tiistai 15. maaliskuuta 2011

Tokokurssilla (1/6)

Tänään alkoi Muuramen Seudun Kennelkerhon järjestämä tokokurssi. Kurssilla keskitytään pääasiassa ALO-luokan liikkeisiin mahdolliset tulevaisuuden kilpailutavoitteet huomioiden. Ekalla kerralla aiheena oli;
  •  Luoksepäästävyys, perusasento, seuraamisen liikkeellelähtö, suoraan seuraaminen


Luoksepäästävyys
  • Ekalla kerralla nousi perusasennosta nuuskuttamaan lähestyvää kouluttajaa. Antoi kouluttajan taputella ja paijata itseään, eli luoksepäästävyys oli kouluttajan mukaan oikein hyvää. :) 
Perusasento
  • Suurimman osan ajasta suora ja oikeassa paikkaa, välillä jäi vähän taakse ja pikkuisen joutui korjaamaan kun persuus oli liikaa kääntyneenä mun taakse... 
Seuraamisen liikkeellelähtö
  • Lähtee hyvin ja rauhallisesti liikkeelle perusasennosta, ei rynni liian kovaa. 
Suoraan seuraaminen
  • Uusi ympäristö ja vieraat koirat alkuun vähän häiritsivät, joten Romeon kontakti putoili välillä. Oikein hyvää ja erittäin kaivattua häirötreeniä kuitenkin. Romeon piti vilkuilla välillä sivuille toisia koirakoita jo vähän hämärässä pihassa. Askel eteen ja heti jos kontakti tippu, liike seis. Lyhyttä tiivistä seuraamista ja vain hyvästä kontaktista palkka. Pari askelta on alkuun riittävä matka kun tehdään lyhyttä ja tiivistä seuraamista. Harjoiteltiin myös niin, että katse eteen, eikä koiraan päin ja kouluttaja kertoi, milloin on hyvää seuraamista, josta koiralle palkka. Vaatii itseltä vielä totuttelua oppia kulkemaan niin, että katse pysyy edessä ja luottaa vain siihen, että koira pitää kunnolla paikkansa. Ajoittain kuitenkin tosi mukavaa tekemistä ja kontaktikin pysyi. Romeolla on vähän se ongelma, että kontakti putoaa helposti, jos matkaa yhtään pidennetään tuosta muutamasta askeleesta. Täytyy vaan olla paljon tapahtumia ja yllättäviä käänteitä, jotta koiran mielenkiinto säilyy, eikä tekeminen käy sen mielestä liian puurtavaksi. Toisaalta tykkään Romeossa siitä, että se ei kuitenkaan liikoja sähellä vaan on koko ajan rauhallinen ja hyvin ohjailtavissa. Vähän intoa pidempään tekemiseen kaivataan kuitenkin vielä lisää ja enemmän iloisuutta. 
Kentälle mennessä Romeo oli aika levoton ja epätavalliseen tapaan jopa vähän vonkui, mitä se harvoin tekee. Ympäristö oli meille vieras ja paikalla oli meille tuntemattomia uusia koirakoita. Rotuina olivat kiharakarvainen noutaja, bordercollie, bokseri, suomenlapinkoira... yksi koira puuttui tänään. 

Ulkona oli jo vähän hämärää, joka teki Romeosta vähän entistä valppaamman. Leikki ei alkuun oikein innostanut ja vieraita koiria teki mieli kytätä ja pientä pörinääkin oli ilmassa, varsinkin jos joku koira kehtasi Romeota tuijottaa suoraan silmiin... Lihapullakaan ei alkuun tehnyt kauppaansa toivotulla tavalla. Jännä homma, mutta tajusin heti, että olen itse vähän jännittynyt ja se näkyy aina suoraan Romeon käytöksessä. Piti tehdä vähän hommia itseni kanssa, niin koirakin siitä rentoutui. Loppua kohden Romeo alkoi olla jo oma reipas itsensä ja selvästi rennompi. 

Oikein mukava kurssi ja hyvää opetusta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti