sunnuntai 14. huhtikuuta 2019

Tervutreenit Tuusulassa

Taisto (High-spirited Cataja) 
Lauantaina käytiin matkailuautolla tervutreeneissä Tuusulassa. Tarkoitus oli olla alkujaan reissussa yötäkin, mutta suunnitelmat muuttuivat Romeon alkaessa ontumaan. 

Kerrossängyt...
Oltiin ekaa kertaa liikkeellä uudella matkailuautolla ja pojatkin pääsivät mukaan. Moore oli autossa melkoinen päälikkö! Sillä oli hyvä ja esteetön näkyväisyys joka suuntaan ja sitä se kyllä arvostikin. Moore olikin koko reissun todella innoissaan tarkkaillen "yläkerrasta" mitä ympärillä tapahtuu. Vanha karavaanari muisti kyllä heti miten kivaa matkailu onkaan. Tietenkin se välillä pääsi myös nuuskuttelemaan uuden paikan tuoksuja.   

Romeo, joka vuorotteli Myyn kanssa häkkipaikkaa, rymysi itsensä reissussa kolmijalkaiseksi. Ei jotenkin ihan hirveästi yllättänyt. Matkan aikana se pysyi rauhassa omalla paikallaan, mutta auton ollessa paikalle, se rymysi autossa joka suuntaan (halusi nähdä ulos) ja tunki itsensä mitä hölmöimpiin ja ahtaimpiin paikkoihin. Hakualuetta Romeo lähti vielä innolla tallaamaan, mutta tuli sieltä sitten takaisin ontuen kolmijalkaisena. Jonkinlainen rasitusvamma jalassa todennäköisesti on. Toivotaan, että menisi levolla ohi. Voi, Romeo. Pappojen ei kuuluisi enää ihan noin riekkua. 


Oli kyllä mukavaa päästä treenaamaan pitkästä aikaa lähes lumettomaan maahan! Takatalvi kun toi Jyvässeudulle vielä viime viikolla noin 30 cm. lisää lunta. Metsiin ei täällä todellakaan ole vielä mitään asiaa. 


Koiria oli mukana Tarkatan-, Arapiekka-, Off line's- ja High-spirited kenneleistä, joten paikalla oli kattava edustus Suomen käyttö- ja sekalinjaisista tervuista. Karvan verran paremmista siis. Lajeina tehtiin hakua, esineitä ja tottista. 

Myytä uusi auto vähän jännitti. Se oli selvästi tavanomaista paljon levottamampi, kun saavuttiin perille pitkän ajon jälkeen. Siitä sitten kun lähdettiin lähes heti vielä uuteen paikkaa tottistelemaan, niin ei ihan ollut se mielentila mitä haettiin.  Saatiin kuitenkin ihan hyvät häiriötreenit, vaikka sitä parasta fiilistä ei oikein tavoitettu.
 

Tuusulan metsäiset maastot olivat oikein mukavia ja mikä tietenkin parasta, lähes sulia, pieniä lumilänttejä lukuunottamatta. Tuolla hakualueella missä olimme, oli pidetty hakukokeitakin. 

Esineruudussa Myy oli ruudun toiseksi viimeisin koira. Kaikilla koirilla esineet olivat olleet vähän eri paikoissa, joten Myy sai tehdä töitä, jotta esineet löytyivät. Eka esine nousi kuitenkin melko pian, toista haki vähän kauemmin. Toisen esineen jälkeen palkkasin, jotta jäi paras into seuraaville kerroille. 

Hakumetsässä Myyn plääni oli tehdä neljä suoraa löytöä. Ilmaisusta suora palkka; ruokaa ja leikkiä. Myy oli erittäin motivoitunut ja innokas, eikä yhtään ylimääräistä säätämistä. Kävi perillä asti maalimiehillä ja toi hyvin rullaa. Oli kyllä loistavat fiilikset aloittaa näin hakukausi! 

Mukavaa oli treenata pitkästä aikaa tervuporukassa. Paikalla oli monta todella hienoa ja taitavaa koiraa ohjaajineen! 

Väsy (Tarkatan Oxygen)
 
  

Taiston (High-spirited Cataja) upeaa seuraamista ja -olemusta oli kyllä ilo katsoa. 


High-spirited Elocuu 


 💝 Tarkatan Oxygen ja High-spirited Cataja 💝 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti