira, jos sillä olisi vaan kunnon kartturi.

Hallilla olo sujui muutoinkin hyvin ja Romeo odotti omaa vuoroaan nätisti muista koirista sen enempää välittämättä makoillen paikallaan. Ääntäkään se ei päästä, kun kannamme esteitä aina kentälle toisten treenajien kanssa sen ollessa kiinni toisten koirien läheisyydessä. Toivotaan, että sama hyvä suuntaus jatkuu myös huomisella tokokurssilla, ettei tulla kolinalla alas hyvistä fiiliksistä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti